VIP Magazin
11 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
100 de oameni în 100 de citate (Partea I)
Septembrie 2012, Nr. 100

100 de oameni în 100 de citate (Partea I)

Comentează   |   Cuprins

La 100 de numere încropite, „VIP magazin” vă pune pe tavă 100 de idei spuse de 100 de personalităţi din diferite domenii ale spaţiului public de la noi în paginile revistei noastre începând cu prima ediţie. Sunt gânduri care vorbesc despre destinul şi firea lor, dar şi despre fenomenele şi stările care ne înconjoară. O sută de citate prin care s-a scris istoria acestei ţări şi istoria revistei noastre.

Ion Sturza
001 „Nu mi-e dor să revin în politica moldovenească, pentru că o cunosc pe dinăuntru. Ea are specificul ei balcanic. Ca să revin şi să am succes, ar trebui să-mi schimb opţiunile, ceea ce eu nu vreau să fac.” (martie 2004)

Nata Albot

002 „De curând, am înţeles că îmi plac bărbaţii copţi. Dar pe un bărbat nu îl coace vârsta, ci înţelepciunea şi simţul responsabilităţii, care, din păcate, la majoritatea tot cu timpul vin… dacă mai vin.” (iunie 2004)


Val Butnaru

003 „Femeia are drepturi. Bărbatul – doar obligaţiuni. Aşa e mai bine, astfel e mai simplu de trăit…” (iunie 2004)


Serafim Urechean

004 „I-am spus o singură dată soţiei că o iubesc, dar am făcut-o aşa cum se cade. Credeţi că alţii, care fac mai des aşa declaraţii, sunt mai sinceri?” (ianuarie 2005)


Oazu Nantoi

005 „Referitor la calitatea mea de analist politic, sunt mândru de faptul că ceea ce am declarat cu patru sau şase ani în urmă şi atunci era considerat radicalism sau aberaţie, astăzi a devenit o axiomă.” (martie 2005)


Angela Aramă

006 „Secrete de frumuseţe nu am! În schimb, am o grămadă de carenţe: nu duc un mod de viaţă sănătos, nu mă pricep la cosmetice, nu cumpăr reviste de modă, pentru că nu înţeleg nicio iotă în ele…” (martie 2005)


Iurie Roşca
007 „Lumea mă vede diferit, în funcţie de optica fiecăruia. Unii mă văd în alb, alţii – în negru, iar alţii – în roz.” (decembrie 2004)


Andrei Porubin

008 „Nu mi-e ruşine să spun că «am greşit», că mai dau prin gropi, nu-mi este jenă să merg cu microbuzul, chiar dacă am automobil. Întârzii cronic la întrevederi şi întâlniri, chiar dacă am lucrat la radio pe secunde…” (aprilie 2005)

Yaakov Tichman

009 „Sunt omul care preferă pasiunea, nu riscul – îmi place să muncesc cu pasiune, să joc biliard, tenis de masă, să concurez. Dar nu am febleţea pentru cazinou. Să rişti aşa, fără chibzuinţă, este alogic, stupid.” (mai 2005)
Vasile Chirtoca

010 „Dorinţa mea e ca lumea să coboare de la etaje şi să trăiască pe pământ, să mâncăm adevărat şi sănătos, să ne facem griji mai puţine şi să respirăm mai mult aer curat.” (iulie 2005)


Andrei Strâmbeanu

011 „Vreau ca toţi oamenii să fie ca mine în toate. Ziua în care nu-mi fac doi-trei duşmani e ca şi pierdută. De regulă, îmi fac duşmani din oamenii pe care, de fapt, îi preţuiesc.” (septembrie 2005)

Dumitru Diacov

012 „Uniunea Europeană ne va accepta aşa cum suntem. Ne va accepta ca vecini, fiindcă nu va avea încotro. Vecinul nu ţi-l alegi, ci îţi este dat de sus.” (aprilie 2007)


Dan Bălan

013 „Libertatea e în spiritul nostru, şi nu în cantitatea banilor. Totdeauna am încercat să deţin controlul asupra banilor, şi nu invers. Reuşesc să mă simt liber cu orice sumă în buzunar.” (ianuarie 2006)Spiridon Vangheli

014 „…Concurenţa cu televizorul şi calculatorul trebuie acceptată. Dacă e box, box să fie. Cartea trebuie făcută aşa de interesantă, încât să corespundă cerinţelor copilului de azi, şi nu închipuirilor noastre de ieri.” (iunie 2006)Ileana Lazariuc

015 „Nu suntem mai atrăgătoare dacă ne dăm cu cinci tone de fard pe obraz, avem fusta cât mai scurtă sau rujul cât mai roşu… Cred că lumea s-ar plictisi dacă ar exista femei perfecte.” (septembrie 2006)Vera Mariancic

016 „Cred că omul fără complexe este unul neplăcut şi obsedant pentru cei de alături. Sunt bucuroasă că am nişte complexe, fără de care n-aş fi fost eu.” (noiembrie 2006)Constantin Tampiza

017 „Trebuie să evităm greşeala de a neglija investiţiile ruseşti doar pentru că dorim să ne integrăm în Occident.” (noiembrie 2006)

Diana Stralulat

018 „Căsătoria este ca o loterie. Poţi să-ţi întâlneşti jumătatea la 20 de ani, dacă ai noroc. Dacă nu, vei fi într-o continuă căutare prin iluziile unor noi căsătorii, relaţii, dezamăgiri.” (noiembrie 2006)

Indiana

019 „Copilele de azi stau şi se informează din «50 cei mai influenţi moldoveni» care dintre ei are sau nu soţie, amantă, riscă să facă chelie sau nu, care e statutul său şi unde-şi ţine banii, dacă e afacerea lui sau a lui socru-său... ”  (ianuarie 2007)Valentina Vidraşcu

020 „Modelingul este o şansă pe care Dumnezeu o dă o dată în viaţă şi nu oricui.” (mai 2007)Oleg Voronin

021 „Cu adevărat, mă cunosc doar oamenii cu care am anumite relaţii – rudele, prietenii, partenerii, colegii. Dar nici nu mi-am propus vreodată să fiu o persoană publică. Nu acesta este felul meu de a fi.” (martie 2007)


Victor Miculeţ

022 „Înainte preferam automobile cu salon negru, acum îmi plac saloanele deschise. Negru va fi destul când ne vom duce în pământ.” (mai 2007)

Savatie Baştovoi

023 „Nu-mi place să-L discut pe Dumnezeu în sensul că există sau nu există. El e prea mare şi, mai ales, prea plin de iubire ca să fie nevoie să-L discut în faţa unui pământean.” (iunie 2007)


Gabriel Stati
024 „Banii sunt un instrument bun de a fabrica fericirea. Eu sunt o fire risipitoare şi nu ştiu dacă voi învăţa vreodată să-i administrez cu foarte multă raţiune…” (octombrie 2007)


Natalia Cheptene
025 „Aventurile amoroase sunt ca exploziile mici, care parcă te trezesc la viaţă şi te mobilizează, dar care, în acelaşi timp, te epuizează. În plus, de cele mai multe ori, îţi lasă un gust amar.” (iulie 2007)

Nelly Ciobanu

026 „Mulţi îşi doresc viaţa unui artist, dar puţini sunt cei care rezistă în această lume.” (noiembrie 2007)
Mihaela Strâmbeanu

027 „Mă consumă gândacii. Frigul. Mizeria. Prostia. Laşitatea. Mişeii. Ipocriţii... Shoppingul. Pseudofiţele. Pseudovedetele. Kitsch-ul. Şi relaţiile din interes. Într-un cuvânt, consumatorii.” (ianuarie 2008)
Ludmila Bălan

028 „Întotdeauna am purtat fuste şi rochii scurte. Acesta-i stilul meu, e lungimea care îmi avantajează cel mai tare silueta… Îl rog pe Dumnezeu să-mi mai ţină picioarele în formă, ca să mai pot purta fuste scurte măcar câţiva ani... pentru că nu ştiu ce mă fac fără ele.” (martie 2008)
Rodica Verbeniuc
029 „Nimeni nu poate şti din start unde poate ajunge o femeie. Nici chiar ea însăşi.” (aprilie 2008)

Cornel Botgros

030 „Visam de mic să ajung fotbalist – am ajuns muzician. Cred că aşa e corect şi e mai bine dacă visul rămâne nerealizat – cu atât e mai frumos şi ai motive să vorbeşti despre el la nesfârşit.” (iunie 2008)Anatol Şalaru

031 „Consider că tot ce am început noi în 1988 cu cenaclul «Al. Mateevici» continuă acum cu Dorin Chirtoacă.” (iulie 2008)Ştefan Petrache

032 „De ce nu plânge frunza când cade de pe ram? Pentru că vine alta tânără din urmă. Iar noi ne temem să dăm viaţa noastră în numele aceleiaşi vieţi. Cum să te temi de ceea ce este inevitabil? Ai binevoit să te naşti? Fii drăguţ să mori.”  (aprilie 2008)
Pavel Stratan

033 „Tata mă bătea că eram rău. Dar nu-mi spunea cum să fac să nu mai fac. Cleopatra a avut tare mare noroc de bunicul ei. Dacă tata nu era aşa de dur cu mine, dacă nu mă bătea aşa de tare, eu nu aş fi fost aşa de bun cu fiica mea.” (septembrie 2008)
Ion Hadârcă

034 „Nu cred că sunt un simbol al anilor '80-'90. Chiar aş fi curios să-l văd pe cel care s-ar declara un simbol. În spaţiul nostru, grav accidentat de scenarii oculte şi orgolii mioape, este puţin verosimilă proiecţia şi perpetuarea unor simboluri stabile.” (iulie 2008)Valeriu Lazăr

035 „Vine o generaţie afectată de tranziţie, mulţi copii fără părinţi şi educaţie, cu probleme de comportament, familii distruse şi fără valori. Oamenii deja preferă să fie departe de soţ sau soţie, să nu-şi asume alte responsabilităţi decât cele materiale.” (octombrie 2008)

Chiril Lucinschi
036 „Miturile din jurul meu şi al familiei mele nu mă afectează şi nu mă surprind… Oamenii vor să asculte ceea ce vor ei. Faptul că mulţi ne văd trăind pe picior mare şi super fericiţi doar mă bucură, bine că nu ne au de nenorociţi şi amărâţi.” (noiembrie 2008)
Mircea Butnaru

037 „Să fii şef e plăcut, dar şi greu. Dacă e să cântărim, cred că mai mult e plăcut.” (decembrie 2008)

Adrian Ursu

038 „Femeile din viaţa mea m-au făcut să iubesc, majoritatea m-au inspirat, am fost fericit cu cineva, am suferit după altcineva şi datorită lor m-am maturizat.” (decembrie 2008)Vlad Filat

039 „Ador artele marţiale, pentru că implică nu doar forma fizică, ci şi exerciţiul minţii şi forţa spiritului. Ele oferă echilibrul, armonia şi autocontrolul. Şi, bineînţeles, calitatea de a lupta, până la ultima secundă, pentru victorie.” (ianuarie 2009)

Geta Burlacu

040 „Îmi plac bărbaţii din zodia Taurului, sunt cu suflet nobil şi ştiu bine ce vor de la viaţă. În schimb, noţiunea de bou nu are nimic în comun cu această zodie şi poate fi întrebuinţată pentru orice bărbat care o merită.” (ianuarie 2009)

Victoria Lungu

041 „Am fost trădată de mii şi mii de ori de prieteni. În special, de prietenele cele mai bune, care au îmbrăcat hainele mele, care au dormit în patul meu. Acum am două prietene – mama şi fetiţa mea.” (martie 2009)
Constantin Cheianu

042 „Odată şi odată ajung buzele mele la 5 cm de ale ei şi gata: se aprinde imediat. Ceea ce n-o să mi se întâmple niciodată dacă mă apropii la 5 cm de buzele unui bărbat.” (martie 2009)Sorin Bucătaru

043 „Femeile sunt nefericite în dragoste din exces de zel în remodelarea iubitului conform unor criterii la fel de vagi ca şi proiecţia bărbatului ideal din capul lor.” (martie 2009)


Nicu Ţărnă

044 „În showbiz sunt mult mai mulţi gay, motiv din care femeile nu mai sunt atât de căutate.” (martie 2009)

Alexandr Şişchin
045 „Trădarea există doar faţă de Patrie. Faţă de femei – e căutarea dovezilor că, de fapt, femeia ta e cea mai bună!” (martie 2009)


Alexandru Pincevschi

046 „Mama mă lăsa pe scaun timp de patru ore cu ochii spre geam şi acolo mă găsea la întoarcere. Acum, dacă mă laşi undeva timp de patru ore, mă vei găsi în alt colţ al Europei.” (aprilie 2009)


Ala Vengher

047 „În afaceri, femeile trebuie să uite de noţiunile «bărbat-femeie». În business acestea nu există. Dacă nu ţii cont de asta, eşti «mâncată» pe loc.” (mai 2009)Viorica Nagacevschi

048 „Nu poţi reuşi ceva în viaţă dacă coci pâinea în cuptorul deschis.” (mai 2009)
Galina Rotaru

049 „Sunt fericită pentru că sunt optimistă. Nefericirea provoacă riduri şi îmbătrâneşte.” (mai 2009)

Zinaida Greceanîi

050 „Margaret Thatcher a fost un conducător puternic, care era de acord cu subalternii săi atâta timp cât ei gândeau ca ea.” (mai 2009)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

buna idee!
tatiana   -  
03 Noiembrie 2012, 11:08
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+3°