VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Doi preşedinţi şi o vedetă PRO TV
Octombrie 2004, Nr. 06

Doi preşedinţi şi o vedetă PRO TV

Comentează   |   Cuprins

Sunt doi şefi de stat. Mircea Snegur este primul preşedinte, Petru Lucinschi - cel de-al doilea. Oricum, chiar dacă s-au scurs ceva ani de când nu mai sunt în roluri de frunte, sunt două figuri politice la fel de importante şi "grele" şi nimeni nu le mai spune altfel decât "dom' preşedinte". Au fost prieteni, pe urmă colegi de partid, apoi adversari electorali. Acum, au lăsat de o parte supărările din perioadele mai fierbinţi şi sunt doar doi vecini pe care-i leagă o relaţie pur omenească.

Preşedintele Snegur este pe la finalul primei cărţi de memorii. Preşedintele Lucinschi încă nu a început să le scrie. Aşteaptă să o facă mai întâi dl Snegur, "pentru că-i primul preşedinte". împreună, ar putea creiona istoria acestui stat. O istorie subiectivă, evident, dar din puncte de vedere inedite, scutite de influenţa consilierilor prezidenţiali sau de anumite oprelişti diplomatice. Ambii au inspirat, direct sau indirect, cei cinci ani de ştiri PRO TV şi ambii au fost doi agreabili interlocutori ai Lorenei Bogza, amfitrioana ciclului de interviuri "în PROfunzime". Au acceptat, plăcut surprinşi ăe idee, invitaţia noastră de a poza pentru copertă şi de a face un amabil schimb de opinii la o ceaşcă de cafea.

Petru Lucinschi
despre Mircea Snegur


Nu eram în Moldova când ne-am cunoscut. Ne-am întâlnit în 1986, la o reuniune a Comitetului Central de la Moscova. Eu urcam scările, iar el le cobora. Din 1989, am început să lucrăm împreună. Cred că primul preşedinte Mircea Snegur rămâne o figură istorică pentru Moldova. Nu am ezitat nici o clipă asupra ideii de a apărea alături de el pe coperta revistei.

Mircea Snegur
despre Petru Lucinschi


îl ştiam pe Petru Lucinschi înainte de a ne cunoaşte personal. El a intrat în politică din fragedă tinereţe. Şi cred că e mai bine aşa pentru a practica profesionist politica. Mi se pare un politician dotat şi cred că a făcut faţă lucrurilor. Cât despre o imagine comună pe copertă, mi s-a părut o idee foarte inspirată.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău