VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
20 întrebări pentru Victoria Filip
Mai 2006, Nr. 25

20 întrebări pentru Victoria Filip

Comentează   |   Cuprins

reporter şi prezentator Compania TV NIT

1. Este televiziunea marea ta dragoste?

Da (singura, cea mai mare şi cea mai adevărată. Eram încă în aulele facultăţii când am intrat în această minunată familie, numită NIT. În 8 ani am învăţat pas cu pas cât de importante sunt ştirile în viaţa fiecărui om. Pot spune acum că ştiu greutatea informaţiilor, dar şi cât costă ele. Toate acestea datorită unei echipe de profesionişti care constituie NIT).

2. Ţi-a trecut prin cap ideea de a abandona ceea ce faci acum şi să te apuci de altceva?

Da (doar prin somn, când aveam coşmaruri. Mi-a trecut prin minte şi imediat mi-a venit o frică că-mi va fi dor de filmări, de prezentări, de montaj etc. Este o meserie care „te ţine” în formă, sigur dacă ai pătruns în miezul ei. Ştiu ce aş putea face, dacă va veni vremea şi voi decide că nu mai este bine să fac televiziune, dar asta este, deocamdată, un secret pe care nu l-am spus nimănui).

3. Sunt jurnaliştii TV mai „privilegiaţi” ca alţii colegi de breaslă?

Da (sunt “privilegiaţi” din considerentul că apar la televizor, pentru faptul că sunt recunoscuţi şi că au o meserie super interesantă. „Dezavantajaţi” pentru că au o muncă mai grea decât a unui reporter de la o agenţie de ştiri, de exemplu. Un reportaj TV înseamnă ore de muncă – filmări, scenariu, citire text, montaj, nu în ultimul rând, o muncă de echipă în care atitudinea jurnalistului contează mult şi influenţează direct calitatea reportajului sau a emisiunii TV).

4. Ţi-ar plăcea să ai statutul Andreei Esca?

Da (în special pentru faptul că este considerată „titan” şi pentru faptul că este foarte respectată şi apreciată de milioane de oameni din Moldova şi România).

5. Urmăreşti alte posturi de televiziune?

Da (în mod obligatoriu. Fac asta în fiecare zi. Este pentru mine un mod de viaţă. Existenţa televizorului îmi lasă puţin timp pentru lectură sau sport, dar aşa se construieşte programul unui „om de televiziune”. Sunt obligată să urmăresc ce fac colegii mei de la alte posturi TV din ţară, dar urmăresc sistematic şi cu multă plăcere emisiunile posturilor din Rusia şi România. În ultima vreme adorm cu ştiri şi tot cu ele mă trezesc).

6. Te consideri o femeie împlinită?

Nu (până la împlinire mai am o cale lungă de parcurs. Şi pentru că eu rar mă mulţumesc cu ceea ce sunt şi ce am, mai vedem ....).

7.  Ai încredere în prietenii patrupezi?

Da (sunt o mare iubitoare de animale. Îmi plac în deosebi câinii şi pisicile. Îmi permit deocamdată să-l am doar pe minunatul meu pisoi Buclea, care este frumos, deştept şi obraznic).

8. Eşti o fată cuminte?

Da (foarrrte cuminte! Mereu cu mânuţele pe genunchi. Dacă nu pui un pic de nebunie în ceea ce faci, viaţa nu mai este interesantă. Regula numărul 1: nebunia trebuie dozată şi apoi „se picură” cu îndrăzneală, câte puţin în orice).

9. Ştii să-ţi cheltuieşti cu cap salariul?

Sper că da (cu cap şi foarte repede).

10. Te-a influenţat cineva în viaţă?

Da (mama mea care poate influenţa pe oricine, când şi cum vrea ea. Nu-mi place să-mi dicteze cineva ce am de făcut sau să insiste asupra unui lucru... Dar dacă cineva mă poate îndruma pe  drumul bun, îi ascult sfaturile şi-i sunt foarte recunoscătoare).

11. Poate exista prietenie între un bărbat şi o femeie?

Sigur (doar dacă ambii au bun simţ, nu sunt oameni de  doi bani).

12. Ai accepta o căsătorie din interes?

Da (depinde ce se presupune prin „interes”. În fond, în toate există un interes, fie că îţi doreşti alături un bărbat frumos, deştept sau bogat).

13. Te-a dezamăgit vreun bărbat? Prin ce?

Da (prin diferenţa dintre aparenţă şi esenţă).

14. Este infidelitatea o greşeală de neiertat?

Da.

15. Ţi s-a întâmplat să ţi se rupă dresurile pe stradă?

Nu (nu ţin minte aşa ceva, poate din cauza ţinutei mele sport.  Dar dacă mi s-ar fi întâmplat, nu cred că acest lucru ar fi fost o tragedie naţională. Nu e mare pagubă dacă unei femei i s–a rupt ciorapul, este mai grav dacă îl îmbracă rupt şi este catastrofă dacă-l îmbracă cu găuri câteva zile la rând).

16. Ai venit măcar o zi nemachiată la serviciu?

Da (chiar şi o săptămână. Munca pe care o am şi compania  pe care o reprezint merită orice sacrificiu. Vreau să cred că nu am speriat pe nimeni).

17. Te deranjează societatea noastră de astăzi, în care consumul  prevalează nişte valori?

Da („mă deranjează” este puţin spus, mă doare. Este dezolant să observi la orice pas oameni a căror IQ se situează între telenovele şi manele. Ne înconjoară, din nefericire, oameni obsedaţi de reparaţii „euro” şi ahtiaţi după haine scumpe, dar care nu au citit la viaţa lor nici o carte, un ziar sau o revistă. Sigur, valorile sunt diferite de la om la  om – unii sunt fericiţi că şi-au cumpărat o combină muzicală scumpă, alţii se văd împliniţi că au mai dat la o facultate).

18. Eşti dependentă de familie şi prieteni?

Da (dar încerc să nu depind absolut de nimeni, dar nu şi de nimic. Încerc să nu fiu tradiţionalistă, dar nu întotdeauna îmi reuşeşte. Am doar câteva tabieturi, cafeaua de dimineaţă, de exemplu).

19. Crezi în steaua ta norocoasă?

Da (uneori când cerul este înstelat şi-i văd strălucirea aproape).

20. Ai frică de bătrâneţe, de vârstă înaintată?

Nu (o femeie adevărată este frumoasă şi deşteaptă întotdeauna. Doar fiecare vârstă are farmecul său).


De serviciu la poligraf, Rodica Trofimov

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Pare enigmatica fata,dar merge.......
eugen   -  
31 Ianuarie 2010, 21:35
Sus ↑
In viata din afara ecranului e mai stilata
Liliana   -  
08 Februarie 2010, 19:50
Sus ↑
O face pe desteapta,mi -ar fi placut sa fie mai sincera.Motanul ei a innebunit lumea
DANU   -  
19 Martie 2010, 19:37
Sus ↑
Am vazut o la filmari,purta niste blugi de cuoare inchisa si ghete,stateam la dubii e ea sau nu.ii sta bine si reporter,face treaba pe teren
Marcel   -  
17 Aprilie 2010, 20:12
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău