VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Olga Percinschi unește Italia cu Republica Moldova
Noiembrie 2014, Nr. 125

Olga Percinschi unește Italia cu Republica Moldova

Comentează   |   Cuprins

Este un artist plastic în plină ascensiune, despre care am scris pentru prima dată în anul 2006. Până în prezent urmărim toate realizările şi performanţele Olgăi Percinschi, admirându-i succesul obţinut în lumea artei și a artiștilor autohtoni. Pictoriţa, în vârstă de 32 de ani, își aşterne cu succes pe pânză sentimentele şi trăirile pozitive, iar tablourile sale se regăsesc în colecţiile private ale colecţionarilor din întreaga lume şi ale oamenilor pasionați de artă din SUA, Polonia, India, Italia, Rusia, Marea Britanie, dar și ale celor de acasă. 

Membră a Asociaţiei Internaţionale a Artelor Plastice „IAA/ AIAP UNESCO” şi membră a Uniunii Artiştilor Plastici din R. Moldova, recent Olga Percinschi a fost invitată să-şi expună lucrările în Florenţa în cadrul a două expoziţii de excepţie. Prima a avut loc la galeria privată „Antichita Via dei Fossi”, iar a doua la sediul Parlamentului Toscana, „Palazzo Panciatichi”. În Florenţa, tablourile sale au fost prezentate de unul dintre cei mai renumiţi critici de artă, Umberto Putzu, cel care pe parcursul anilor și-a exprimat opinia critică față de cei mai faimoși pictori din SUA, Italia şi China.


După cum a remarcat criticul, „Olga Percinschi este creatoarea  «Artei metaforice», o concepție inovatoare. Arta sa este o viziune personală, o căutare interioară, precum şi o examinare a marii lumi, a vieţii umane şi a experienţei de a trăi. Analizând creaţiile Olgăi, putem forma un tablou imaginar despre lumea sa interioară, descoperind cea mai creativă latură a personalităţii sale. La o examinare inițială a picturilor Olgăi, suntem atrași de felul în care utilizează materialele şi de priceperea ei în execuţie, iar dincolo de suprafaţa acestor picturi, ni se arată calea unui artist adevărat, unul care creează conceptul: Viața este o metaforă!”.

Cel mai important invitat la eveniment a fost Eugenio Giani, consilier regional al Parlamentului din Toscana, cel care a declarat că Olga Percinschi, prin arta sa, contribuie la crearea relaţiilor diplomatice între două ţări, ea uneşte Italia cu Republica Moldova! Revenită din Italia, Olga își împărtășește cu noi impresiile: „Societatea are nevoie de artă ca să vadă şi să simtă aspectele vieţii prin gândire, emoţie şi interacțiune cu mediul natural, cu spaţiul, cu universul. Arta mea este contemporană, e în rezonanță cu
căutările mele interioare şi așteptările publicului, reunind variate experienţe de viaţă. Îndemn privitorul să contemple, să examineze şi să reaprindă focul imaginaţiei. Două luni am stat în Florenţa, iar evenimentele au fost organizate la un nivel foarte înalt. Publicul m-a primit călduros şi cu mare interes. La inaugurare au fost prezente persoane importante din sfera politică, business şi cultură”.


Olga Percinschi realizează lucrări care au un mare impact spiritual asupra spectatorului, create pentru a aduce energia pozitivă în viaţa oamenilor, înfăptuind o terapie prin culori și metafore. Până în prezent, Olga a creat peste 300 de lucrări, ele devenind „talismane” pentru cei dragi. Lucrările pictoriței pot fi văzute pe www.percinschi.com.Fotograf: Juliya Luskavets, Stilist: Tiziana Alemanni, Loc: Parlamentul Toscana, Italia

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău