VIP Magazin
30 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Portret de majorat. Nicoleta Postu
Noiembrie 2015, Nr. 136

Portret de majorat. Nicoleta Postu

Comentează   |   Cuprins

Timpul merge în pas cu noi, mereu ne însoţește la cele mai importante evenimente din viaţa noastră. Găsim în el lecţii de viaţă, începuturi, experienţe, dorinţe și planuri. Cu majoratul în buletin, Nicoleta Postu pune vis lângă vis pentru a cuceri orizonturi ce se deschid promiţător. Elevă în clasa a XII-a la LT „M. Viteazul” din capitală, tânăra a gustat din aventura călătoriilor, a activităţilor civice și a pasiunii pentru sport. Și toate acestea sunt, abia, începutul.

>>> Duc o viaţă activă pentru că astfel simt că trăiesc. Din această cauză, profit de timpul meu la maximum. Încerc să mă ocup cu diverse activităţi, iar un program stabil al săptămânii mă ajută să le fac pe toate cu succes. Am multe hobby-uri la care nu pot renunţa atât de ușor, ca desenatul, cititul și machiajul profesional. În acest an am fost nevoită să le acord mai puţin timp, din motiv că, în momentul de faţă, scopul principal este pregătirea pentru examenul de bacalaureat.

>>> Călătoriile sunt pasiunea mea. Împreună cu familia sau prin implicarea în diferite proiecte, am avut posibilitatea să vizitez diverse ţări: Croaţia, Olanda, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Elveţia, Germania, Italia, Rusia, Belarus etc. Toate ţările m-au entuziasmat mult prin cultura, istoria și frumuseţea lor. În Olanda, Croaţia și Elveţia am ajuns printr-un schimb intercultural de tineret între ţări. Am avut ocazia să le prezint străinilor ţara noastră, demonstrându-mi devotamentul și iubirea faţă de Moldova. De fiecare dată, sunt un turist activ și interesat de orice detaliu. Fiecare ţară are specificul său, iar eu încerc să îl descopăr.
Desigur că am avut șansa să cutreier ţara noastră. Îmi pare foarte bine că avem și noi locuri atrăgătoare și i-aș îndemna pe toţi să le viziteze. Am fost în majoritatea atracţiilor turistice: Orheiul Vechi, Soroca, Mileștii Mici, Saharna etc.

>>> Duc un mod de viaţă sănătos și mereu simt nevoia să practic sportul. Am urmat cursuri de dans câţiva ani la rând și am frecventat sala de forţă, iar acum mă axez mai mult pe înot. În fiecare seară fug, în acest mod mă relaxez și las departe problemele. Cred că primăvara și vara este timpul perfect de a practica ciclismul și joggingul.

>>> Sunt înclinată serios spre universitatea de medicină. Aș vrea să ajung un medic bun pentru a ajuta oamenii și, nu în ultimul rând, pentru a-mi asigura propria familie de asistenţă medicală impecabilă. Am ales această profesie din motiv că sănătatea este mai presus decât toate. Prioritar pentru mine este să studiez medicina în una dintre universităţile din ţările Uniunii Europene. Dar, sinceră să fiu, nu voi avea nimic împotrivă dacă se va întâmpla să-mi continui studiile în Republica Moldova.

>>> Îmi plac mai multe tipuri de cărţi și nu pot citi mereu același gen de opere. Sinceră să fiu, prima carte care m-a atras cel mai tare spre lectură a fost „Temă pentru acasă” de N. Dabija. Ţin minte că am rămas foarte entuziasmată de acest roman și mereu îl propuneam persoanelor care nu erau atrase de lectură. Mă gândeam că le va motiva, așa cum s-a întâmplat în cazul meu. Îmi plac cărţile ce aparţin genului clasic, precum: „Anna Karenina” de Lev Tolstoi, „Romeo și Julieta” de Shakespeare și „Persuasiune” de Jane Austen. Însă așa gen de opere necesită mult timp și multă concentrare. Dacă cunosc limba, prefer să citesc cartea în varianta originală. Printre cărţile care, în viziunea mea, s-au distins de altele se enumeră și „Femeia în alb” de Wilkie Collins, „Kafka pe malul mării” de Haruki Murakami, „Dragostea durează trei ani” de Frédéric Beigbeder și „Maitreyi” de Mircea Eliade.

>>> Mă fascinează puterea visului de a-i face pe oameni să-și îmbunătăţească realitatea. Deci, cum spune Walt Disney: If you can dream it, you can do it. 


Text: Iuliana Mămăligă

Foto: Aliona Podoinicova

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău