VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Adlan Shishkhanov. Stranierul anului 2010
 Descarcă
Februarie 2011, Nr. 81-82

Adlan Shishkhanov. Stranierul anului 2010

Comentează   |   Cuprins

37 de ani,Patronul FC Dacia

Adlan Shishkhanov începe să devină un fenomen în fotbalul din Moldova. Felul său de a aborda sportul-rege îl aminteşte pe cel al patronilor marilor cluburi din Europa. Nu s-a rezumat să aştepte rezultate imediate „din cer”, a început cu mari investiţii. Cota acestora în anul 2010 este impresionantă: FC Dacia are, la moment, 15 jucători noi (pe parcursul anului au fost în jur de 30 în total), şapte străini şi opt moldoveni şi a intrat în posesia complexului sportiv din Speia, unde va fi construită o bază de antrenamente şi un teren cu o capacitate de 10 000 de locuri. Patronul Daciei a mai organizat o tombolă cu premii pentru atragerea publicului, a reînnoit atributele clubului şi a lansat ciclul de emisiuni „Familia FC Dacia” la „Eu TV”.

„Consecinţele” nu s-au lăsat aşteptate. FC Dacia a scăpat de sindromul „locul doi sau trei”, acum luptând pentru cucerirea titlului în sezonul 2010 – 2011. La această oră, când s-a încheiat prima jumătate a sezonului, echipa lui Shishkhanov se situează pe locul I în Divizia Naţională cu un total de 48 de puncte, la distanţă de trei puncte de următoarea clasată FC Milsami şi cu patru puncte înaintea Sheriff-ilor situaţi pe locul trei.

Cu acest stil şi în aceste ritmuri, este de aşteptat că în sezoanele apropiate Dacia va proba un fotbal de calitate şi pe stadioanele europene. Iar o evoluţie remarcabilă a unei echipe din campionatul intern nu va putea să nu aibă repercusiuni şi asupra Naţionalei de fotbal a Moldovei, care are la rândul ei de depăşit sindromul outsider-ului.

În anul care s-a încheiat Aldan Shishkhanov şi-a adus şi familia la Chişinău. Nu a avut nevoie de o perioadă de adaptare, întrucât se simte în Moldova „acasă”. Este apreciat de concurenţi, preţuit de fani şi respectat de fotbaliştii săi.

Adlan Shishkhanov - un nume care s-a impus cu multă vigoare şi fermitate în  fotbalul din Moldova.

Cum a votat internetul (www.vipmagazin.md)

Adlan Shishkhanov - 36,5%
Gabi Balint  - 31,3%
Marius Lazurca - 27,8%
Kenan Ozcelik - 4,4%

Proiect de
Sergiu Gavriliţă.
Coordonator:
Simion Ciochină, Irina Tribusean
Text: Constantin Cheianu. Marcel Toma. Rodica Trofimov
Foto: www.fotoroom.md, Vadim Jantâc

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău