VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Victoria Bucătaru. Gânduri pe contrasensul primăverii
Mai 2011, Nr. 85

Victoria Bucătaru. Gânduri pe contrasensul primăverii

Comentează   |   Cuprins

Este director de radio. Prime FM.  A avut norocul sau ghinionul să i se încredinţeze restartarea diverselor proiecte de radio din momentul în care unele din ele se înecau, iar altele îşi doreau impetuos o schimbare de look. Jocul a fost de fiecare dată în favoarea ei. Pentru că astfel a avut şansa să demonstreze că e o profesionistă fără fiţe, o femeie care îşi cunoaşte munca şi are ambiţia să atingă de fiecare dată perfecţiunea… Mică şi fragilă, este de fapt o luptătoare, dar şi o tânără femeie plină de emoţii şi dorinţă de zbor. Foto: fotoroom.md.

Îmi place să mă trezesc dimineaţa şi să mă gândesc că ziua ce urmează se va încheia cu un ceai relaxant în care voi găsi satisfacţia şi împlinirea micilor proiecte coapte pe parcursul zilei. Inevitabilul buchet de flori, brainstorming-urile acidulate, ce-ţi gâdilă mândria uneori, dar şi momentele de respiro, colorate cu aroma şi tăria cafelei.

Radioul este dragostea mea veche. Rectific – radioul este prima mea dragoste, care m-a prins pe neaşteptate şi „intru în apa acestui râu” zi de zi de 13 ani încoace. Am început cu greşeli clasice (ca şi în dragoste, de fapt), voce strangulată cu iz de pionier, emoţii ce-mi înroşeau decolteul şi obrajii, discul lui Bryan Adams confundat cu minidiscul lui Nicu Alifantis şi câteva butoane ce-mi păreau prea multe. Inocenţa emoţiilor a rămas şi azi prezentă în agenda mea de lucru. Îmi amintesc şi acum primul text – „această zi de 1 octombrie 1998 va intra în istorie...”. Cu adevărat a intrat şi în istoria vieţii mele, pentru că am fost prima voce la Antena C. Am făcut un tranzit profesional prin Radio Plai, a urmat o etapă mai Fresh FM, o nouă provocare cu Radio Nova şi prezentul concentrat la Prime FM.   

De la cei care fac radio cu mine, aştept doza de nebunie inepuizabilă, accentuată pe creativitate şi profesionalism. Sinceritatea şi dăruirea altruistă în emisie directă, imaginaţie şi entuziasm, corectitudine şi punctualitate germană. Chiar dacă unii din vechii colegi îmi reproşau că cerinţele mele îi suprasolicitau, rezultatele obţinute cot la cot le anihilau cârcotelile. Nu accept jumătăţi de măsură.

 A fost o nebunie să mă apuc şi de asta, dar am trăit o jumătate de an în rol de educator în tabăra internaţională „Artec”, am avut experienţa nopţilor nedormite, scriind scenarii zilnice pentru grupuri de copii din întreaga lume. Învăţându-i să urce pe scenă să-şi demonstreze talentele, am obţinut şi eu calităţi de organizator. A fost o nebunie să colind ţara creând focus-grupuri în care testam mame, fiice şi viitoare mame dacă sunt gata să accepte în viaţa lor anticoncepţionalele. A fost o provocare să scriu un sinopsis la un film artistic, ceea ce mi-a dat un bilet dorit şi un loc la Conservatorul European al Audiovizualului de scenaristică din Paris. Acum scenariul meu tradus în franceza vorbită zace pe rafturile unei aşteptări de nu ştiu ce şi nu ştiu când, dar poate...

Am reuşit pentru că am primit şuturi înainte de la cei dragi, am învăţat în câteva luni ceea ce alţii învaţă în câţiva ani, adică am furat meserie, am fost susţinută cu credite de încredere la momentul potrivit şi m-am străduit să nu dezamăgesc. Uneori am refuzat confortul de moment pentru reuşitele de mai târziu. Din viaţa mea profesională nu au lipsit jumătăţi de an de şomaj, care mi-au asigurat alte etape de introspecţie şi evoluţie spirituală şi profesională.
 
Chiar dacă am început cu radio, am gustat şi din emisia directă TV (EuroTV şi DTV), doi ani de prezentare a ştirilor zilnice, apropo - de limba rusă! Am trezit vedetuţe moldoveneşti în fiecare dimineaţă la „O vedetă la cafea”, am produs şi realizat emisiunea TV „Pastila de Sănătate” şi am revenit, ca fiul rătăcitor, dar nu risipitor, la radio.  

Când spun „acasă”, ştiu că mă aşteaptă confortul spiritual ce îmi este armonizat de acordurile creative de la chitara Ralucăi, de vorbitul non-stop la telefoanele mobile ale lui Sorin, de aroma de cafea şi haosul din camera fiicei, de mirosul de flori şi verdele grădinii, de sărbătorile sfinte petrecute la părinţi şi naşi, de multe lucruri simple ce ne alintă şi ne încarcă bateriile. Mici tabieturi omeneşti.

Cel mai mult îmi place când fata mea, Raluca, are explicaţii la anumite situaţii, când eu nu le am suficiente, are o replică inspirată, când eu nu o am potrivită, are unele idei mult mai libere decât ale mele, are mici argumente mult mai fondate. Asta mă bucură enorm. Dacă nu ne depăşesc copiii, înseamnă că undeva greşim.

Perla moştenită din familie... Chiar astăzi îi explicam fiicei mele că e nepoată de „general” şi eu „fiica generalului”, e o poreclă de-a tatălui, care îl caracteriza ad libitum şi de acolo mi se trag unele calităţi, o doză rafinată de umor şi puterea de a trece „drept” în viaţă. De la mama – răbdarea şi dragostea.

Politica mă interesează exact atât cât... se interesează şi ea de mine.

Dragostea înseamnă foarte mult. Sau foarte puţin... Dragostea este ca un vis. Multora dintre noi, probabil ni s-a întâmplat vreodată să visăm ceva atât de frumos, încât, după ce ne-am trezit, să încercăm să adormim la loc, să ne continuăm visul. Aşa este dragostea. Dar aţi reuşit vreodată să vă continuaţi visul? Nu. Aşa este şi în dragoste.

Mă frapează oamenii care sunt mari şi mici în acelaşi timp, care ştiu să-şi păstreze rădăcinile şi firescul. Oamenii care sunt mici şi în acelaşi timp mari prin adevărul lor de milioane.

Mă pierd dacă frecvenţa vieţii îmi este bruiată de vise neîmplinite şi situaţii care pun în pericol oamenii dragi.

Mă irită un telefon în timp ce dorm, când îmi este blocată de către cineva maşina parcată regulamentar, prietenii care îţi sunt prieteni atât timp cât le eşti cumva util.

Visez la o zi în care o să scriu o carte, o să fac un băiat cu ochi albaştri, n-o să fiu nevoită să escaladez Everestul, o să citesc „Pendulul lui Foucault”. Dar asta deja e o altă istorie. 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

bravo Vica!!! Dumnezeu sa te ajute in tot ce faci.
tanea   -  
28 Iunie 2011, 16:34
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău