VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Ala Vengher. Femeia anului 2012
Decembrie 2012, Nr. 103

Ala Vengher. Femeia anului 2012

Comentează   |   Cuprins

Femeie de afaceri

Pe Aripile Vântului
A fost un an de cotitură pentru doamna şi femeia de afaceri Ala Vengher, evenimente care doar au făcut-o mai puternică, ea lansând direcţii noi de business, dar la fel de reuşite şi solicitate. Devoratorii de dulciuri, dar şi de alte produse şi servicii ştiu de ce… Altfel nici nu se poate, pentru că ea a rezistat în lumea dură a afacerilor unde bărbaţii dictează regulile jocului, care nu sunt deloc fashion sau glamour. În asemenea condiţii, niciun vânt, al schimbării inclusiv, nu o debusolează şi nu o ia pe sus. Dimpotrivă, îi este de folos şi îi aduce beneficii, ea știind să-l direcţioneze corect.

S-a mai dus unul. Cum a fost?
Oricum ar fi fost acest an, face parte din viaţa mea! Iar eu îi sunt recunoscătoare fiecărui an pe care îl trăiesc. Şi pentru ascensiuni, şi pentru căderi. Ele mă învaţă să apreciez fiece moment care mi se întâmplă. Ele mă fac mai puternică, experimentată, îmi oferă încrederea într-un viitor bun.

Cu ce vă lăudaţi în anul care tocmai ne părăseşte?
A fost un an plin de noi proiecte. În ajunul anului 2012 am deschis localul „Lazy Café”, care pe loc a câştigat simpatia clienţilor. Iar în această vară am deschis terasa „Lazy Café”, care îşi adună oaspeţii într-o atmosferă confortabilă şi magică cu dispoziţie „lazy”. De asemenea, în 2012 am deschis buticul de macarons „Madame Lucie” – un butic de deserturi franceze, îndrăgit din start şi de cei maturi, şi de copii. Macarons este o mică plăcere, care se topeşte în gură şi nu poate lăsa pe nimeni indiferent. „Caffe Graffiti” şi restaurantul „Most” adună plusuri şi cuceresc deja al doilea an dragostea noilor clienţi. Spre finalul anului am încercat şi rolul de designer-modelier. Împreună cu marca vestimentară „DiVero”, am creat colecţia mea personalizată de rochii de seară şi de cocteil. Prezentarea colecţiei s-a desfăşurat într-un loc neobişnuit – la Gara Feroviară. Avem o gară foarte frumoasă! M-am ales cu multă inspiraţie şi am aflat multe lucruri interesante vizitând expoziţiile interna-ţionale. Cred că am muncit fructuos în acest an şi sunt pe deplin mulţumită de rezultatele mele, iar tot ce am planificat s-a materializat. Nu mă opresc însă aici – în anul care vine, în primul rând, vom realiza un rebranding total al restaurantului „Кавказская пленница” – va fi un restaurant cu desăvârşire diferit, cu un design interesant şi bucătărie actualizată. Şi, desigur, mai planific câteva proiecte interesante pentru anul viitor.

Aţi crezut vreodată că 2012 poate fi ultimul?
Nu am avut presupuneri la acest subiect. Sunt optimistă de fel şi cred mereu în ce este mai bun. După mine, este absolut necesar să te gândeşti la fiece an din viaţă, la fiece zi, ca şi cum ar fi ultima, pentru că fiecare clipă trebuie trăită cu recunoştinţă, ca dintr-o singură răsuflare, respirând din tot pieptul. Aşa că, să le spunem în fiecare zi celor apropiaţi şi dragi cât de mult îi iubim şi să-I mulţumim puterii superioare pentru tot.

După rezultatele acestui an, ar fi fost vreo femeie în stare să vă ia faţa la această nominalizare?
Cu siguranţă, multe femei merită să fie nominalizate şi să se plaseze pe primul loc, dar să permit cuiva să-mi ia locul, când sunt nominalizată, când ştiu rezultatele muncii mele, rezultate care îmi doresc mereu să fie apreciate şi, mai ales când se încinge spiritul rivalităţii – cred că asta nu ţine de caracterul meu.  

În ce măsură sunteţi împlinită?
Am feciori minunaţi, munca iubită şi un ambient plăcut, cu oameni care mă iubesc şi mă apreciază. Consider că deja sunt un om pe deplin realizat, iar pentru perfecţiunea totală, există mereu loc pentru luptă. Poate mi-aş fi dorit să fiu mult mai utilă din punct de vedere social. Căci fiecare om este născut pentru a aduce folos societăţii, pentru a-şi aduce contribuţia la formarea acesteia şi la formarea lumii în ansamblu.

„Pe aripile vântului”
Margaret Mitchell
Roman istoric, dar şi de dragoste, pentru care autoarea  Margaret Mitchell a câştigat Premiul Pulitzer în anul 1937. Titlul „Pe aripile vântului” reiese dintr-o replică a eroinei Scarlett O’Hara, fiind o metaforă a schimbării stilului de viaţă existent în Sud dinaintea Războiului Civil American, având şi semnificaţia schimbării în general.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Dar poate ajunul anul 2012 inseamna noiembrie 2011 ..? de gindit...
Respect pentru doamna Ala , totusi probabil cei de la VIP nu au dat mare importanta.
Irina   -  
04 Februarie 2013, 09:57
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău