VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Steven Seagal în Moldova
Decembrie 2007, Nr. 44

Steven Seagal în Moldova

Comentează   |   Cuprins

Reportaj despre actorul hollywoodian Steven Seagal, care a venit pentru două zile la Chişinău,  a rămas paisprezece, a acordat un singur interviu (pentru “VIP magazin”!), a stat de vorbă două ore cu maica Epistimia  de la mănăstirea Suruceni,  a dat o lecţie de aikido, a luat masa la toate restaurantele de înaltă clasă din Chişinău  şi  a răspuns la întrebarea vitală a unui copil de la orfelinat: “Dle Seagal, cât de repede aţi învăţat să vă bateţi ?

Fugim în ruptul capului la interviu, încercăm să ne facem drum prin ambuteiajul  aproape newyorkez (mă rog, cât s-a aflat la Chişinău, dl Seagal s-a deplasat numai cu „Rolls Royce”-ul). Am reuşit să ne punem doar un luciu discret pe buze – ca să nu-l zăpăcim cu totul pe superstarul de la Hollywood. Întrebări – vreo 20 în cap, dar cel mai important e să ajungem la mult râvnitul interviu şi să dăm mâna cu vedeta care a bulversat liniştea provincială din oraşul nostru.

Ştiam deja că are o înălţime de 2 metri, că a fost întotdeauna galant cu nevestele, patru la număr, şi că actuala soţie - de origine din Mongolia, este foarte drăguţă şi l-a însoţit la Chişinău. Că este extravagant. Cunoscut drept un filantrop generos, a donat Mănăstirii de la Suruceni 120.000 de dolari şi Mănăstirii Curchi – 50.000 de dolari. Şi-a lăsat autograful în albumul de la Mileştii Mici, primind în dar mai multe sticle de vin vechi, în valoare de 10.000 de dolari.

Iată-ne faţă în faţă, adică “face to face”. Emoţii? Se prea poate, de la strângerea de mână, impresionantă (pentru noi), dar nu ne pierdem cu firea. Îl atacăm – una se aşează lateral, cealaltă – frontal. Ca să nu scape uşor de noi. Pe masă – un pahar cu apă. Atât. Dl Seagal nu fumează, nu bea şi pentru prima dată în viaţa sa a băut 150 grame de coniac, fiind vădit emoţionat de vizita de la mănăstirea Curchi. Ne scoatem carneţele şi un dictafon – deci, înarmate până în dinţi, vine şi fotograful din urmă. Avem se pare ceva noroc – 15 minute pentru interviu.

Încruntat, ne aruncă de sub sprâncene priviri nu tocmai romantice – urăşte se pare patologic jurnaliştii (mai ales pe cei americani, care nu au fost întotdeauna generoşi cu laudele în privinţa lui. Dar nu suntem în America – încercăm parcă să ne autoliniştim... doar n-o să ne apucăm să-i analizăm filmele. Una dintre noi chiar i-a vizionat filmele din ultimii ani, având o pasiune mai veche pentru actorii bruneţi... şi pentru peliculele cu bătăi, în care există un singur învingător – băiatul brunet, cu părul strâns coadă).

- De ce nu zâmbiţi, dle Seagal? (într-adevăr nu zâmbea)

- Aţi pus deja prima întrebare. Mai aveţi dreptul încă la una...

Ne băgăm în speteaza fotoliilor – cu ce contraatacăm? Aici înţelegem că riscăm straşnic să nu primim răspunsul la nici o întrebare din cauza debutului relaxat (şi poate aiurea) al conversaţiei dintre noi. De ce nu zâmbiţi, dle Seagal? - parcă asta-i întrebare?  

- Care două lucruri importante despre Moldova vă vor rămâne în memorie?

- Primul, nu ştiu dacă am voie să spun, este prietenul meu Gabriel Stati. Gabriel e un om onest, simplu, sincer, o personalitate sclipitoare, un extraordinar om de afaceri, cu un suflet mare. De asemenea, nu pot să nu remarc oamenii din Moldova – primitori, calzi, spirituali. Şi natura – în general, în această parte a Europei landşafturile sunt extraordinare.

Steven se uită cu suspiciune la dictafon – nu-i convine deloc aparatul cu microfon, ne roagă să-l închidem... încă o surpriză din partea dlui Seagal. Încercăm să-l convingem că suntem „best friends” cu el. Nu merge. Iar se uită de sub sprânceană. Nimeni nu ne sare în ajutor. Apelăm cu viteză maximă la pixuri şi memorie...

- Ce vă aduce în Moldova?

- Am venit la invitaţia lui Gabriel. Pot să spun că şi afacerile fac parte din programul meu în Moldova.

- Oriunde mergeţi, vizitaţi în primul rând bisericile şi mănăstirile din ţara respectivă. E un obicei, o necesitate?

(se gândeşte ) - Mă interesează în mod deosebit tradiţiile şi istoria ţării pe care o vizitez.

- Când şi cum a intrat budismul în viaţa dvs.?

- Nu aş vrea să vorbesc superficial despre asta, în două fraze, ne trebuie cel puţin patru ore ca să vă explic acest lucru.

- Aţi vizitat beciurile de la Mileştii Mici. Care dintre vinuri v-a plăcut cel mai tare?

- Cabernet, Sauvignon. Nu sunt mare expert, dar cred că vinurile moldoveneşti sunt cele mai bune din lume.

- La unul dintre filmele dvs. aţi lucrat în România. Pe cine dintre actorii români i-aţi putea remarca?

- Nu pot să remarc pe nimeni.

- O ţineţi minte pe Ileana Lazariuc?

- Doar nu sunt retardat.

- De ce depinde celebritatea unui tânăr actor – de noroc, de faptul de a fi omul potrivit la locul potrivit?

- Totul e în mâinile Domnului.

- Cum aţi caracteriza în cinci cuvinte Hollywood-ul?

(începe să zâmbească) - Mulţi oameni sclipitori pe dinafară şi mai puţini, mult mai puţini  – frumoşi pe dinăuntru.

- Vă permiteţi să mergeţi pe jos în America, în New York, de exemplu?

- În New York, categoric nu, şi nu merg pe jos în unele state din sudul SUA. Sunt foarte puţine oraşe, străzi în America unde îmi pot permite să merg pe jos.

- Sunteţi lucky man?

- Şi da şi nu. Nu tot timpul. Celebritatea are şi beneficii, dar e şi o povară pe umeri.

- V-ar fi plăcut să nu fi devenit o celebritate, să fiţi un om simplu şi să trăiţi ca un om simplu?

- Da, de multe ori mă gândesc la asta.

Cam asta am reuşit să vorbim cu dl Seagal. Era 13 fix şi avea stabilită o altă întâlnire, de afaceri.

Ne-am frământat toata seara din cauza interviului. Poate că era mai bine dacă am fi început interviul altfel – cumva cu «Dle Seagal, vă mulţumim pentru amabilitatea de a ne acorda acest interviu» sau poate cu «Dle Seagal, suntem mari admiratoare ale talentului dvs. şi ale filmelor cu dvs.», dar, dacă noi am fi fost Steven Seagal, nu ne-ar fi plăcut să auzim lucruri care vor să flateze într-un mod atât de evident…

Restul, o cronologie a evenimentelor, am reconstituit-o din conversaţiile cu mai multă lume care l-a întâlnit mai mult sau mai puţin accidental pe cel mai celebru actor ajuns vreodată în Moldova.  

Pe urmele lui Steven

Şederea lui Steven Seagal la Chişinău este cea mai lungă vizită a unei vedete de talie internaţională. Nici politicienii ruşi nu şi-au permis să stea vreodată în Moldova mai multe zile. Şi nu a fost deloc o şedere ieftină. Nici măcar pentru Steven. Fiecare zi de chirie a avionului particular care l-a aşteptat la Moscova, l-a costat pe celebrul actor nu mai puţin de 12 mii de dolari.

În fiecare zi, dl Seagal a ieşit din hotel nu mai devreme de ora 13.00. Program? Tot ce i-a propus Gabriel Stati să vadă: Mileştii Mici? O.K. Mănăstirile Curchi şi Suruceni? O.K. Un orfelinat? O.K. Un magazin de blănuri, că la noi e mai frig? O.K. Un disco, pentru că la noi se mai şi distrează lumea până dimineaţă? O.K. Un butic şic de încălţăminte exclusivă italiană, că dlui Seagal nu-i erau comozi saboţii cu care a venit? O.K. Că pe mărimea sa nu s-au găsit pantofi la magazinul de încălţăminte exclusiv italiană? O.K., luăm pentru dna Seagal. Vreo trei perechi. Că i-a cântat Doina Sulac? O.K., she is extraordinary. Că Doina e în politică? O.K., I  hope she is not communist? No, she is not. O.K. Că toată lumea voia să facă poze cu starul? O.K. Doar cu noi nu au ieşit poze. Că fotograful nostru a venit un pic mai greu decât a dat dl Steven Seagal interviul. Okeeey….

Steven Seagal reloaded

Cu siguranţă, vom reuşi să ne cunoaştem mai bine cu dl Seagal data viitoare şi, cine ştie, poate vom ajunge şi buni amici. Dl Seagal s-a reţinut aici ca să mai revină. Cu afaceri. Se spune că Steven Seagal intenţionează să cumpere vreo două  sute de hectare de pământ şi să creeze un studio de producere a filmelor de Oscar, ceva gen «Moldova Pictures», care să facă concurenţă lui «Columbia Pictures», însă nu cu actori moldoveni, ci tot cu actori de la «Columbia». Şi această afacere, dacă va ajunge să fie prinsă într-un contract, se va produce în parteneriat cu un om de afaceri moldovean.

Text: Rodica Trofimov şi Rodica Ciorănică

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

When is he gonna be here in 2012? How can I contact him? How can I find ''Moldova-film''? If you'll meet him again say: Respectable Mr. Seagal, Can I ask you one question that came to us from an E-mail: jianfei43931@gmail.com sayng that he's a fan of yours? Steven Seagal: -Yes. The question is: Hello old Steven, Did you came in this country to finish your a long time started mission? Find me. Search my home number inside the E-mail.
jianfei43931@gmail.com   -  
13 Mai 2012, 16:55
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău