VIP Magazin
22 Octombrie 2018
Print
Print
Print
Print
Parfum de femeie. Nadia Giosan
Decembrie 2008, Nr. 56

Parfum de femeie. Nadia Giosan

Comentează   |   Cuprins

A cucerit un bărbat deosebit, creşte doi copii, a reuşit să facă o carieră de succes şi este, pur şi simplu, o femeie frumoasă. Spune că nimic din toate acestea nu a obţinut cu uşurinţă şi că a muncit mult pentru tot ce are acum. Atuurile şi slăbiciunile Nadiei Giosan într-un parfum de femeie, testat de “VIP Magazin” şi oferit celor ce ştiu să aprecieze cele mai rafinate arome.

• L-am întîlnit pe Cătălin în 1998. Acum pot spune că asta s-a întîmplat tare demult. Eram lector universitar, predam engleza şi aveam obiceiul să merg, împreună cu o prietenă, la un ceai, la un restaurant de lîngă universitate. Într-o seară, după serviciu, ne-am gîndit să mai stăm de vorbă şi am ales tocmai acel restaurant. Cătălin lua masa cu colegii de serviciu în acelaşi local. Nu l-am observat imediat, dar chiar dacă ar fi intrat în vizorul meu, probabil că nu l-aş fi reţinut. Nici stilul vestimentar, nici felul în care arăta în acea seară nu erau pe gustul meu. A venit la masa mea să facem cunoştinţă, lucru pe care nu obişnuia să-l facă. Am fost surprinsă, dar nu am conversat prea mult, pentru că el vorbea în limba română, pe care eu n-o ştiam.    

• A fost foarte insistent şi m-a invitat de cîteva ori în oraş. Am început să-l privesc cu alţi ochi. Am acceptat, dar am fost nevoită să învăţ măcar cîteva propoziţii în limba română pentru a ne putea înţelege cît de cît. Pentru că el nu vorbea rusa, iar eu nu ştiam româna, am apelat la engleză - limba noastră de comunicare o bună perioadă. Mai tîrziu, cînd am început să locuim împreună, am învăţat limba română.

• Decizia de a ne căsători nu a fost un moment romantic, aşa cum şi-l imaginează fetele. Locuiam deja împreună. Eram în aşteptarea Ekaterinei, aşa că Dumnezeu a fost cel care a decis pentru noi. Cătălin a fost foarte impresionat cînd a aflat că vom avea un copil. Asta l-a schimbat mult, în sensul bun al cuvîntului. A devenit mai responsabil, extrem de grijuliu şi de implicat. După trei ani a apărut şi Alexandru. La fel, neplanificat.

• Nu mă consider o norocoasă şi mă deranjează cînd cineva crede asta despre mine. Consider că fiecare om merită ceea ce are. Ceea ce am făcut şi am obţinut eu - educaţie, carieră, situaţie financiară - este rezultatul muncii mele.

• Copiii sînt liantul unui cuplu. Altfel nici nu poate fi. Dar nu sînt de acord cu cei care cred că, de dragul copiilor, trebuie să renunţi la lucruri importante, cum ar fi cariera, de exemplu. Eu m-am convins că un copil schimbă doar în bine viaţa unei femei. O mamă poate, cu puţin efort, să le facă pe toate. Dar pentru asta, trebuie să beneficieze de sprijin şi din partea soţului.

• Avem o familie democrată şi fiecare petrece cu copiii atît timp cît poate. Ne implicăm amîndoi în educaţia lor. În ceea ce priveşte şcoala, temele pentru acasă, care sînt în limba română, sigur că tati dă o mînă de ajutor. La fel şi la matematică. Eu îi ajut la engleză ori la diferite alte proiecte. Avem şi o dădacă foarte bună, care ne ajută mult. Şi nu în ultimul rînd, Ekaterina şi Alexandru îşi petrec o parte din timp cu bunicii ori cu sora mea. Datorită lor, am timp şi pentru mine, şi pentru prieteni.   

• Vacanţele, de regulă, le planificăm din timp. Obişnuim să mergem vara la mare, iar iarna la munte. Ţinem foarte mult la timpul petrecut împreună, dar, repet, trebuie să planificăm totul din timp, pentru că fiecare membru al familiei mele are programul său, pe care îl respectăm. În week-end-uri mai plecăm uneori la rudele lui Cătălin, care locuiesc la munte. Mai ales iarna, cînd se poate schia. Copiii sînt tare răsfăţaţi acolo.

• „Reprolux” a însemnat pentru mine primul pas într-un domeniu nou, cel a businessului mobilier. Ca şi în ceea ce priveşte vestimentaţia, şi aici sînt nume, branduri, designeri şi modă, iar tendinţele se schimbă la fel de des. Acum în Chişinău sînt multe saloane bune de mobilă care colaborează cu producători renumiţi din Italia. A apărut concurenţa şi asta este un lucru bun. Îmi place, chiar mă fascinează, ceea ce fac la „Reprolux”. Avem segmentul nostru de piaţă, avem o serie de companii cu renume cu care lucrăm, designeri, arhitecţi şi o mulţime de proiecte.

• Sînt la „Reprolux” chiar de la început
, din momentul deschiderii salonului (2004). Iniţial am mizat, în special, pe mobila clasică, iar partenerii noştri erau companii de top, în producerea mobilei, din Spania şi Italia. Printre aceşti producători erau Francesco Molon, Gimenez, Carpanelli, Mariner, Angelo Cappelini etc. Dar în timp am realizat că şi stilul modern este la mare căutare. După ce am vizitat mai multe expoziţii, am ales şi companii care produc mobilă modernă de calitate.         

• Astăzi oamenii preferă interioare bogate şi confortabile. Ne străduim să îi ajutăm pe clienţii noştri să-şi aleagă nu numai mobila, dar şi corpurile de iluminat, în funcţie de stilul pe care şi l-au ales. „Reprolux” poate oferi clienţilor „full solution” – parchet din Austria şi Italia, corpuri de iluminat din sticlă şi piatră, mobilă şi accesorii care dau o notă originală oricărui interior.    

• Am realizat mai multe proiecte individuale, printre ele este şi restaurantul „XO”, care a fost creat împreună cu salonul nostru. Mobila din acest restaurant este italiană, produsă de renumitele fabrici “Porada” şi “Casamilano”.

• Cariera pentru mine înseamnă realizarea anumitor scopuri pe care mi le-am propus. Unii oameni percep cariera ca pe un sens al vieţii. Pentru alţii, înseamnă obţinerea unor posturi ierarhic superioare. Fiecare înţelege cariera în mod diferit.

• Programul meu la serviciu nu presupune un efort suprauman. Asta mă bucură pentru că, astfel, pot să am şi viaţă privată. Am timp şi pentru sport, şi pentru prieteni şi, nu în ultimul rînd, pentru copii.   

• Femeile de afaceri de astăzi sînt puternice. Unele au o intuiţie şi o voinţă de fier. Mediul de afaceri le obligă să muncească la fel ca şi bărbaţii, pentru a avea rezultate bune. Îmi vine totuşi destul de greu să dau o simplă definiţie pentru femeia de afaceri din zilele noastre. Am mai multe exemple şi toate sînt diferite. Dar mă bucur că pot spune că nu sîntem cu nimic mai prejos decît bărbaţii.

• Consider că nu există femei urîte, dar este obligatoriu ca femeia să aibă grijă de ea, să se îmbrace cu gust (nu neapărat scump), să meargă din cînd în cînd măcar la coafor şi să nu-şi refuze micile plăceri. În viaţă sînt destul de puţine momente frumoase şi ar fi păcat să le ratăm.

• Nu am un designer sau un brand preferat de haine.
Am stilul meu, la care nu renunţ. Îmi plac tocurile, costumele sobre şi rochiile. Sînt înnebunită după genţi, ochelari şi ceasuri. Dacă aş putea şi nu m-ar mustra conştiinţa, mi-aş cumpăra în neştire astfel de accesorii.

• În zilele libere fac ceea ce îmi doresc. Uneori am chef să merg la cumpărături, alteori luăm copiii şi plecăm în afara oraşului. Se întîmplă să îmi acord şi mie o bună parte din timp.

• Am tot ce-mi doresc. Pot spune asta cu certitudine şi sînt profund recunoscătoare. Am doi copii minunaţi. Sînt tare haioşi, fără complexe, îndrăzneţi (îmi place asta la ei), deşi uneori întrec orice măsură, de altfel ca toţi copiii. În astfel de cazuri „mama este rea, pentru că-i apostrofează – iar tata este bun”.  

• Despre slăbiciuni... am multe de spus. Dulciurile, încălţămintea, lenjeria, ceasurile, genţile, parfumurile... Dar mai bine mă opresc aici.

Foto: www. Fotoroom.md  Locaţie: salon „Reprolux”
Coafură şi machiaj: Niculcea Polina, salonul „Oazis”, str. Bucureşti 68, tel. 23 77 51

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+10°