VIP Magazin
15 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
4 români care au cucerit Chişinăul. Sorin Andrei
August 2012, Nr. 99

4 români care au cucerit Chişinăul. Sorin Andrei

Comentează   |   Cuprins

Sorin Andrei
42 de ani
Preşedinte BCR Chişinău

Avea o experienţă de peste zece ani în domeniul financiar-bancar, moment în care a preluat mandatul de preşedinte al Băncii Comerciale Române din Chişinău. Nu a avut nevoie de o perioadă de acomodare – este născut în judeţul Botoşani, pe malul Prutului, iar venind în Republica Moldova, s-a simţit ca acasă. Îi place să se plimbe în parcurile din centrul Chişinăului, este fascinat de rolul familiei care domină spiritul din Moldova şi de dorinţa oamenilor de a schimba în bine situaţia din ţară. Şi de preocupările pentru cultura şi arta din Chişinău, de spiritul gospodăresc (mai ales în case şi familii) care predomină în Moldova. Reţeaua socială este bazată pe relaţiile de familie, iar pe cumetri, Sorin Andrei îi vede ca pe un „network extern” deosebit de puternic în viaţa socială şi în business. S-a găsit un om din „afară” să ne laude cumetrismul, na. A întâlnit în Republica Moldova oameni frumoşi la trup şi la spirit, copii veseli şi expresivi care, natural, devin nişte adulţi frumoşi. Cât despre frumuseţea moldovencelor, este o axiomă care nu are nevoie de nicio demonstraţie. Moldovenii pe care i-a întâlnit până acum nu pot fi numiţi leneşi în niciun caz, astfel că teza cu cei mai harnici şi cele mai frumoase femei, pe care o tot apărăm, are culoare verde. Din partea lui Sorin Andrei, inclusiv.

Nu toate lucrurile întâlnite la Chişinău îl fascinează totuşi. Nu se poate obişnui cu lipsa de punctualitate. Aici a aflat că „amuş” este un cuvânt cu o valoare semantică diferită, însemnând şi peste câteva minute sau, poate, şi mâine, într-o săptămână sau chiar speranţa de a uita ce s-a stabilit iniţial.

Printre rezultatele lui Sorin Andrei şi ale băncii pe care o conduce, vorbim de extinderea portofoliului de clienţi ai băncii. Acesta s-a dublat pe parcursul ultimilor trei ani, ajungând până la 17 mii de persoane. Parte a grupului „Erste” din Austria, una dintre cele mai importante instituţii financiare din Europa Centrală şi de Est, BCR Chişinău dispune de trei filiale în municipiile Chişinău şi Bălţi şi 40 bancomate (ATM-uri) amplasate în cinci oraşe ale Republicii Moldova. Rezultatele nu au întârziat atât timp cât banca este condusă de o persoană pozitivă, sociabilă şi altruistă. Sorin Andrei este pasionat de plimbările în natură, IT, este căsătorit, are un copil, comunică fluent în engleză şi franceză. Iar dacă mai stă ceva timp aici, poate include în CV şi rusa...  

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău