VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Tatiana Pincevschi: Vreau ca soarta să fie mai bună cu oamenii decât a fost cu mine...
Septembrie 2011, Nr. 89

Tatiana Pincevschi: Vreau ca soarta să fie mai bună cu oamenii decât a fost cu mine...

Comentează   |   Cuprins

Este rafinată şi pare nu ştiu cum fragilă...  Este simplă şi sinceră ca un copil. Este căsătorită cu unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din Republica Moldova, dar îi place să se ocupe de o afacere mică, dar potrivită cu starea sufletului ei – salonul de mobilă Domani. 

Când discuţi cu ea, simţi că vrea să spună mai multe decât a spus... Soarta nu a fost prea blândă cu ea, dar despre cele mai triste lucruri vorbeşte doar cu cei foarte apropiaţi. Despre unele, nu vorbeşte niciodată... Sunt prea dureroase amintirile...

Îmi place să mă trezesc dimineaţa devreme, să admir răsăritul soarelui savurând aroma cafelei fierbinţi şi să mă încarc cu energie. Ies în grădină şi, cu emoţie, venerez fiecare frunzuliţă, fiecare floare, mulţumindu-i lui Dumnezeu că a mai venit o zi şi că cei dragi îmi sunt alături...

Am fost obişnuită cu munca încă din copilărie şi ştiam că întotdeauna trebuie să particip la diferite evenimente, inclusiv să mă implic în afaceri. Ştim cu toţii că în spatele unui bărbat de succes stă o femeie puternică. Fără modestie, pot să spun că succesul familiei Pincevschi mi se datorează şi mie. Businessul, în general, este o activitate foarte dificilă, iar în acest domeniu greşelile pot fi fatale. Pe de altă parte, trebuie să fii dur şi categoric în anumite situaţii, decizii, şi asta nu-i reuşeşte fiecăruia. Eu preţuiesc femeile care reuşesc asta. De aceea, Domani este astăzi reflecţia sufletului meu. Aceasta este starea mea interioară.

Domani este mai curând o afacere de suflet. Noi nu vindem mobilă italiană, noi îi ajutăm pe clienţi să o cumpere. Italia e cunoscută în toată lumea ca cea care dictează moda, şi comerţul cu mobilă nu este o excepţie. Mai ales că de zeci de ani italienii îşi şlefuiesc măiestria şi pun suflet în fiecare obiect sau accesoriu de mobilă. De aceea, simt mereu această dorinţă de a-i bucura pe clienţi cu noi obiecte de artă italiană, dacă-i pot spune aşa.

Îmi plac lucrurile frumoase. Indiferent dacă acestea sunt mobilă, flori, haine sau automobile. Anume pentru Domani a fost aleasă o colecţie de mobilă care îmbină în ea frumuseţea, calitatea şi preţurile rezonabile orientate către piaţa moldovenească.

Sigur că moldovenii nu ies din tipare prin venituri exorbitante. În schimb, moldovenii merită mobilă frumoasă şi calitativă. Este o zicală care îmi place – nu suntem atât de bogaţi încât să ne permitem lucruri atât de ieftine…

Când eu şi soţul meu ne-am construit casa şi a trebuit să o mobilăm, ne-am ciocnit de această problemă – de unde o achiziţionăm. Am fost nevoiţi să o alegem de peste hotare. Atunci ne-a şi venit ideea să deschidem un salon propriu de mobilă.  

Luxul, în opinia mea, înseamnă obiecte de o calitate foarte înaltă şi mai puţin accesibile fiecărui buzunar. Dar nu cred că merită să trăim doar ca să arătăm celorlalţi cât de mult lux ne putem permite. Poate că merită să trăim doar ca să trăim, să aflăm ce e viaţa...

Timpul, astăzi şi mai ales mâine, este un adevărat lux, este luxul comunicării dintre oameni, pentru că nu e deloc simplu să găsim timp pentru comunicarea cu noi înşine, cu prietenii, cu cei dragi. Omenia şi sufletul omului sunt mai preţioase decât orice altceva.
 
Eu m-aş putea ocupa de orice altceva decât ceea ce fac acum. Dar cel mai mult aş vrea să fac ceva ca să-i văd pe oameni zâmbind, fericiţi şi plini de viaţă.

Ştiu că astăzi trebuie să trăiesc astfel încât
să-mi fie plăcut să-mi amintesc mâine şi să nu am niciun regret.

Cea mai grea perioadă din viaţa mea? Nu voi intra în detalii – despre cele mai dificile încercări din viaţa mea ştie soţul meu, apropiaţii mei şi Dumnezeu. Şi eu îl rog pe Dumnezeu să-i ierte pe cei care au făcut complicată această perioadă.

Cel mai fericit lucru, fiţi de acord, este că astăzi oamenii pot citi un interviu cu mine, despre ceea ce le este aproape de suflet.  

Dacă viaţa a fost crudă sau bună cu mine? Dacă după noapte neapărat vine zi? Dacă sunt excepţii de la aceste reguli? Sunt întrebări la care e dificil să dai răspunsuri obiective. Eu cred că viaţa e frumoasă şi merită să trăieşti pentru simplul fapt că, după noapte, vine neapărat dimineaţa. Aşa e viaţa!

Casa mea este la fel ca altele. Până la urmă, nu contează cum îţi este casa, ci cum te simţi tu în ea. Cum te caracterizează ea pe tine. Cât de mult se potriveşte personalităţii tale. Cel mai mult îmi place grădina mea – fiecare frunzuliţă şi floricică. Magnolia, când înfloreşte. Cedrii mei îndrăgiţi  – care parcă îmi zâmbesc tot timpul şi mă încarcă cu o nouă energie.

Îmi place să comunic cu oameni sinceri, deştepţi şi simpli, pentru care banii nu sunt cea mai importantă valoare. De la ei ai întotdeauna ce învăţa. La prieteni preţuiesc devotamentul.

Cum reuşesc să arăt atât de bine? Sigur că „graţie” soţului meu. Întotdeauna i-au plăcut fetele zvelte. Şi desigur, graţie sportului – îmi place să merg la sala de forţă, fac aerobică, merg la schi. În genere, duc un mod activ de viaţă. Dar, în primul rând, trebuie să vrei asta!

O femeie trebuie să arate impecabil, nici nu se discută. Trebuie să fie carismatică, să aibă o minte ascuţită, să fie tenace şi, desigur, comunicativă.

Ca fiecare femeie, visez la nepoţi şi ca familia mea şi cei care mi-s dragi să-mi fie alături. Vreau ca toţi oamenii să fie fericiţi şi ca soarta să fie bună cu ei, poate chiar mai bună decât a fost cu mine…

(Text: Rodica CIORĂNICĂ. Foto: www. fotoroom.md.)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

de ce zice sotul meu, e fostul!
mic   -  
07 Octombrie 2011, 12:01
Sus ↑
nu prea cred ca faptul dat joaca un rol important
anicika   -  
12 Octombrie 2011, 18:25
Sus ↑
de ce toti oamenii spun ca vor sa faca in asa mod ca sa-i vada pe ceilalti zimbind...dar daca analizam spusele lor in particular ei nu fac numic pentru asta...nu-mi plac toate pledoriile astea in care se varsa cu cuvinte...as vrea ca fiecare persoana sa inteleaga ca CUVINTELE ne ajuta sa comunicam,dar nici intr-un caz sa schimbam ceva...Daca toti cei care sunteti atit de apti pentru a schmba ceva de ce nu o faceti ci doar vorbiti frumos...? nu e suficient sa poti vorbi...
rodicuta   -  
12 Octombrie 2011, 21:17
Sus ↑
...mea placut fraza- în spatele unui bărbat de succes stă o femeie puternica, e foarte important sa stii cu cine vreai sa parcurgi drumul care se numeste viata. E un exemplu foarte demn pentru domnisoare si doamne...
RVR   -  
14 Octombrie 2011, 14:23
Sus ↑
Noi nu vindem mobilă italiană, noi îi ajutăm pe clienţi să o cumpere. Italia e cunoscută în toată lumea ca cea care dictează moda, şi comerţul cu mobilă nu este o excepţie. Mai ales că de zeci

Interesant business. Un simplu import la comanda?
Leyla   -  
16 Octombrie 2011, 11:55
Sus ↑
de ce sustine ka ii kasatorita??...parka stim cu toti ka domnul pincevschi are o alta familie.
vio   -  
01 Noiembrie 2011, 21:46
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău