VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Sheherezada 2008. Vedeta dansului oriental
Aprilie 2008, Nr. 48

Sheherezada 2008. Vedeta dansului oriental

Comentează   |   Cuprins

Natalia Duminică, cu numele de scenă Sheherezada, a confirmat o dată în plus (dacă mai era nevoie) că deţine supremaţia în domeniul dansului oriental de la noi. La nici 18 ani, ea a câştigat concursul „Miss Belly Dance 2008 Moldova”, al cincilea în palmaresul ei de dansatoare, demonstrând juriului şi spectatorilor prezenţi în sala Teatrului de Operă şi Balet, că a fost cea mai bună dintre cele 14 fete participante la competiţie, cărora le mulţumeşte pentru plăcerea pe care a avut-o, dansând împreună.

Natalia Duminică
Vârsta: face 18 ani în câteva zile.
Locul naşterii: Chişinău.
Zodia: Berbec.
Studii: elevă în ultimul an la Colegiul coregrafic din Chişinău.
Meseria: dansatoare.
Pasiuni: dansul oriental, tot ce ţine de Orient.

Până a cunoaşte recunoştinţa juriului, însă, Natalia, ca şi restul concurentelor, a trebuit să facă faţă celor trei probe obligatorii: prezentarea, dansul oriental şi dansul cu atribute auxiliare. Succesul la acest concurs i s-a dat Nataliei deloc uşor şi a însemnat foarte mult efort atât la repetiţii, dar şi cât priveşte formarea compoziţiilor scenice – nu oricine dansează cu un candelabru pe cap, două săbii în maini şi un piton în jurul gâtului.

Împreună cu ansamblul de dans „Edelvais”, condus chiar de mama sa, Aliona Duminică, care îi este antrenoare, conducător artistic şi impresar şi de la care a şi moştenit profesionalismul şi cultura dansului oriental, Natalia este prezentă, în fiecare sezon estival, pe scenele hotelurilor de lux din Turcia. Această ţară nu este singura pe care tânăra, dar cunoscuta, dansatoare a cutreierat-o, începând cu o vârstă destul de fragedă – spectatori din Maroc, Siria, Egipt, Spania, Italia, Franţa, Bulgaria şi România au avut ocazia să admire Sheherezada de la Chişinău. Chiar dacă are o sensibilitate aparte pentru tot se înseamnă Orient, Natalia nu neglijează dansul popular şi cel ţigănesc, dar şi genul „musical”, în care joacă mai ales în reprezentaţiile „turceşti” (în cel mai recent, „Alladin”, a jucat rolul prinţesei Jasmina). Până a ajunge să danseze în „Joc” şi în cele mai importante cluburi şi restaurante din capitală, cu predilecţie în „O mie şi una de nopţi”, ea s-a „călit” în componenţa Circului de Stat din Bucureşti, trupă cu care a făcut turul lumii până la vârsta de 12 ani. „Cariera” a început-o la nici trei ani împliniţi, din proprie iniţiativă, atunci când dansa în culise, în paralel cu mama sa. Pune foarte mult suflet în ceea ce face şi nu se opreşte niciodată la cele realizate – merge în fiecare an în ţările orientale şi, pe lângă spectacolele pe care le susţine, ia master-class-uri de la profesori renumiţi în domeniu. Profesionalismul este cuvântul-cheie în tot ce face, iar „întâmplarea” îi lipseşte din vocabular: candelabrul, care cântăreşte 2,5 kilograme şi din care nu scapă nici o picătură de ceară în timpul dansului, a fost procurat în Maroc, bastonul – în Damask, o sabie - în Turcia, iar alta – în Egipt. (Marcel Toma)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

aaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh
kilcea   -  
01 Februarie 2010, 19:27
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău