VIP Magazin
21 Noiembrie 2019
Print
Print
Print
Print
Alex Gurdila şi Elena Băncilă. Prieteni buni la terasele Chişinăului
August 2013, Nr. 110

Alex Gurdila şi Elena Băncilă. Prieteni buni la terasele Chişinăului

Comentează   |   Cuprins

Alex Gurdila & Elena Băncilă

Cei doi colegi de la „Deşteptarea de weekend”, JurnaTV, ies împreună cel puţin o dată pe lună, „Oliva” fiind unul dintre locurile în care se simt perfect. Vin aici şi cu persoanele dragi, cu prietenii – Elena îşi aminteşte de „Oliva” de fiecare dată când vrea să mănânce, deoarece găseşte aici pizza şi paste foarte gustoase, iar localul îi trezeşte o poftă de mâncare mediteraneană. Cu timpul, şi-a  pierdut interesul pentru cluburi, preferând de câţiva ani încoace să stea cu prietenii la o terasă. Cam de fiecare dată se înţelege să se vadă cu vreo trei persoane, dar când ajunge la destinaţie, observă vreo 15 la masă. Şi la Alex e la fel, dar nu-şi face probleme – bere ajunge pentru toţi. El crede că terasa a şi fost inventată din start pentru iubitorii de bere, căci fără bere nu stai pe o terasă, ipoteză contrazisă pe loc de Elena, care nu preferă berea şi vine aici ca să mănânce ceva gustos şi să comunice cu oamenii dragi. Îi plac mai mult bucatele sărate, pizza şi pastele, nu este o amatoare de dulce.

Ambii sunt vizitatori permanenţi ai localurilor, merg de fiecare dată la unul recent deschis ca să sondeze terenul. Alex acasă doar doarme – îi place mâncarea gustoasă (nu neapărat sănătoasă) care să te ţină sătul o zi întreagă, moldovenească tradiţională şi chinezească. Elena însă adoră bucătăria grecească – pentru ea mâncatul este o plăcere, mănâncă foarte puţin, dar foarte gustos. Nici nu e de mirare că vizitează des „Oliva”, terasa restaurantului cu mâncare sănătoasă, unde totul se prepară pe loc: paste şi pizza, din făină italiană din soiuri de grâu dur, care nu îngraşă, lucru important şi benefic pentru domnişoare.

Restaurant OLIVA

Data înfiinţării
20 aprilie 2013

Capacitatea terasei
110 persoane

Specificul localului
Bucătărie mediteraneană

Specialitatea casei
Pasta şi pizza

Cea mai consumată băutură
Vinul de casă, alb şi roşu

Aspecte ce diferenţiază terasa de altele
Atelierele culinare, bucătăria deschisă

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon






* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+5°