VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Nicolle Stănese. Fata care zice prima „Bună dimineaţa!”
Septembrie 2011, Nr. 89

Nicolle Stănese. Fata care zice prima „Bună dimineaţa!”

Comentează   |   Cuprins

De câteva luni este noua imagine şi prezentatoare a matinalului de pe PRIME TV, dar şi un fel de zână bună care intră în vieţile oamenilor în numele Fundaţiei Edelweiss. Se trezeşte cu mult înaintea noastră, la patru dimineaţa, face un pic de sport, apoi îşi pune singură fardurile şi îşi aranjează părul, ia micul dejun, şi abia după asta noi o vedem „pe sticlă”. Asta e calitatea ei numărul unu – perseverenţa! Altfel, e o fată absolut simplă. Râde când Bianca, prietena ei de 5 ani de la Chişinău, o serveşte cu „lămâie prăjită“ gătită de ea. Şi plânge când este martoră la cele mai nedrepte lucruri care se întâmplă în viaţă şi pe care nu şi le poate explica.

Poate că de asta eroii ei sunt medicii care operează şi salvează vieţile celor care nu au bani să plătească pentru asta...  Îi plac Mircea Eliade şi Elizabeth Gilbert şi muzica de Vivaldi, pentru care găseşte timp în serile şi dimineţile de weekend, când nu se grăbeşte la „Prima oră“. Este o persoană fidelă celor câţiva prieteni noi pe care şi i-a făcut aici, dar şi prietenilor vechi, mai cu seamă designerului Norina Stoica, pentru că, de ani de zile, ţinutele ei poartă numele Norina Stoica (Galeria Designerilor Români, Cocor Bucureşti). Cea mai mare reuşită, în opinia ei, este că l-a impresionat atât de mult pe Dumnezeu, încât El a decis să îi dea familia minunată în care s-a născut. (Text: Rodica Ciorănică. Foto: Roman Canţâr)

Nicolle, te rog să-mi zici dacă este vreo diferenţă între Nicolle cea de la ecran şi fata care eşti dincolo de camere?  
Machiajul! În viaţa de zi cu zi mă machiez foarte puţin, uneori chiar deloc. În rest, nu cred că este vreo diferenţă. Mizez pe naturaleţe în cariera asta. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învăţat în cei aproape şase ani de televiziune, pe care îi împlinesc luna aceasta, este să respect publicul şi să nu îl mint. Eu sunt aceeaşi şi în platoul televiziunii, şi acasă! Cu cât eşti mai cinstit cu cei care te urmăresc, cu atât mai repede le câştigi simpatia şi fidelitatea. Telespectatorii nu te judecă dacă te bâlbâi sau dacă faci mici gafe la televizor. Eşti om, e normal să ţi se întâmple asta. Eşti mai degrabă judecat dacă redai doar cuvintele auzite în cască sau textul pe care îl vezi în prompter. Sunt variante de care m-am ferit până acum şi prefer să rămân la variante care includ şi bâlbele uneori.

Ziceai că te simţi la Chişinău ca acasă. În ce momente nu te simţi totuşi ca acasă?  
Mă simt ca acasă în Chişinău! Îmi place oraşul, ador verdele în care mai e încă îmbrăcat... Până acum, am întâlnit oameni extraordinari care au avut grijă să fiu bine fizic, dar şi psihic, aşa că mi-e greu să spun că sunt momente în care nu mă simt ca acasă. Probabil e vorba de cele în care îmi este foarte dor de familie, prieteni, câinele meu... Dar merg des în România, în Sibiu mai exact, orăşelul-poveste în care m-am născut. Aşadar, totul se întâmplă într-un echilibru care îmi permite să fac lucrurile armonios.

E dificil să dialoghezi cu oameni pe care nu i-ai văzut niciodată, care nu-ţi provoacă asocieri?      
Nu e la fel de simplu ca atunci când îi cunoşti bine sau măcar auzi de ei aproape zilnic, dar nimic nu e imposibil şi totul se învaţă. Am mai mult de muncă, ce-i drept. Însă, la cât de mult iubesc meseria asta, restul nici nu contează.

Ţi-ai făcut prieteni la PRIME?   
Am fost primită frumos în echipa „Prima Oră” şi asta m-a ajutat să îmi păstrez pofta de muncă şi proiectele minunate, cu care am venit în Moldova. Sunt oameni serioşi, care muncesc foarte mult  şi care au pus câte puţin din sufletul fiecăruia în acest matinal. Sunt sigură că profesionalismul şi voia bună cu care se pregătesc materialele în redacţie vor păstra telespectatorii alături de noi în fiecare dimineaţă de luni până vineri, de la ora 7.00 până la 9.00!

Vorbeşte-ne despre familia în care te-ai născut şi despre copilăria ta.  
Am cea mai frumoasă familie din lume şi asta e partea din viaţa mea în care nu cunosc cuvântul „modestie” (zâmbeşte) şi în care mă refugiez de fiecare dată când mi-e greu sau când am nevoie de energie pozitivă ca să merg mai departe. Părinţii mei sunt oameni extraordinari care au muncit şi au făcut tot posibilul ca mie şi fratelui meu să nu ne lipsească nimic. Îi admir şi îi iubesc cu tot sufletul meu. Familia e cea mai importantă pentru mine şi cred că pentru fiecare dintre noi ar trebui să fie aşa! Şi apropo... îţi mulţumesc pentru întrebarea aceasta. O să îi sun să le mulţumesc încă o dată că sunt lângă mine necondiţionat şi să le spun cât îi iubesc! Copilăria o asociez cu vacanţe petrecute la bunici la ţară, cele mai frumoase de altfel... Nu-mi amintesc să-mi fi luat veselia din facebook sau vreun model nou de telefon cu te miri ce aplicaţii sau jocuri, aşa cum se întâmplă la copiii din ziua de azi din păcate, dar ştiu că a fost o copilărie fericită, pe care o păstrez cu drag în sufletul meu!

Cum erai ca elevă, la şcoală?  
Un elev normal. Nu un geniu cu 10 pe linie, dar nici vreun corigent. Nu mi-a plăcut niciodată matematica, în schimb orele de română erau cele pe care le aşteptam nerăbdătoare.

Să ajungi în televiziune a fost un vis sau, mai curând, o întâmplare?
A fost o pură întâmplare. Un  concurs de împrejurări, mi s-a propus la un moment dat, imediat după ce am împlinit 16 ani, să prezint o emisiune la Antena1 Sibiu. Nu mai ştiu dacă din inconştienţă sau prea mult entuziasm (deşi nu ştiam nimic despre asta atunci), am acceptat fără să stau prea mult pe gânduri, şi de atunci totul a decurs firesc. Cel puţin aşa mi se pare acum. Am învăţat din mers să ţin microfonul în mână, să fac un interviu, să realizez un material etc. Am luat lecţii de dicţie şi am „furat” tot ce s-a putut de la oamenii extraordinari pe care i-am întâlnit şi care au experienţă sănătoasă în televiziune. Asta e, de fapt, cea mai bună şcoală în acest domeniu. Şi eu am avut norocul să cunosc şi chiar să lucrez, mai apoi, cu oameni care au pus pe picioare proiecte importante de televiziune şi care m-au lăsat să ascult, să analizez şi să fur ce am ştiut că mă va forma şi mă va ajuta ca într-o bună zi să devin un jurnalist profesionist. Încă lucrez la asta! Mai am multe de „furat”.

Care sunt diferenţele dintre jurnaliştii din România şi cei de aici?    
Aici încă se face rating cu o emisiune curată, cu invitaţi care au cariere formate pe principii frumoase de viaţă! Nu există goana nebună după picanterii, după silicoane şi după femei mai mult dezbrăcate decât îmbrăcate pe care să le „admirăm” la televizor! Şi tot respectul pentru jurnaliştii de aici care încă nu strecoară în materialele lor astfel de „valori” care, din păcate, la ora asta, uneori sunt admirate în România! Şi sper ca lucrurile să rămână pe scara firească de valori şi să nu fi folosit greşit cuvântul „încă”!

Ştii cum este gustul unui vis neîmplinit?   
Nu înţeleg cum pot exista „monştrii cu chip de om” – aşa îi numesc eu pe cei care pot să omoare un câine, să bată un cal etc. Mi-aş dori ca aceşti oameni să nu existe sau măcar să fie pedepsiţi cu adevărat, dar nu se întâmplă aşa. Şi ăsta e un vis neîmplinit. Probabil sunt mai multe. Unele legate de locuri din lume în care mi-aş dori să ajung. Altele legate de lucruri pe care încă nu le-am făcut... dar pentru astea, am tot timpul din lume şi multă energie să le transform în realitate. În ceea ce îl priveşte pe primul însă, e o luptă împotriva morilor de vânt probabil...

Ai vrea ca de Chişinău să te lege doar o experienţă profesională sau ţi-ar plăcea să fie mai mult, să trăieşti poate aici o mare iubire?
Sunt două planuri pe care nu le-am încurcat niciodată. Sunt în Chişinău pentru o serie de proiecte frumoase, cu care moldovenii vor face cunoştinţă în timp. Primele două dintre aceste proiecte sunt implicarea mea în matinalul „Prima Oră”, de pe Prime TV şi intrarea mea în echipa Fundaţiei Edelweiss, în calitate de ambasador al bunăvoinţei.

Totuşi, trebuie să-ţi fi făcut o părere cel puţin despre bărbaţii de la Chişinău?    
Aşa cum spuneam, am întâlnit, deocamdată, doar oameni plăcuţi, profesionişti şi de cuvânt!

Bărbatul din visele tale sau, poate, din realitate, adică de lângă tine, cum este?
Aşa cum este pentru orice femeie bărbatul care o împlineşte şi o face fericită!

Ai suferit vreodată din dragoste? Cum e?  
Dacă există cineva care nu a avut parte de o asemenea experienţă, să scrie o carte şi să ne dea şi nouă reţeta.

Ce ai vrea să ştie moldovenii despre tine şi ce nu?
Aş vrea să ştie că îmi doresc să realizez lucruri frumoase, care să îi încânte şi de care, de ce nu, să fie mândri. Îmi doresc să ştie că le sunt recunoscătoare pentru cele două luni de matinal, în care m-au primit cu braţele deschise în casele lor în fiecare dimineaţă! Şi vreau să îi rog să urmărească implicarea mea şi în acţiunile de caritate pe care le voi avea alături de minunata echipă a Fundaţiei Edelweiss! Nu cred că sunt lucruri pe care o să le ascund. Vreau ca ei să ştie toate lucrurile frumoase pe care le pot face în Moldova, doar cu sprijinul lor!

Cum îţi petreci timpul liber pe care îl ai la Chişinău?
Îmi împart timpul între cele două echipe. Încerc să învăţ limba rusă. Obligatoriu merg la sala de sport şi din când în când mă plimb prin Parcul Dendrariu, unul dintre cele mai frumoase parcuri pe care le-am văzut.

Ce faci în calitate de ambasadoare Edelweiss? Eşti un fel de zână bună pentru copiii trişti şi muncitori?
Nu sunt nicio zână, sunt un om care vrea să dea o mână de ajutor celor care deja fac parte din această fundaţie, în proiectele care vizează oamenii cu care viaţa nu a fost blândă! Reprezint public fundaţia şi activitatea ei, însă merg şi prin satele din Moldova, alături de colegii mei, şi încercăm să aducem zâmbetul pe buzele celor pentru care soarta nu a avut decât lacrimi!

Eşti capabilă să faci o mare nebunie? La ce nu se aşteaptă prietenii tăi de la tine, cu ce ai putea să-i şochezi într-o bună zi?
Sunt destul de imprevizibilă uneori şi îmi place să las şi viaţa să îşi facă jocul ei. Nu îmi doresc să controlez, să organizez sau să regizez tot ce mi se întâmplă, aşa că sunt capabilă de nebunii care mai apoi să se transforme în amintiri frumoase. Nu ştiu însă ce ar putea să îi şocheze...hmm! Poate dacă le-aş spune că renunţ la televiziune, (zâmbeşte) nu m-ar crede oricum!

Care este visul tău?
Offf! Sunt atât de multe încât, dacă o să le enumăr aici pe toate, n-o să-mi ajungă paginile şi va trebui să mă primiţi şi în numărul următor. (zâmbeşte)  Cel mai important este, bineînţeles, să îmi ştiu familia şi pe cei dragi sănătoşi şi fericiţi!

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Nu stiam ca esti din Romania, mult succes si realizari frumoase!
Andrei   -  
29 Septembrie 2011, 19:59
Sus ↑
Imi place foarte mult de Nicole, se pregateste pentru fiecare interviu din platou foarte minutios. Incerarca sa aduca detalii de spre activitatea oamenilor valorosi, dar si pe cei necunoscuti ii promoveaza mai mult decit ar merita. Se descurca de mii de ori mai bine ca EUGEN. E foarte bravo...
Irina   -  
03 Octombrie 2011, 18:45
Sus ↑
nici mie nu-mi place Eugen cum prezinta! Nu are omul acesta harul cuvenit... Nicolle e super! El e un bleg pe langa aceasta fata- foc!
florin   -  
03 Octombrie 2011, 23:29
Sus ↑
Nu prea sunt deacord cu cele scrise mai sus referitor la Eugen, e un baiat foarte bravo! In orice caz are o romana si o dictie corecta. Si nu inteleg de ce ar fi trebuit de adus prezentatori din RO?! Oare nu mai avem noi jurnalisti, prezentatori si reporteri??? La ce bun mai fac tinerii astia Facult. de Jurnalism si in general, pentru ce mai studiaza ei?!...
Delia   -  
25 Octombrie 2011, 00:14
Sus ↑
intradevar eu prin mai multe comentarii am spus ca eugen asta nu are ce cauta in televiziune nu are nici talent nici carizma nimicccc dar credca are mari pile. de fata asta nu pot sa zic nimic ca nu demult am revenit in tara dar cind era cu lili lozan ma uitam numai din cauza ei e o dulceata de fata nu stiu de ce au eliminato dar cum incepea acest bleg cum a mentionat cineva mai sus eu schimbam canalui lasal sa mai ia niste lectii de la sergiu bezdnitchii las privi ore in sir pe baiatul asta de la jurnal tv.
elisaveta   -  
06 Noiembrie 2011, 22:13
Sus ↑
... asa baieti... lasati-ma:) Ah, da... ea nu a vrut s-a spuna prea mult despre.... Macar as spune ca are principii morale bazate in Adevar, iar acesta nu se clatina nici-odata. In zilele noastre se apreciaza fustitele mai sus de briu, silcoanele si tot felul de goliciuni- dar vor fi spulberate la o vreme si va ramine doar Adevarul.
In privinta ,,retetei,, ea exista intr-o forma ideala, si nu ca te-ar arde sau frige dar nici macar nu miroase a fum de la tine. (Cautati-o in Credinta... si nu v-a indoiti).
buzdugan   -  
26 Decembrie 2011, 01:07
Sus ↑
kum e logika moldovenilor...kum aude ka nu-i din tara de la noi se incep criteriile,kum ka::de ce nu de la noi ...", "de ce din alta tara...",da nu v-ati pus intrebarea-"kare este numarul moldovenilor kare lukreaza in tari straine?"nu numai ka dadace sau maturatori ,sint chiar kare au funktii inalte,si kum va fi atunci kind ati auzi ka:" daka-i moldovean atunci sa fie trimis la el akasa...,"hai sa nu fim atit de egoisti si hapsini,ci sa fim antonimul acestor adjektive...si sa-i inkurajam pe cei kare sint straini...ka ku toate ka are un serviciu platit-sa spunem asa,ii este foarte greu pentru ka este dusa de akasa.Si eu nu kred ka putin sint,kare stiu ce inseamna TARA STRAINA.
irina   -  
14 Ianuarie 2012, 17:15
Sus ↑
Nicole te admir in fiecare diminiata la Prime TV , pot spue ca esti BRAVO!!!
Daniela   -  
22 Ianuarie 2012, 12:52
Sus ↑
Va multumesc mult pentru comentarii si pentru vorbele frumoase! E o onoara sa muncesc aici si sa fiu apreciata de voi!
Nicolle Stanese   -  
24 Ianuarie 2012, 15:07
Sus ↑
Nicolle este motivul principal pentru care privesc emisiunea...
Maxim   -  
16 Februarie 2012, 21:10
Sus ↑
de ce prezentatori din Romînia ce la noi nu sînt oameni inteligenţi........
luminiţa   -  
04 Septembrie 2012, 09:06
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău