VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Stela Popa: „Îmi iubesc meseria, dar nu poate fi în concurenţă cu viaţa mea personală”
August 2013, Nr. 110

Stela Popa: „Îmi iubesc meseria, dar nu poate fi în concurenţă cu viaţa mea personală”

Comentează   |   Cuprins

Stela Popa este, cu siguranţă, una dintre cele mai cunoscute şi iubite prezentatoare de ştiri din Moldova. O ajută talentul, dar şi abilitatea de a-şi gestiona cu grijă imaginea. Îşi iubeşte vârsta şi se teme de celebritate. Ştie să facă diferenţa între meserie şi viaţa personală. Pentru ea, viaţa nu înseamnă imagini false sau retuşate. Vorbeşte fără ascunzişuri despre trăirile sale dincolo de ecran.

Mai nou, după căsătoria sa civilă discretă din toamnă de la Bucureşti, prezentatoarea de la „Jurnal TV” s-a cununat şi a făcut nuntă în Republica Moldova. Locul ales – Vinăria „Purcari”. Lume bună, lăutari vestiţi şi o rochie de la Natalia Vasiliev, care a scos în evidenţă calităţile fizice, dar şi atuurile miresei, par să fie reţeta unei nunţi care a trezit interesul public. Evenimentul a fost marcat însă de o discreţie nefirească pentru societatea noastră. Chiar şi aşa, echipa „VIP magazin” a fost prima care a admirat rochia jurnalistei şi a văzut-o în ipostaza de mireasă.  

Dincolo de ecran, cum este Stela Popa în viaţa de zi cu zi?
Leoaică!

Faci trimitere la zodiac sau la mai mult decât atât?
Nu neg că există ceva adevăr şi în asta, dar nici nu cred că suntem predestinaţi în toate… Mai intervin aici experienţa de viaţă şi conjunctura. Şi, nu în ultimul rând, oamenii pe care i-am întâlnit. Buni, răi, deştepţi, proşti, darnici sau hapsâni, până la urmă, fiecare mi-a dat câte o lecţie de viaţă, de la fiecare am avut ceva de învăţat. Or, asta m-a ajutat enorm ulterior.

Ţi-ai învăţat lecţia? Acum faci mai uşor distincţie între categoriile enumerate?
Uneori – da, alteori – nu. Din păcate, încă le mai acord o şansă unor oameni de genul celor care fac din nenorocirile altora bucuria lor, care îţi pun şarpele în sân sau care îţi răstălmăcesc cuvintele. Pe de altă parte, observ că fac asta tot mai rar... Îmi pierd răbdarea odată cu trecerea anilor. Pur şi simplu, încerc să dau tot mai puţină atenţie lucrurilor şi persoanelor neimportante din viaţa mea.

Te temi de trecerea anilor?
Nici vorbă. Mă simt mai bine decât la douăzeci. Acum viaţa mea a intrat pe făgaşul ei firesc. În plus, am atâtea motive să fiu fericită şi să savurez fiecare clipă...

Enumeră-mi câteva.
Familia, omul drag, profesia. Dacă ar fi să le iau pe rând şi pe scurt, aş spune despre familia mea că este una „beton”, vorba unui politician cunoscut de la noi, că am nişte părinţi minunaţi şi un frate de care mă mândresc. Am o soacră inteligentă şi ne înţelegem foarte bine, cât despre naşi – oameni de aur.

Şi despre omul drag?
E viaţa mea! Şi, când spun asta, realizez greutatea acestei afirmaţii. Bucuriile, dar şi intemperiile vieţii ne-au consolidat într-atât relaţia, încât nu mai e nevoie de niciun fel de cuvinte pompoase şi laude groteşti. Mă opresc la această afirmaţie. Cu asta spun totul. Sunt fericită cu fericirea mea şi punctum.

Cum ai reuşit într-o lume atât de agitată să-l găseşti pe cel care ţi-a devenit parte din viaţă?
Nu ştiu. M-a ajutat şi Cel de Sus un pic...

Vorbeşte-mi despre rochia ta de mireasă. De ce ai optat pentru acest stil şi cât au durat căutările?
Am ales o rochie semnată de Natalia Vasiliev, colecţia 2013. Sirenă. Mă ţin în pas cu moda şi mi-am permis acest model cochet şi, totodată, elegant.

La cununia civilă ai optat pentru o piesă de-a Valentinei Vidraşcu. Atât ea, cât şi Natalia Vasiliev sunt basarabence bine afirmate în România. E pură întâmplare sau nu?
În cazul Valentinei Vidraşcu, am ales în primul rând brandul, cât priveşte piesa Nataliei Vasiliev, a fost mai degrabă o întâmplare. I-am văzut colecţia la o prezentare de modă, m-a impresionat şi nu am stat pe gânduri. Iniţial am mers la Paris după rochie, aproape că eram decisă, dar a intervenit acea prezentare de modă. E rochia visurilor mele. Poate sună banal, pentru că mai toate miresele spun asta, dar chiar aşa mi-am imaginat-o.

Adică?
Îmi pune în evidenţă nu numai aspectul fizic. Uneori, o rochie spune multe despre o femeie. Poate mai multe decât ne imaginăm. Mai pe scurt, mă reprezintă. În plus, se potriveşte perfect cu smochingul mirelui.

Pentru ce stil al nunţii aţi optat, în stil tradiţional sau unul modern, cu surprize?
Fără prea multe formalisme. Cu dulciuri franţuzeşti şi jazz interpretat de Geta Burlacu, dar şi plăcinte şi vin, în acordurile haiduceşti ale celor de la Ştefan Vodă, cu muzică populară de la Barbu Lăutaru şi Nicolae Glib. Cât despre surprize, să rămână surprize...

Şi luna de miere?
Insula Creta şi Costa del Sol.

Cine va fi capul familiei voastre?
În relaţia noastră nu s-a pus niciodată problema în termenii aceştia...

Eşti o femeie ocupată. Reuşeşti să-ţi alinţi jumătatea cu bucate gătite de tine? Îţi place să găteşti ?
Mai nou, îmi place, dar numai în weekend, pentru propria plăcere. Personal, nu cred că „dragostea spre inima unui bărbat trece prin stomac”, dimpotrivă. În ziua de azi e atât de simplu să treci peste partea cu gătitul... Nu sunt nici pe departe genul de femeie care mizează pe „statul la cratiţă”.

Cariera şi familia sunt două lucruri compatibile?
De ce nu? Numai că ar trebui să ştii cât şi când să laşi la uşa casei problemele de la serviciu.

Ţie îţi reuşeşte?
La început, cu greu... Dar, odată cu experienţa şi cu vârsta, a devenit mai uşor. Important e să ştii care sunt priorităţile tale şi ce vrei de la viaţă. Îmi iubesc meseria, dar nu poate fi în concurenţă cu viaţa mea de familie. Este bine să înveţi să le îmbini şi, în acelaşi timp, să fii sprijinită de cei care îţi stau alături. Mă bucur că mi-a reuşit până acum!

 (Text: Daniela Caraiman. Foto: fotoroom.md. Machiaj şi coafură: Renata Ochişanu. Loc: Showroom CAVIO).

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău