VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
4 la 4 - Alexandru Pincevschii şi Erika
 Descarcă
Iunie 2012, Nr. 98

4 la 4 - Alexandru Pincevschii şi Erika

Comentează   |   Cuprins

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, am realizat un proiect inedit - aveţi ocazia să cunoaşteţi patru bărbaţi curajoşi, care au devenit tătici atunci când alţii preferă să uite de grijile paternităţii. Alexandru Pincevschii, Iurie Colesnic, Valeriu Jereghi şi Andrei Strâmbeanu vorbesc despre copilărie, educaţie, prezent şi viitor.

Text: Irina Tribusean.
Foto: Andrei Cecan

Omul de afaceri Alexandru Pincevschii, cel care a construit holdingul „Elita 5”, „Grand Hall”, „Baby Hall” şi altele, se topeşte în faţa mezinei Erika. Diferenţa de 51 de ani nu-i împiedică să aibă o relaţie foarte strânsă şi, deşi ambii sunt taur după zodie, Erika ştie cum să-şi facă tatăl să cedeze.

>> Diferenţa dintre generaţii o sesizăm destul de puţin acum, dar sunt sigur că se va simţi mai târziu şi suntem pregătiţi. Cu fiul mai mare apar mai multe neînţelegeri. Aşa a fost şi cu părinţii noştri, nu întotdeauna găseam limbaj comun, ba îi ascultam, ba rămâneam la părerea proprie. Dar e bine că există această diferenţă între generaţii, înseamnă că civilizaţia se dezvoltă.

>> Erika nu merge la grădiniţă, dar are multe activităţi: face ore cu un profesor, merge la dansuri şi la înot. Are un program încărcat. Uneori chiar oboseşte şi cere o zi liberă. Îi place cuvântul vacanţă şi spune „Azi am vacanţă şi fac ce vreau!”. Se descurcă de minune cu electronicele, dar încercăm să-i limităm accesul la calculator şi televizor. Îi oferim alternativă, o interesăm cu alte activităţi. Îi place să deseneze, să coloreze, mixează culorile şi obţine nişte nuanţe noi, deosebite. Are o fantezie bogată şi e o fire artistică. Păpuşile nu-i plac. Când i-am adus o păpuşă odată, mi-a zis: „Pe mine asta nu mă interesează”.

>> În fiecare seară ieşim undeva împreună cu toată familia. Ne străduim să mergem împreună la odihnă, chiar dacă suntem foarte ocupaţi. Întotdeauna găsim timp pentru familie. Erika are nevoie de atenţie şi comunicare cu noi. Dacă mergem la odihnă pe zece zile, apoi ne întoarcem acasă şi comunicăm mai puţin vreo două zile, se simte deja că ceva nu-i ajunge.

>> Nu putem planifica viitorul Erikăi. În general, viaţa e prea imprevizibilă ca s-o poţi planifica. Desigur că am vrea să trăiască aproape de noi, dar o să decidă ea ce vrea să facă, unde vrea să înveţe, să lucreze, să trăiască.

>> Eu nu prea visez, pentru că sunt un realist şi ştiu ce realitate vreau în viaţă. E important să fim cu toţii sănătoşi. Aş vrea totuşi să lucrez mai puţin, pentru că sunt întotdeauna ocupat. Încerc să deleg mai multe responsabilităţi angajaţilor, ca să am mai mult timp pentru familie.

>> Îmi plăceau foarte mult maşinile şi am vrut să devin mecanic auto. Dar tata a spus că nu e o alegere bună şi că trebuie să fiu constructor ca el. L-am ascultat şi nu regret. Îi mulţumesc acum, pentru că este într-adevăr o specialitate foarte bună, îmi aduce şi plăcere, şi tot de ce am nevoie.

>> Avem posibilitatea să trăim în altă ţară, dar vrem să trăim aici, în Moldova. Greutăţi sunt în toate ţările, dar în ţara ta şi pietrele zâmbesc.

>> Nu  avem altă cale decât să ne integrăm în UE şi atunci o să avem legi europene, corupţie mai mică, investiţii mai mari. Deşi şi acolo sunt acum probleme şi nu trebuie să ne grăbim, ca să nu intrăm dintr-o problemă în alta. Pe de altă parte, nu trebuie să renunţăm la relaţiile de sute de ani cu Rusia, de unde primim resursele naturale. Suntem o ţară mică şi trebuie să fim mai deştepţi, mai diplomaţi, mai răbdători, să nu ne certăm cu nimeni, să mai aplecăm capul. În politică tot nu sunt legi corecte. Cine e mai mare acela e mai tare.

>> Nu-mi place să aud că moldovenii sunt invidioşi, trădători. Nu sunt de acord. În fiecare naţiune sunt oameni buni şi răi. Ne aşteaptă un viitor bun, ţara se va dezvolta. Avem un popor muncitor, vesel, deschis. Avem multe priorităţi, suntem amplasaţi strategic între Europa şi Ucraina.

>> Viitorul ţării depinde în primul rând de noi, de fiecare cetăţean în parte. Fiecare dintre noi trebuie să muncească şi să facă ceva în domeniul în care activează, nu să se plângă. Ţara se dezvoltă încet-încet. Problemele cu care ne confruntăm acum sunt temporare, deşi nu pot spune cât o să dureze. Dar eu sunt optimist!

>> Copilul trebuie să-şi stimeze părinţii, oricum ar fi ei, dar şi pe oamenii din jur, dacă vrea să fie stimat la rândul lui. Nu degeaba există expresia „cei şapte ani de-acasă”. Baza educaţiei se pune acasă – ce vede copilul în familie, cum vorbesc părinţii cu el, între ei şi cu alţi oameni. Această bază rămâne pentru toată viaţa, chiar dacă mai târziu personalitatea se modelează la şcoală, la universitate şi în societate.  

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

de ziua mea, 7 noiembrie anul curent, organizez o lansare de carte la UPS ION CREANGA, unde sunt si studenta la masterat.Voi demonstra ca EU POT sa am intr-o incapere 2 paturi sociale diferite.Oameni simpli de la tara si elita societatii Moldovei, unde as vrea s-o aduceti pe Erica , sa-i inmanez personal prima carte de povesti"Printesa Axenia".De fapt, scriu de toate, chiar am si un romad de dragoste"Pasiunea din viata mea are nume MASCULIN", bazata, in special , pe fanteziile mele erotice, pe care inca nu le-am trait,am scris doar despre ele. Dar pentru ca sunt casatorita, si am un baiat minune de 7 ani , niciodata n-o sa caut sex intimplator, pentru ca imaginea conteaza. Cu o exceptie: ca acest barbat o sa fie zodia leu, cu ochi verzi spre maro, ca la mine, par negru,e businessman si adora masinile. Pentru ca cred in minuni, eu dela l-am gasit, recent. El refuza sa iasa cu mine la contact, pentru ca l-am speriat...sau nu stiu...si are ce pierde daca va fi descoperit...dar eu il vreau anume pe el....simt ca ma intelegeti.....cum sa procedez??? vreau un sfat de la dumneavoastra. 0 790 53 882....vreau sa ne cunoastem intr-un loc la care tin mult si care-mi place. Cu sincere confesiuni....Axenia Andreeva. Pe facebook sunt Olga Saranciuc, asa sunt dupa acte. O zi buna si plina de minuni.
axenia andreeva   -  
22 August 2014, 09:56
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău