VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
7 ani de acasă. Irina Tribusean
 Descarcă
Mai 2011, Nr. 85

7 ani de acasă. Irina Tribusean

Comentează   |   Cuprins

Revista „VIP magazin” a împlinit 7 ani, termen în care a reuşit să se pună pe picioare, să acumuleze destulă experienţă, să dea dovadă de responsabilitate şi să fie gata pentru a păşi într-o nouă fază de activitate. Pentru că în stabilirea personalităţii omului cei „7 ani de acasă” sunt deosebit de importanţi în a determina calea pe care o ia, înainte de a păşi pragul şcolii. Despre cum arată cei „7 ani de acasă” ai echipei noastre, aflaţi chiar de la cei care fac din ea parte. Fiecare cu ideile, viziunile şi trăirile sale, unii serioşi, alţii „foarte serioşi”, absolut diferiţi, fapt care aduce echipei un echilibru care ne menţine acolo sus, în topul preferinţelor cititorilor. Suntem ceva mai mulţi decât şapte la număr, fiecare constituind o piesă importantă în funcţionarea angrenajului, dar dacă tot am ajuns să vorbim de cei „7 ani de acasă”, atâţia ne-am expus.
Foto: Igor Schimbător

Irina Tribusean
26 de ani, redactor


>> Foarte multe lucruri nu-mi plac în ţara asta. Drumurile cu găuri cât roata, şoferii care nu se obosesc să semnalizeze când cotesc, politicienii care dau vina unul pe altul, jurnaliştii care nu cunosc alte subiecte decât cele politice, corupţia cu care fiecare dintre noi luptă, neîncetând să mituiască pentru a scăpa de o amendă. Lista e lungă. Dar asta este ţara mea, alta nu am. Cum aş putea să plec şi să pretind că nu avem nimic în comun?

>> Uneori îmi doresc să mă fi născut într-o ţară mai dezvoltată, ca Marea Britanie sau Germania. Dar după ce privesc filme ca „Slumdog Millionaire” şi „Desert flower”, mă simt foarte norocoasă că m-am născut în Moldova şi nu în India sau în Somali!

>> Cândva, mi-am promis că n-o să regret niciodată nimic, pentru că regretele nu pot schimba ceea ce s-a întâmplat sau nu. Singurul meu regret este că am, uneori, prea mult respect pentru oameni care nu merită nici măcar jumătate!

>> Uneori ai impresia că nu mai poţi continua, că nu mai ai forţe să te ridici şi să mergi înainte. Îţi vine să strigi „Nu mai pot!”, să te audă o lume întreagă. Dar după asta nu se întâmplă nimic. Adică nimic deosebit. Viaţa merge înainte, iar tu continui să faci ceea ce trebuie să faci. Şi îţi trece. Până data viitoare.

>> Nu cred în „Nu pot trăi fără tine”. Am trecut şi eu prin faza asta. Îmi părea că nu pot respira, că nu-mi ajunge aer. Şi uite că am supravieţuit. Dar uneori mi-e tare dor de o astfel de iubire. Mi-e dor de sentimentul „nu pot trăi fără tine”. Doar că vreau, de data asta, să merite.

>> Mă enervează când mă opreşte cineva în parc
să-mi spună că nu merg pe calea cea dreaptă şi că Dumnezeul lui e mai bun decât al meu! Ce contează dacă pe Dumnezeu Îl cheamă Iehova sau nu, e alb sau negru, femeie sau bărbat? Fiecare are libertatea să creadă sau nu în ceea ce-i place.

>> Munca de jurnalist nu înseamnă doar interviuri cu celebrităţi şi şedinţe foto memorabile. Mai sunt şi articolele care nu-ţi plac, dar pe care trebuie să le scrii; oameni care nu prea au multe de spus, iar puţinul pe care l-ar spune nu-l pot formula. Se întâmplă să te dezamăgească personalităţi despre care aveai o părere foarte bună. Dar merită să suporţi toate astea pentru satisfacţia de a comunica cu oameni de la care lumea ar avea ce învăţa, dacă ar vrea să-i asculte: Oleg Tabakov, Veronique North-Minca, John Beyer (fostul ambasador al Marii Britanii la Chişinău).

>> Ne mirăm că ruşii au joburi mai „curate” decât moldovenii. Mai mulţi au afaceri prospere, mai puţini găseşti în Piaţa Centrală. Explicaţia am găsit-o la facultate. Grupele de limba rusă erau mai bune decât cele de limba română –  citeau şi munceau mai mult, chiuleau mai puţin. Şi îmi pare că ruşii nu sunt atât de invidioşi. Poate ar trebui să învăţăm câte ceva de la ei?

>> Nu am „preferaţi”. Autori, actori, filme, piese, cărţi. Îmi plac multe şi diferite: „Roxette”, „Scorpions”, Norah Jones, Sarah Mclahlan, „Direcţia 5”, „Taxi”, „Pretty Woman”, „City of Angels”, „Nunta mută”, „P.S. I love you”, „Служебный роман”, „Tuesdays with Morry” de Mitch Albom, „Deception point” de Dan Brown, „Patul lui Procust” de Camil Petrescu, „Maitrey” de Mircea Eliade, Angelina Jolie, Julia Roberts, Gerard Buttler, Bruce Willis etc. Cred că e mai bine aşa. Prefer să descopăr un autor sau un actor nou decât să fiu dezamăgită de unul preferat.

>> Admir pofta de viaţă a oamenilor mai puţin fericiţi
sau norocoşi decât noi. Acum câţiva ani, la un centru de reabilitare pentru copii cu dizabilităţi l-am cunoscut pe Andrieş. Avea cinci-şase ani şi suferea de o maladie care nu-l lăsa să se deplaseze singur, dar avea o poftă enormă de viaţă. N-o să uit niciodată strălucirea din ochii lui! Mi-a recitat poezii şi mi-a spus că vrea să devină şofer de autobuz, ca să ducă oameni. Şi era sigur că aşa va fi. De atunci, de fiecare dată când îmi vine să-mi iau lumea în cap sau când îmi pare că-s mai nefericită decât alţii, mă gândesc la Andrieş şi la pofta lui de viaţă. Şi îmi dau seama că nu am niciun drept să mă plâng!

>> Sunt foarte curioasă să cunosc personal
unele vedete internaţionale – Angelina Jolie, Mel Gibson, Bruce Willis, Julia Roberts... Oare cât de mare e diferenţa dintre ceea ce ni se vinde şi ceea ce sunt ei în realitate?

>> Mama este medic. Acum câţiva ani, mi se întâmpla foarte des să fiu întrebată dacă am vreo legătură cu doamna Tribusean, medic neurolog. În ultimul timp, i se întâmplă şi mamei să fie întrebată dacă are vreo legătură cu Irina Tribusean de la „VIP magazin”.

>> Am o nedumerire enormă – de ce se „caţără” fetele pe tocuri dacă abia se ţin pe ele? E sexy? Şi de ce îmbracă haine care sunt la modă, deşi arată oribil? Oare nu se văd în oglinda în care se uită înainte de a ieşi din casă? Şi de ce nu le spune nimeni că nu e bine aşa?

>> Dacă ar dispărea cartofii, cred că aş muri de foame!

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Irina, am auzit practic ceia ce cunosc de mai mult timp,
e placut sa te "reaud" ;)

bafta,
Ala
al   -  
15 Iunie 2011, 00:08
Sus ↑
Felicitari cu implinirea a 7 ani
Am ceva obiectii in privinta textului. Inteleg desigur ca poate ati scris totul dupa cum Irina vorbea, dar unele reguli de redactare si aranjare in pagina trebuiau sa fie pastrate. De exemplu: nu vad paragrafe. Unde sunt ele, ma pierd in TEXT(???? - asta e in cap), in al II0lea rind, cind se vorbea despre Preferinte. Acolo trebuia de scris in ordinea corecta, daca a inceput cu Autori, pai asa si o trebuit si sa scrieti, a incheiat cu Carti...ele trbuiau sa fie ultimele. In al III-lea rind cum ati facut voi lista aia de preferati... m-am pierdut total si nu mai intelegeam desprece ce e vorba. As putea continua.

Succese pe viitor.
P.S. Mie foarte mult imi place revista voastra :P
Petru   -  
15 Iunie 2011, 00:29
Sus ↑
Mulţumesc, Ala :)
Mulţumesc, Petru :)
Irina   -  
15 Iunie 2011, 09:25
Sus ↑
Ce pupincurista esti fata de rusi!!! Rusine !! ai auzit vreun rus sa-i laude pe moldoveni,numai tigani ,tarani ,din gura lor!! Apropo,numai sunt atat de sarguinciosi la scoala sau universitati!!N-ai pic de demnitate !! Ce sa invatam de la ei-betia si mitocanismul ,limbajul urat al rusoaicelor si vulgaritatea lor ?! Rusii ne-au umilit si inca ne umilesc -pt ca in nici o tara minoritatile nu se urca in cap la natiunea conducatoare,cum este la noi-nu vorbesc limba noastra ,ci noi trebuie sa invatam si sa vorbim rusa ?! Noi trebuie sa fim uniti,si sa nu vorbim rau despre noi-deoarece se vor gasi cine sa arunce noroi spre noi ! Nu suntem nici noi perfecti,dar nici sa-i ridici in slavi pe cei ce ne urasc ,nu ne respecta si mai si ne muradaresc !! Rusine -ca om si ca profesionist esti zero -fiind redactor la o revista condusa de o profesionista adevarata -Rodica Cioranica !
Gaby   -  
17 Iunie 2011, 14:40
Sus ↑
Gaby, mulţumesc pentru comentariu. Până la urmă, fiecare are dreptul la o părere proprie, nu? :)
Irina   -  
17 Iunie 2011, 15:58
Sus ↑
Dragă Irina, esti o gâgâlice de fată dar cu un suflet atât de frumos! te admir, felicitari si succese in continuare ;)
Merishor   -  
17 Iunie 2011, 21:25
Sus ↑
multumesc, Merishor. :)
Irina   -  
19 Iunie 2011, 18:47
Sus ↑
rusinea trebuie sa ne fie noua, pentru ca demnitatea o avem doar in vorbe, e mult mai usor sa arati cu degetul la gresalele altora, de baut se bea oriunde....Oameni talentati au si rusii, iar noi suntem mindri de Irinuta!!!!!!!!!!!!!B.R.A.V.O.
Alex   -  
03 Iulie 2011, 23:18
Sus ↑
bv Irina. Vad ca avem multe opinii comune, in ce priveste fetele pe tocuri, pofta de viata si straduinta studentilor rusi de la facultate, ca pina la urma, am observat si eu asta, facind si eu 4 ani la FJSC
dafina   -  
06 Septembrie 2011, 11:38
Sus ↑
Uauuuuuu! Nu am cuvinte! Trece vremea dar tu te faci mai frumoasa si mai frumoasa! :) BRAVO! Super!
Gheorghe :)   -  
06 Februarie 2012, 21:41
Sus ↑
Bravo Irinel! Chiar esti bravo!
Gheorghe(al tau)   -  
06 Februarie 2012, 22:12
Sus ↑
mersi ca ai scris despre mine si ii iubesc pe parintii mei mersi mult lor sunt Vlada Ginga
Vlada Ginga   -  
05 Noiembrie 2012, 17:50
Sus ↑
Frumos )
Radu   -  
10 Aprilie 2013, 00:32
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău