VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Dorian Furtună
Martie 2011, Nr. 83

Dorian Furtună

Comentează   |   Cuprins

32 de ani, etolog

>> În general, cele mai frumoase femei le găsim la TV şi în reviste. În particular, le putem întâlni şi pe străzile Chişinăului.

>> Femeia te poate face ostaticul ei. Se ştie că temniţa cea mai de temut e cea în care te simţi bine. Bărbaţii simt intuitiv sau cunosc din experienţă aceste „riscuri” şi, dacă îşi preţuiesc mult libertatea, încearcă să evite femeile exagerat de posesive. Uneori, din aceleaşi motive, bărbaţilor le e frică să se îndrăgostească. Îndrăgostirea presupune limitarea libertăţii. 

>> Probabil, Natura a considerat că bunicile sunt mai preţioase pentru nepoţi decât bunicii. O confirmă şi unele date din psihologia evoluţionistă. Din acest motiv, conform statisticilor, femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii.

>> Obişnuim să spunem că femeile sunt „sexul slab” pentru că, anterior, bărbaţii deja fuseseră definiţi drept „sexul tare”.

>> Cel mai tâmpit stereotip despre femei este că frumuseţea ar fi antipodul inteligenţei. Fals.

>> Iubirea e o şmecherie a Naturii, care a creat sentimentele şi prin aceasta a reuşit să-l ţină pe bărbat alături de femeie. Aşadar, iubim femeia, pentru că asta ne-o dictează firea noastră. Iubirea faţă de femeie e o capcană benevolă.

>> O femeie frumoasă este o femeie atrăgătoare, elegantă şi cu o privire deopotrivă cochetă şi inteligentă. Care e diferenţa dintre o femeie frumoasă şi una sexy? Diferenţa e în context. Ce e frumos ziua, e sexy noaptea.

>> Mă enervează cel mai mult la o femeie manifestarea feminismului radical, care devine ridicol. Arată ciudat femeile care sunt gata să renunţe la propria lor fire pentru a intra în competiţie cu bărbatul.

>> Prefer o femeie frumoasă. O deştept eu, dacă e cazul. Cea dintâi virtute a femeii este feminitatea; asta presupune în primul rând frumuseţe şi tandreţe.

>> Un bărbat nu poate fi deştept chiar în toate celea. E bine dacă femeia îi poate completa lacunele. Bărbatul şi femeia trebuie să fie complementari unul altuia.

>> Dacă e să vorbim fără ocolişuri, orice riscă să se banalizeze cu timpul. Inclusiv dragostea. O relaţie de cuplu nu poate să se bazeze pe nişte constante, pentru că odată cu trecerea anilor şi odată cu schimbarea caracterelor, a situaţiilor, emoţiile suportă nişte... hai să le spunem „mutaţii”. Dragostea nu se supune unui act volitiv şi e cam dificil să-i dictezi evoluţia. Dar totuşi, în cazurile fericite, atunci când există cu adevărat o compatibilitate între parteneri şi mult tact, dragostea pasională va evolua în ataşament profund, în încredere şi în linişte sufletească alături de partener.

>> Cum arată femeia perfectă? Nu cred că e posibil să detaliem componentele perfecţiunii, tot aşa cum nu putem detalia elementele unui peisaj. Când privim un tablou, înţelegem că ceea ce ne place, ne place în ansamblu. Trăim o plăcere estetică pe care ne este dificil să o explicăm. Cât priveşte perfecţiunea feminină, la prima vedere multe femei par a fi perfecte. Dar puţine reuşesc să păstreze o perioadă îndelungată efectul primei impresii. La fel e probabil şi în cazul bărbaţilor.

>> Pentru a fi fericită, o femeie trebuie să aibă o căsnicie împlinită şi copii. Dar ar mai fi şi alte ingrediente ale fericirii feminine: să fie admirată, curtată, apreciată, bogată, iubită, respectată şi, neapărat, invidiată. Deseori se întâmplă că pentru o femeie invidia altor femei este indicatorul clar al succesului în viaţa personală.

>> De ce bărbaţii înşeală femeile? Bărbatul este un explorator. Şi această trăsătură se referă la toate dimensiunile vieţii lui. Fie că e vorba de cuceriri geografice, ştiinţifice, artistice sau amoroase. Noi explorăm lumea din jurul nostru, pentru a-i descifra enigmele. Iar femeia e mereu un rezervor de enigme.

>> Fără femei am exista fără să trăim. Fără femeie i-a fost plictisitor până şi lui Dumnezeu. Iar fără bărbaţi lumea ar fi statică. Bărbaţii sunt cei care asigură dinamismul acestei lumi.

>> Bărbaţii ar trebui să înveţe câte ceva din înţelepciunea femeilor: ele ştiu mai puţin, dar înţeleg mai mult.

>> Ce vor femeile?... Să aibă picioare subţiri, dar să trăiască pe picior larg.

>> La iubita mea aş schimba... ideea că ar putea schimba ceva la mine. 

Idee: Sergiu Gavriliţă
Proiect realizat de: Irina Tribusean, Simion Ciochină, Cătălina Mudrea
Foto: Roman Rybaliov
Flori: Dolce Fiore

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

salutare Dorian ..bucuroasa sa te revad chiar aici pe paginile revistei ..ai ramas la fel de filosof ..."
Aliona   -  
19 Martie 2011, 20:19
Sus ↑
Articol caracteristic unui barbat cu gindire totalitarista...
yana   -  
19 Martie 2011, 22:56
Sus ↑
Da, se simte ca omului ii place libertatea si sa fie necontrolat de femeie. Are un mod de gindire tipic masculin, pe undeva e chiar dominant si misogin. Le pune pe toate pe polite. E si asta original in felul sau.
Natty   -  
24 Martie 2011, 22:34
Sus ↑
se filosofie grea si plicticoasa
Nelly   -  
16 Aprilie 2011, 20:41
Sus ↑
3 din 4 femei in ziua de astazi se pare ca vor intr-adevar sa faca, competitie de la egal la egal cu barbatii. si devin vorba autorului "ridicole".
Ion   -  
29 Aprilie 2011, 17:05
Sus ↑
KIAR MI-A PLACUT FILOZOFIA:d FOARTE BINE CUGETAT SI ASTERNUT IN PAGINA!
ANDROID   -  
12 Aprilie 2012, 21:02
Sus ↑
Dorian, ca de obicei, a reusit sa le zica lucrurilor pe nume, dar cu tactul si inteligenta lui. O lectura placuta de dimineata. Succese!
Katya   -  
17 Iulie 2012, 08:47
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău