VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Nu rataţi întîlnirea cu francezul de la „Dessange”
Martie 2010, Nr. 71

Nu rataţi întîlnirea cu francezul de la „Dessange”

Comentează   |   Cuprins

Un bărbat plăcut, parizian-parizian, şcolit la una dintre cele mai bune academii de frumuseţe din lume, cu o experienţă de invidiat, acumulată alături de cunoscuţi meşteri din domeniul coafurii şi stilului. Sînt încîntată de cunoştinţă, enchantйe de tot. Florian Hurel, reprezentantul Academiei „Dessange” din Paris este oaspetele de onoare al Salonului „Dessange” de la „Nobil Luxury Boutique Hotel”. Se va afla la Chişinău mai mult timp şi misiunea lui este de a da un sfat sau o mînă de ajutor tuturor doamnelor care îşi doresc să arate mai bine sau care intenţionează să adopte un nou look. Ispitită doar de cuvîntul „Paris”, îi încredinţez capul lui Florian. Ce poate fi mai frumos în luna martie decît un zîmbet de femeie?

Dragă Florian, te rog frumos să ne faci o mică incursiune în biografia ta...
Mi-am dorit întotdeauna să fiu frizer şi aşa s-a întîmplat că, după un training organizat de Academia „Dessange”, am fost invitat să lucrez la Paris. La început, vreo doi ani şi jumătate, am fost angajat în calitate de asistent al unuia dintre hair-artiştii de top de la „Dessange”, Marc Penfornis. A fost o experienţă extraordinară. După care, am petrecut un an la Academia „Dessange” (l’Ecole de Formation „Dessange”), unde am deprins meseria de „profesor” şi ţineam lecţii de coafură şi stil tuturor celor care veneau la perfecţionare la Paris. Mi-a plăcut foarte mult această ipostază şi am decis să călătoresc şi să lucrez în saloanele „Dessange” din lume. Recent m-am întors din Cipru.

Ce anume te-a făcut să te „limitezi” la această parte a meseriei tale?

Nu este vorba în nici un caz de limitare. Sînt mulţi meşteri care se pricep foarte bine la frizat sau la vopsitul părului. În schimb, crearea unei imagini desăvîrşite, cu stil, de exemplu, pentru o şedinţă foto, pentru industria modei sau a modelling-ului, reprezintă o adevărată artă. Asta-i învăţ, de fapt, pe colegii mei şi asta îmi place cel mai mult să fac. Nu este deloc uşor să creezi. Ca să te bucuri, în final, de rezultate bune, trebuie să munceşti şi să înveţi foarte multe.

Cu siguranţă, în saloanele „Dessange” de la Paris vin să se coafeze multe celebrităţi. Tu de cine ai avut grijă?
Este adevărat ceea ce spuneţi, dar nu vreau să uzitez de numele vedetelor ca să mă fac celebru. Am coafat-o şi pe Ophelie Winter, şi pe Madonna, însă nu doresc ca lumea să-şi limiteze percepţia despre mine prin prisma acestor nume.

Cum se defineşte astăzi stilul francez în domeniul coafurii şi hair-styling-ului?
Unul care dă tonul în domeniu. Iar dacă vrei să fii cel mai bun, cel mai... trebuie neapărat să mergi să înveţi la Paris. Acolo sînt cele mai bune şcoli cu cei mai talentaţi profesori. Am observat foarte mulţi „studenţi” din Japonia, Turcia, Brazilia.

Ce părere ţi-ai făcut despre moldovence?
Că sînt cele mai frumoase din lume. Şi la Paris, dacă observai o fată mai deosebită, neapărat trebuia să fie din Moldova, Ucraina sau Rusia. Ceea ce mi-a atras privirile din prima este faptul că multe dintre moldovence preferă să poarte părul lung. Dar nu la toate le stă bine! Nu întotdeauna stilul vestimentar şi machiajul corespund coafurii sau tunsorii. Reiese că există o neconcordanţă între ceea ce gîndesc doamnele, avînd în vedere cît de reuşit îşi asortează hainele şi încălţămintea şi felul cum arată podoaba lor capilară. De aceea, mi-aş dori să mă văd cu cît mai multe doamne, pentru a găsi, împreună, o cale mai reuşită spre frumos. Îmi place să comunic cu clientele, pentru a putea identifica avantajele sau dezavantajele unei coafuri, dacă îi stă bine cu părul lung sau nu sau ce facem cu o culoare cam stridentă a părului. Un look reuşit depinde inclusiv de aşa detalii precum forma şi tenul feţei.

Cum ţi se pare Moldova?
Eu nu am nici o treabă cu diferenţele, geografia, pentru mine nu contează faptul că vin într-o ţară bogată sau săracă. Sînt sigur, oriunde nu aş merge, sînt oameni care vor să înveţe, care vor să-ţi împărtăşească ideile şi experienţa. Am nişte colegi minunaţi la Chişinău!

Care sînt tendinţele actuale în ceea ce priveşte frizurile, culorile?

După părerea mea, nu există tendinţe-standard. Azi poate fi în vogă părul lung, mîine – nu. Pot fi la modă coafurile de acum 5-6 ani sau să se recomande nişte frizuri futuriste... Toate coafurile şi frizurile din lume, posibile şi imposibile, au fost deja realizate. Stilistului îi rămîne doar să aleagă ce vi se potriveşte cel mai bine. Cel mai important lucru e să ne creăm propriul stil, cu ajutorul profesionistului. Un bun hair-stilist vă va recomanda un look care să vă deosebească de toţi ceilalţi, care să vă accentueze individualitatea şi cu care să vă simţiţi bine. Nu pot da sfaturi generale, e ca şi cum ai cere de la un medic sfaturi pentru toţi pacienţii.

Cine sînt mai capricioase – moldovencele, cipriotele sau parizienele?

Indiscutabil, doamnele din Paris, care sînt obişnuite cu un anumit nivel de calitate şi care o cer de la fiecare meşter. Pînă la urmă, ele trăiesc într-un oraş unde moda, afacerile, viaţa culturală dictează totul de la sine. Fetele din Cipru nu ies din casă fără machiaj, pentru ele contează enorm de mult să arate impecabil, sînt puţin mîndre şi se uită la cei din jur de sus în jos.

Ştiu că ai reuşit să te implici la crearea unor look-uri pentru participanţii de la „Fabrica de Staruri”...
Am avut o experienţă similară cu „Star Academy” din Franţa. Participanţii din Moldova sînt foarte tineri şi sînt în căutarea personalităţii lor. Mulţi dintre ei încă experimentează. Dar am observat cîţiva care ştiu ce vor, ştiu cum vor să arate şi asta e foarte bine. Multora dintre ei le-am schimbat culoarea părului şi i-am tuns.

Ce le-ai dori doamnelor din Moldova în această primăvară?

Să rămînă la fel de frumoase, puternice şi optimiste şi dacă au nevoie de un sfat deosebit, o consultaţie în ceea ce priveşte coafura şi stilul, mă pot găsi oricînd. Sînt la dispoziţia tuturor.

Text: Rodica Trofimov
Fotografii: Roman Canţîr

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Florian Bine ai venit in Moldova!
Oly   -  
21 Aprilie 2010, 23:10
Sus ↑
Consultatia este contra plata?
irioma   -  
28 Mai 2010, 16:00
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău