VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Olga Şchiopu: Prioritatea noastră este respectul pentru viaţă
Martie 2016, Nr. 138

Olga Şchiopu: Prioritatea noastră este respectul pentru viaţă

Comentează   |   Cuprins

Din 2015 este manager general al Medpark, dar îi este cunoscut în detaliu întregul parcurs al clinicii şi toate etapele de dezvoltare ale acesteia, pentru că face parte din echipă de la începuturi. Astăzi, Olga Şchiopu cunoaşte pârghiile unui management de calitate, iar factorul principal pe care îl menţionează în acest sens sunt oamenii. Pentru Olga Şchiopu, Medpark înseamnă familie, echipă, conlucrare, grijă, profesionalism, zâmbet, salvare… ar enumera şi multe alte cuvinte, dar mizează pe rezultatele evidente pe care le-a înregistrat spitalul.

>>> Eu sunt un doctor. Neurolog de specialitate. Şi am ales neurologia pentru că, iniţial, nu mă vedeam într-o specialitate chirurgicală. Credeam şi cred în continuare că neurologia este una dintre cele mai inteligente, interesante, întortocheate specialităţi din domeniul terapeutic, logică şi matematică în acelaşi timp.

>>> La Medpark am venit în calitate de doctor, iar la interval de trei luni am devenit vicedirector responsabil pentru staţionar şi aveam grijă de unitatea spitalicească. Ulterior, în ianuarie 2013, la propunerea Consiliului de directori, am devenit directorul medical al acestei instituţii, iar recent, în septembrie 2015, pentru că precedentul manager general plecase, mi s-a acordat responsabilitatea de interimat, în scurt timp devenind manager general.

>>> Mă mândresc cu tot ce înseamnă Medpark. Şi le prezint spitalul, prin intermediul unor tururi, tuturor celor care sunt interesaţi. Invit insistent lumea, atât medicală, cât şi nemedicală, locali sau străini, să vină, să vadă, să se familiarizeze cu instituţia noastră.

>>> Aici prioritar este respectul pentru viaţă. Este nemaipomenit faptul că la Medpark salvăm inima oamenilor prin Programul naţional de tratament al infarctului miocardic acut, că sunt realizate intervenţii chirurgicale de complexitate înaltă, că fiece urgenţă are un răspuns şi o reacţie promptă. E la fel de important faptul că la Medpark vin pe lume copii, că oferim viaţă prin fertilizarea in vitro. Fiecare serviciu medical de aici este unul vital şi o expresie a grijii pentru sănătatea populaţiei.

>>> De la bun început, la Medpark a fost aplicat sistemul informaţional, toate informaţiile despre pacienţi fiind incluse în baza de date computerizată. Pacientului îi este simplu să se trateze la Medpark, pentru că medicii pot să îi urmărească tot traseul timp de cinci ani, celelalte consultaţii paralele pe care le-a făcut, toate analizele pe care le-a efectuat pe parcurs, ce intervenţii medicale a suportat, având un istoric al bolii cât mai exact.

>>> Una dintre mândriile speciale ale instituţiei noastre este obţinerea acreditării internaţionale Joint Commission International. În momentul de faţă, cca 2500 de instituţii din întreaga lume sunt acreditate cu acest standard. Noi suntem primii nu numai în Moldova, dar şi în împrejurimi. Cea mai apropiată ţară cu multe instituţii acreditate internaţional este Turcia. În general, acele instituţii care-şi doresc să dezvolte turismul internaţional, de regulă, obţin respectiva acreditare. Conceptul de bază al ei este siguranţa pacientului în interiorul instituţiei medicale. Iar la Medpark ţinem enorm la acest aspect.

>>> Am deplinul suport al echipei şi, pentru mine, acest fapt contează şi valorează mult, pentru că de unul singur niciun om nu face nimic. Eu pun mare accent pe relaţiile interpersonale. Avem o echipă managerială mare, de cca 30 de oameni. Încerc să nu am un comportament directiv, iar ideile vin tot timpul din interior şi deseori apar soluţii neaşteptate, ingenioase, chiar în procesul de discuţie.

>>> Succesul e bazat pe trei piloni: oameni, oameni, oameni.

>>> Eu am trei copii, Medpark este al patrulea. Cea mică, în vârstă de doi ani şi jumătate, e născută aici, împreună cu această echipă, şi ne-a rezervat o serie de peripeţii medicale pe care le-am soluţionat cu sprijinul medicilor de la Medpark… Sănduţa este copilul nostru comun. Este talismanul nostru, al echipei. Cu toţii am crescut-o, am născut-o şi o creştem în continuare.

 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău