VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
SORINA OBREJA, întotdeauna la fix, la Radio “NOROC”
Septembrie 2006, Nr. 29

SORINA OBREJA, întotdeauna la fix, la Radio “NOROC”

Comentează   |   Cuprins

Am fost racolată într-o echipă care a pus pe picioare un radio european în inima Moldovei”

- Te-ai lăsat uşor „racolată”?

- A fost primul “DA” foarte hotărât pe care l-am spus vreodată. Mi s-a oferit luxul de a face meserie în nişte condiţii la care jurnaliştii din Republica Moldova pot doar visa. La Radio “NOROC” am înţeles ce înseamnă libertatea pentru un om de presă. Aici am întâlnit o echipă de adevăraţi profesionişti care se completează perfect şi care m-au făcut să mă simt importantă, utilă şi responsabilă în faţa societăţii. Am fost scoasă din capcana cenzurii, „reanimată” şi pusă în slujba cetăţeanului, a radioascultătorului, – singurul nostru judecător.

- Care este secretul tehnologic al ştirilor Radio “NOROC”?

- Nu cred că am inventat noi ceva inexistent. Pur şi simplu, respectăm nişte rigori moderne, astfel încât sub aspect editorial să „ne pliem” pe  stilul posturilor de radio specializate din străinătate. Ne ghidăm de moralitate şi mizăm pe interesul ascultătorilor care sunt extrem de receptivi, în special, la ştirile din domeniul social. Ţinem să le mulţumim pe această cale colegilor de la agenţiile de presă partenere pentru că ne-au înţeles stilul şi încearcă să ne livreze, de la un timp, marfă bună. În rest, ne place să fim operativi şi evităm ştirile obositoare pe care au grijă să le ventileze alţii. De asemenea, am învăţat să-i depistăm pe cei care vor să ne transforme în cutia lor de rezonanţă şi-i ignorăm, pur şi simplu. Aşa că îi sfătuim să se ţină cât mai departe de noi.

- Ce salariu are un prezentator la Radio „NOROC”?

- Suficient ca să rămână independent. Ar fi păcat să mă plâng. Suntem nişte NOROC-oşi şi din punctul ăsta de vedere. Dacă măcar jumătate din patronii de presă din Republica Moldova ar da dovadă, în aceeaşi măsură, de corectitudine în raport cu angajaţii lor, sunt convinsă că am avea nişte jurnalişti plătiţi onorabil şi că presa noastră ar fi mult mai bătăioasă. Ciubucarii şi vasalii trebuie să dispară din breasla noastră.

- Cum te împaci cu partenerul tău de emisie, alias directorul Radio „NOROC”, Vitalie Călugăreanu?

- Cu tot respectul faţă de profesorii Facultăţii de jurnalism, trebuie să recunosc că Vitalie mi-a fost cel mai bun mentor în domeniul jurnalismului. De fapt, el este cel care m-a „racolat”. Are o experienţă formidabilă. Lucrează pentru „Deutsche Welle” şi este un nume de referinţă în jurnalistică.

- Caracterizează postul de radio „NOROC” printr-o singură frază.

- Un radio care nu face zgomot, îţi cântă, te informează şi te încântă!

A dialogat Doina Cernavca

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

esti foarte coooolllllllllllllllllllllllllllllllllll
daria   -  
14 August 2011, 13:16
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău