VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Vadim Marcenco and Michael Faure. Echipa de top manageri Orange
 Descarcă
Februarie 2011, Nr. 81-82

Vadim Marcenco and Michael Faure. Echipa de top manageri Orange

Comentează   |   Cuprins

Vadim Marcenco
Director Serviciu Clienţi Mass Market, ORANGE MOLDOVA


Data şi locul naşterii: 24 octombrie 1977, or. Bălţi
Zodia: Scorpion
Studii: Universitatea Pedagogică „Alecu Russo” din Bălţi, Facultatea Limbi Străine

>> Rămâi cu impresia care te-a copleşit de la primul contact vizual. Şi această impresie se amplifică atunci când stai cu el de vorbă şi desluşeşti accentul de englez, parcă. De fapt, omul e de la Bălţi, iar „problema cu accentul” o are de la activitatea de traducător de mai devreme. A mai lucrat şi în Canada…

>> Portretul său „britanic”
se consolidează atunci când vorbim despre marea sa pasiune: rock-ul. E rocker şi asta nu se vindecă. A făcut parte şi dintr-o formaţie – chitarist. A avut un moment în viaţă când a avut de ales ce statut îi oferă: profesionist sau nu? A fost pus în faţa dilemei la modul cel mai serios de a hotărî dacă se face muzician sau nu, pentru că îi solicita timp pe care Vadim nu i-l putea oferi. A ales statutul de pasiune. Nu o recunoaşte, dar noi ştim că rock-ul, în Moldova, mare capital nu aduce. Mai este pasionat de automobile, dar nu în măsura în care să-şi procure imediat „noutăţile” de pe piaţă. Deşi este la curent cu toate. Şi calculatoarele: se descurcă „cât de cât” în programare, design web şi alte „flecuşteţe” din „această carte”. Plus că pasiunea asta îi este de real folos la serviciu. La capitolul „preferinţe literare” notăm „Meşterul şi Margarita” de Bulgakov, ascultă şi acum AC/DC şi o face de  vreo 20 de ani încoace – e rocker, ce mai vorbă, iar drama „The Green Mile” o atribuim la filme preferate. Nu vă spunem dacă a plâns sau nu la scena când John Coffey, cel care întruchipează cel mai nevinovat sentiment al binelui, este executat pe scaunul electric. Cel puţin, simţul nedreptăţii îl deranjează pe Vadim, corectitudinea fiind calitatea care îl reprezintă - vorbeşte despre sine ca despre o persoană corectă, cu toţi. Şi cu clienţii, şi cu subalternii. Şi cu sine, normal. Este calitatea cea mai apreciată şi care ajută în viaţă. Cu cei doi copii ai săi este mai puţin răbdător, dar, deşi pentru corectitudine ai nevoie de stoc semnificativ de răbdare - nu e sever, la sigur… Ei sunt mândria lui…

>> Este mândru şi de ceea în ce a reuşit să transforme Departamentul pe care îl conduce, de realizările sale, imposibile fără colegii săi, pentru că Orange este o echipă, unde „sportul individual” nu are eficienţă. Timp de cinci ani, de când Vadim a început să activeze în Serviciul Clienţi, au reuşit împreună să-l segmenteze, restructureze şi să-l crească. Realizarea lui şi a echipei sale se datorează, într-o mare măsură, clienţilor – ei apreciază diferenţa faţă de nivelul Serviciului cu ceva timp în urmă. Echipele speciale de experţi studiază diferite segmente de clientelă, se ţine cont de toate „categoriile” şi cererile lor. Este din 2002 la companie, a activat în Departamentul Vânzări, iar la Serviciul Clienţi a fost invitat, surprinzător pentru el, într-un post de manager Call Centru, ceva absolut nou pentru el. S-a acomodat, au urmat alte echipe în cadrul Serviciului Clienţi, unde acum e „Boss”. Un Boss corect…

Michael Faure
Director de Marketing şi Comunicare, ORANGE MOLDOVA


Data şi locul naşterii: 29 mai 1976, regiunea Britania, Franţa.
Zodie: Gemeni
Studii: matematica şi ştiinţe naturale. Şcoala de Business din Paris – Ecole Superior de Commerce Exterior, câteva diplome de studii lingvistice.

>> În acest an, Michael şi familia lui au schimbat o ţară din Africa de Sud pe una din Europa de Sud-Est. Chiar dacă drumul din Bottswana până în Moldova le-a luat patru zile, trei dintre care le-au petrecut la Munchen (din cauza condiţiilor meteorologice), se bucură foarte mult că sunt la Chişinău de Crăciun. Asta înseamnă că se pot bucura, în sfârşit, de un Crăciun adevărat, cu zăpadă, ger şi un brad veritabil, lucruri de care n-au avut parte cât au stat în Africa.

>> În misiunea sa la Chişinău Michael Faure este însoţit de soţie şi de cei trei băieţi – unul de trei ani şi doi gemeni de un an şi opt luni. „Patru ani în urmă nu ne imaginam că am putea avea azi trei copii. Eram la Paris, munceam din greu şi ne distram pe măsură. Acum nu trebuie să fac nimic deosebit ca să fiu fericit – e suficient să-mi petrec timpul cu copiii şi cu soţia”, mărturiseşte noul director marketing şi comunicare de la Orange. Desigur, şi-ar fi dorit şi o fiică, dar nu crede că va sparge „tiparul” - e a cincea generaţie din familia lui, în care se nasc trei băieţi – el are doi fraţi, tatăl lui are doi fraţi etc. Îşi aminteşte că în copilărie,  a făcut o călătorie fantastică cu familia – au parcurs drumul din Khatar până în Franţa cu maşina, timp de două luni, în vacanţa de vară. „Nu am avut un plan foarte bine pus la punct, dar am trecut prin localităţi diferite din Khatar, Arabia Saudită, Siria, Germania, Grecia, Italia, Franţa şi ne opream de fiecare dată în alt loc. Mi-a plăcut foarte mult. Aş vrea să fac ceva asemănător cu copiii mei, când vor creşte un pic. Poate că vom parcurge distanţa dintre Chişinău şi Paris, trecând prin România şi alte ţări”, spune Michael.

>> Ca orice bărbat adevărat, are şi hobby-uri serioase. Încă din copilărie are o pasiune pentru motociclete, transmisă, probabil, de la tatăl său. Primul lucru pe care l-a făcut după ce şi-a primit primul salariu, acum 12 ani – şi-a cumpărat o motocicletă! La Chişinău încă nu are un motor, dar imediat ce se va termina iarna va soluţiona această „problemă” şi se va alătura unui club de motociclişti de aici. Tot când se va încălzi afară va relua o altă ocupaţie preferată – skatebording, împreună cu fiul său mai mare.

>> Poate că nu sunt chiar nişte trăsături de caracter, dar îi plac oamenii şi este un om răbdător – aşa se explică succesul pe care l-a avut până acum în toate. Spune că un şef bun trebuie să poată asculta şi să fie întotdeauna un exemplu pentru angajaţii săi. „Nu poţi să le ceri oamenilor să facă ceva ce tu însuţi nu ai face”, consideră managerul. Ar vrea să stea de vorbă cu Nelson Mandela, care a stat în închisoare timp de 27 de ani, pe insula Robben Island (pe care Michael a vizitat-o), iar când a devenit preşedinte nu a încercat să se răzbune.

>> În puţinul timp liber care îi rămâne pentru sine, Michael ascultă muzică rock şi tehno şi citeşte. Are doi scriitori preferaţi: Ernest Hemingway, pentru că toate cărţile lui sunt despre diferite ţări în care el a călătorit, şi Jules Verne, pentru că a fost un vizionar prin felul său de a expune lucrurile. „A descris Parisul secolului XX cu un secol mai devreme şi nu s-a înşelat prea mult”, spune Michael zâmbind. 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău