VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Portret de familie: Aura, Veaceslav, Lori şi Beti (II)
 Descarcă
Noiembrie 2011, Nr. 91

Portret de familie: Aura, Veaceslav, Lori şi Beti (II)

Comentează   |   Cuprins

Portret nr. 2
Aura

(tot ea vedetă, cântăreaţă, organizatoare de evenimente, soţia lui Veaceslav, mama lui Lori şi Beti)

Despre muzică, generaţia tranziţiei şi necesitatea de a ne iubi mai mult

>> nu am blestemat niciodată muzica. Eu trăiesc cu ea. Uneori chiar sufăr dacă sunt prea puţin implicată într-un concert sau altul, iar dacă fac un clip sau o piesă nouă, sau un concert bun, îmi cresc aripi.

>> când moldova a participat prima dată la Eurovision, mi-am zis că voi face totul să ajung la acest concurs de muzică. Apoi, mi-am dat seama că cei mai tineri au mai multe şanse decât mine.

>> nu mă complexează artiştii mai tineri, doar că îmi pare rău că atunci când cei din generaţia mea s-au lansat în muzică, nu aveam atâtea şanse, nu erau producători, piaţă românească care să te creeze ca artist şi să te promoveze. Ne-am lansat într-o tranziţie fără showbiz. Suntem o pleiadă de artişti care au apărut între două lumi – când una nu se sfârşise, iar cealaltă încă nu începuse.

>> am avut oferte să închei nişte contracte bune peste hotare, dar acolo trebuia să merg fără familie. Am plâns atunci, dar am înţeles că cei mai importanţi sunt copiii şi soţul meu. Până la urmă libertatea sau lipsa de obligaţii de familie sunt nişte condiţii obligatorii ca să reuşeşti în afară. Atunci i-am dat dreptate lui Ion Creangă – decât codaş la oraş, mai bine în satul tău fruntaş.

>> dar am înţeles că muzica pe care o poţi face în moldova e puţină pentru mine şi atunci am creat agenţia mea de evenimente de familie şi serate corporative. Am organizat pentru familia noastră „Balul prinţeselor Lori şi Beti”, când fetele au împlinit cinci ani. Eu eram mama regină, iar Veaceslav – regele. L-am convins foarte greu să îmbrace costumul de rege, iar prietenii noştri au recunoscut că nu ar fi acceptat niciodată rolul acesta. De atunci, mă mândresc şi mai mult cu bărbatul meu!

>> agenţia a sporit veniturile familiei noastre. Vara şi toamna organizez nunţi, cumetrii şi aniversări, iar iarna – concerte. Fiind interpretă, vreau să cânt în concerte grandioase, cu decoruri fascinante, cu sunet de calitate şi, dacă nu are cine să le facă, ne-am apucat noi, adică eu şi Nona Marian, adică „Aurora grup”. De la „Şlagărul Anului”, care e la a patra ediţie, am ajuns la încă două concerte anuale: „Copii cuminţi cu vedete părinţi” şi „Muzică şi modă”. Sunt nişte proiecte care ne aduc mai mult imagine decât bani. În schimb, avem o satisfacţie enormă de la ceea ce facem.

>> uneori mă gândesc că o vedetă ar trebui să fie mai inaccesibilă. Să se înconjoare cu producători, PR-işti şi tot felul de oameni care să creeze impresia că lucrează pentru tine, dar în Moldova nu merge aşa ceva. Dacă omul nu vorbeşte cu tine personal, nici nu se uită la cineva care se dă drept producătorul tău. Vor spune neapărat – ia şi asta, mare vedetă s-a găsit! La noi, te întâlneşte omul în magazin şi îţi dă arvuna pentru o nuntă... Şi apoi, eu chiar am plăcerea să vorbesc cu oamenii peste tot –
şi în stradă, şi la sala de sport, oriunde.

>> niciodată nu mi-a venit bine când a trebuit să vorbesc despre bani. Dar soţul meu m-a făcut să înţeleg că este absolut normal să ştiu exact cât e onorariul meu, să nu mă bâlbâi şi să nu roşesc când vine vorba despre bani şi să spun „nu” dacă simt că nu vreau să fac ceva. De două ori pe săptămână primesc invitaţii la concerte de caritate. „Dna Aura, veniţi, vă rog, nouă ne-au spus că sunteţi tare bună şi că nu refuzaţi niciodată.” Eu într-adevăr acceptam toate invitaţiile, nu puteam refuza pe nimeni. Credeam că oamenii n-o să mă respecte dacă îi refuz. Acum am înţeles că te respectă mai mult după asta. Trebuie să ne iubim mai mult şi să înţelegem că poţi face gesturi de caritate, dar nu în fiecare zi şi nu în detrimentul familiei mele şi a activităţilor importante în munca mea.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău