VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
8 bărbaţi pentru femei
Martie 2014, Nr. 118

8 bărbaţi pentru femei

Comentează   |   Cuprins

A devenit o frumoasă tradiţie a revistei noastre ca, în luna martie, opt bărbaţi să ne vorbească despre femeile din viaţa lor, iubitele, soţiile lor. Într-un secol în care scrisorile nu mai sunt la modă şi un status pe reţele de socializare poate fi deseori numit declaraţie de dragoste, ne-am propus să reînviem acel suflu romantic al scrisorilor de dragoste. Cei 8 bărbaţi au salutat din prima invitaţia noastră şi şi-au aşternut gândurile pe coala albă de hârtie pentru a le face o frumoasă surpriză jumătăţilor lor.

Sergiu Bezniţchi
37 de ani, prezentator TV

De la prima lor întâlnire au trecut opt ani, care tind a se transforma într-o eternitate petrecută împreună. De patru ani, Sergiu şi Cristina păşesc alături pe aceeaşi cale în postura de soţ şi soţie. Sergiu apreciază întâi de toate la soţia sa priceperea ei în oameni şi deseori îşi apleacă urechea la sfaturile ei. Cel mai mare neadevăr despre femei este faptul că ele ar fi „sexul slab”, consideră Sergiu, mai mult el spune că bărbaţii trebuie să înveţe de la femei cum să fie cu adevărat puternici. Admiră puterea femeilor, dar, în acelaşi timp, l-ar îngrozi lipsa de feminitate la o femeie. Este fericit alături de iubirea sa şi este sigur, căsătoria este şcoala iubirii şi a desăvârşirii, iar iubirea adevărată nu se transformă, ea creşte.Eduard Bunu
33 de ani, director general la „Stejaur” S.A.
Sunt căsătoriţi de un deceniu, iar viaţa le-a devenit şi mai plină de bucurii odată cu venirea pe lume a celor două fiice de trei şi opt ani. Diana l-a impresionat din prima clipă pe Eduard prin puritatea ochilor, frumuseţea buzelor şi focul din interiorul sufletului. Această admiraţie pentru calităţile soţiei sale, Eduard o nutreşte până în prezent, dar cel mai mult apreciază la ea faptul că e un adevărat exemplu de mamă perfectă, fiică iubitoare şi soţie înţelegătoare. Eduard consideră că rutina ucide dragostea şi că de aceea ambii soţi trebuie să poată transforma căsătoria într-o adevărată poveste. Lor le reuşeşte. În fiece dimineaţă, când pleacă la muncă, şi în fiece seară când revine, Eduard îşi sărută soţia şi fiece sărut e pentru el ca o binecuvântare.  

Igor Stribiţchi  
29 de ani, artist

Sunt un cuplu model şi fiece apariţie a lor în public sau pe micile ecrane are o sinergie perfectă. Olga l-a cucerit prin frumuseţea ei, iar intuiţia bine dezvoltată a lui Igor i-a şoptit din prima clipă că ea este o persoană deosebită, înzestrată cu multă inteligenţă şi feminitate. S-a întâmplat acum zece ani, iar de doi ani şi jumătate cei doi şi-au jurat credinţă în faţa Domnului. Igor consideră că secretul unui cuplu fericit este ca ambii să se cunoască şi să se simtă reciproc 100%, dacă îl iubeşte, femeia ştie ce îi trebuie bărbatului şi îi oferă anume ceea de ce are el nevoie. „Femeile îşi doresc să fie femei şi anume noi, bărbaţii, trebuie să ne străduim să procedăm în aşa fel ca ele să fie împlinite şi fericite. Faptele trebuie să persiste, mai puţin vorbele”, spune Igor.

Alexandru Vakulovski  
35 de ani, scriitor

S-au întâlnit pentru prima oară la lansarea cărţii „Постой паровоз”, a cărei autoare era chiar Moni. „Frumoasă, deşteaptă şi-i plăcea de mine. Nu-s de oţel”, spune Alexandru zâmbind. De fapt, s-au descoperit unul pe celălalt ca fiind pe aceeaşi lungime de undă. Sunt de patru ani împreună şi la doar jumătate de an de relaţie s-au căsătorit. Alexandru este sigur că femeile au nevoie şi merită să aibă tot ce e mai bun: dragoste, pace, linişte şi asta dăruieşte zi de zi femeii iubite. Iar odată cu trecerea anilor, dragostea devine mai puternică şi se transformă din întâmplare în ceva constant şi puternic, spune el. Alexandru crede că femeile sunt mai cumpătate decât bărbaţii şi că, la rândul lor, bărbaţii ar trebui să înveţe de la femei să fie mai buni şi mai înţelepţi, iubind cu „picioarele pe pământ”.

Veaceslav Ioniţă  
40 de ani, deputat în Parlamentul RM, preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe; conferenţiar universitar al ASEM

În acest an, pe data de 17 iulie vor celebra zece ani de la căsătorie, împărtăşind bucuria cu cele două fetiţe cărora le-au dat viaţă. Veaceslav şi Irina s-au văzut pentru prima dată la un concurs de angajare la IDIS „Viitorul”, Cupidon şi-a făcut însă apariţia cu o lună mai târziu, când Irina a venit să afle rezultatele concursului. Se poate spune că a fost dragoste din a doua vedere. „Cum am văzut-o, am înţeles că va fi soţia mea. M-a impresionat prin nobleţe, rafinament, imaginea unei persoane înţelepte, tact şi politeţe în vorbire şi, desigur, frumuseţea ei”, spune Veaceslav. Astăzi, pentru Veaceslav există două tipuri de femei: soţia sa deosebită de restul femeilor şi restul doamnelor, care merită tot respectul.

Vergiliu Radu  
42 de ani, antreprenor

Sunt o familie exemplu în care domneşte armonia şi înţelegerea. Vergiliu şi Silvia sunt împreună de 23 de ani, iar de 22 de ani sunt căsătoriţi. Familia lor se mândreşte cu trei copii: Ovidiu, de 21 ani, Cătălina, de 5 ani, şi Nicoleta, de 6 luni. Pentru Vergiliu, secretul unei căsnicii durabile este unul simplu – iubirea, care este ca şi un vin bun, cu trecerea timpului devine mai nobilă, mai „gustoasă”. De la Silvia, a învăţat multe lucruri, inclusiv să aibă mai multă răbdare în situaţii de criză. Vergiliu spune că, pe timpuri, un bărbat cam slab de fire a numit femeia „sexul slab”, acesta fiind cel mai mare neadevăr despre femei. Pe Silvia a apreciat-o mereu pentru puterea sa, dar şi pentru aptitudinile sale materne. De altfel, Vergiliu spune că în lume există două tipuri de femei: Femei şi Femei-mame.

Valerian Mânzat  
29 de ani, avocatS-au cunoscut în primăvara anului 2011, la o terasă, nici unul, nici altul neştiind cine stă la masa de alături. Nu se ştie cine pe cine a pus primul ochiul, el zice că ea, ea zice că el, cert este că a fost dragoste la prima vedere. În doar două zile s-au văzut din întâmplare de câteva ori, iar mai apoi au fost de nedespărţit ore la rând, urmate de alte întâlniri. Pe neprins de veste, Valerian a urmat-o pe Cristina până şi la Londra, iar după o perioadă scurtă de timp, pe 11.11.2011, într-o atmosferă romantică, Valerian şi Cristina s-au logodit. În viaţa lor a apărut şi micuţa Evusea, marea lor mândrie. Lui îi place felul ei de a fi şi manifestările ei în calitate de mamă, cum gândeşte, zâmbeşte, cum îl priveşte. Pentru Valerian, femeia de lângă el înseamnă, întâi de toate, suflet, jumătatea sa şi, oricât de grea ar fi ziua de muncă, un zâmbet al Cristinei spulberă orice tristeţe.

Alexandru Grecu  
54 de ani, director artistic la Teatrul Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale”
El, directorul artistic al Teatrului Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale”, ea, actriţă, artistă emerită, ambii îndrăgostiţi de artă şi frumos şi de 24 de ani îndrăgostiţi unul de celălalt. Pentru Alexandru, Irina este o femeie perfectă, sunt împreună de peste două decenii şi cresc în iubirea lor trei copii. Alexandru consideră că femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii din simplul motiv că ele iubesc mai mult, iar dragostea este viaţă. Pentru el, o soţie bună trebuie să fie, întâi de toate, o mamă bună. Este convins că o femeie doreşte întâi de toate dragoste, respect, apreciere şi că acolo unde există iubire, cu trecerea anilor, devine Dragoste!  


(Text: Doina Popa. Foto: fotoroom.md).

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău