VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Nicoleta Cotorobai: „Visez la o carieră serioasă în muzică”
Iulie 2015, Nr. 132-133

Nicoleta Cotorobai: „Visez la o carieră serioasă în muzică”

Comentează   |   Cuprins

„Sunt o fată simplă care trăiește muzica în fiecare zi din viața sa”. Așa îi place să se recomande Nicoletei Cotorobai, o interpretă talentată de doar 16 ani, studentă la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga”. Fata cu un nume scenic deosebit, NicoLia, are în spate o experiență alături de formația „Millenium”, un videoclip de debut lansat și altul care e pe ultima sută de metri. Mai departe, vă lăsăm pe voi să aflați cum e să pășești atât de tânăr în lumea showbizului, dar și ce visuri are această adolescentă extrem de ambițioasă. (Text: Olesea Buianovscaia. Foto: Arhiva personală)

Cum ai venit în lumea muzicii?

Am început să fac muzică de la șapte ani, datorită tatălui și unchiului meu, care sunt muzicieni. Mai târziu, timp de cinci ani, am luat ore în cadrul formației „Milenium”, o perioadă extraordinară din viața mea. Atunci am participat la diverse concursuri internaționale în România, Italia, Germania, Rusia de la care am adus acasă doar trofee. După experiența „Milenium”, am scris prima mea piesă, pentru care am făcut și un videoclip. Apoi am scos cea de-a doua piesă și am semnat un contract cu un producător din România, așa că lucrăm la un nou videoclip.

Ce înseamnă pentru tine experiența „Milenium”?

Intrând dimineața în studio, nu mai știam dacă afară plouă sau e cald. Munceam în fiecare zi, de dimineață până seara, alături de domnul Vlad Gorgos și de solista formației, Olga Gorcinschi. Ei fiind singurii mei profesori, m-au învățat și să cânt, și să dansez. Alături de ei, am trăit cei mai frumoși ani din viața mea, dându-mi curajul să particip la concursurile de la noi și din afara țării, or ei îmi repetau întotdeauna: „Tu ești specială”.

Povestește-ne mai multe despre prima ta piesă, „Mii de amintiri”.

Am scris-o timp de o săptămână, atât versurile, cât și muzica. Este vorba despre o poveste de dragoste, orice fată de vârsta mea care ar asculta această piesă s-ar regăsi cu siguranță, deoarece este convinsă că prima dragoste este și ultima. La scurt timp după lansarea piesei, am decis să facem și un videoclip. Împreună cu regizorul videoclipului, Dima Vutcariov, am decis că trebuie să apar mai matură cu zece ani și să cânt o poveste de dragoste din trecut.

Atunci am apărut pentru prima oară fața camerei video, curioasă să pătrund în dedesubturile procesului de filmare a unui videoclip. A fost o experiență absolut nouă și plăcută.

Ce detalii ne poți oferi despre cel de-al doilea clip la care lucrezi?

A doua piesă este mai ritmată decât prima. Versurile îmi aparțin, muzica este scrisă de Sandu Gorgos. Am vrut să facem ceva actual, ceva mai de vară, deoarece lansarea videoclipului va avea loc foarte curând. În videoclip ne dorim să dansăm, să fie multă lume, cu care nu doar să filmăm, dar să ne și distrăm.

Cu cine ai vrea să faci un duet?

Mi-aș dori mult să fac un duet cu Marcel Pavel, am și discutat despre probabilitatea unei colaborări. Nu prea văd cu cine aș putea realiza un duet în Moldova, dar, după timbrul vocal, ideală ar fi o piesă împreună cu Marcel Pavel.

Ai evoluat pe diferite scene, și acasă, dar și în alte țări. Ce amintiri păstrezi din aceste experiențe?

De obicei, o plecare la vreun concurs ține cam o săptămână și ai timp să cunoști toți participanții. Așa că am prieteni din foarte multe țări. Acolo, departe de casă, am văzut că o prietenie frumoasă se poate lega și în pofida spiritului competitiv. Chiar și membrii juriului, de fiecare dată, se distrau cu noi în afara orelor de concurs și nu lăsau să se simtă diferența dintre juriu și concurent.

Cât de ușor scrii atunci când cauți cuvintele potrivite pentru o melodie?

Nu aș putea spune că sunt un textier și nu cred că aș putea să fac versuri pentru altcineva. Eu fac versuri din ce simt eu, dacă am simțit astăzi că vreau să scriu, încep să caut rime. A doua zi s-ar putea să nu am inspirație și să nu pot scrie. Dar dacă mi-a venit o idee, o scriu imediat pe foaie și încep să o dezvolt.

Ce sentimente te cuprind înainte de a ieși pe scenă?

Înainte de a ieși pe scenă, am foarte mari emoții. Dar e suficient să încep să cânt și acestea dispar. Mai mult, mie îmi place să lucrez cu publicul. Atunci când cânt, încerc să transmit ceea ce cânt și cred că emoțiile mele ajung la inima fiecărui om din sală. Or, publicul meu poate fi oricine: și un vârstnic, și un copil.

Pe ce stiluri te bazezi? Ai risca să cânți ceva total diferit de stilul tău?

În general, eu cânt orice. Mai nou, învăț să cânt muzică populară. Și chiar dacă știu că trebuie să fac nu doar piese apropiate sufletului meu, dar și piese mai pe placul publicului larg, mai ritmate, mai de discotecă, sunt convinsă că misiunea unui artist este să-și educe publicul prin piesele sale. Așa că muncesc zilnic pentru a deveni un muzician de valoare.

Care sunt cele mai importante realizări ale tale de până acum?

Toate succesele mele de până acum sunt foarte importante pentru mine, pentru că ele m-au ajutat să ajung în acest punct, de unde mă pot dezvolta în continuare. Fiecare realizare, de la trofeul din Italia, până la prestația mea din Germania, alături de niște concurenți foarte profesioniști, reprezintă o parte extrem de importantă din mine.

Care sunt planurile tale de viitor? Vrei să rămâi aici sau ai vrea să te lansezi în România, dacă tot colaborezi cu un producător de peste Prut?

Probabil, mă voi lansa în România, pentru că acolo este altfel viața. Dar totuși îmi surâde ideea de a încerca să mă lansez și aici, chiar dacă piața din Moldova nu-ți asigură foarte multe posibilități de promovare.

În această vară nu cred să ajung să mă odihnesc. Momentan, muncesc pentru cel de-al doilea videoclip și, în paralel, deja pregătesc versurile pentru încă o piesă, pe care, la fel, vreau să o lansez în această vară.

Pe termen lung, visez la o carieră serioasă în muzică. Îmi place să cânt live și mi-aș dori pe viitor să am formația mea în spate, care să mă acompanieze.

 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău