VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Natalia Gordienco. Femeia verii
Septembrie 2007, Nr. 41

Natalia Gordienco. Femeia verii

Comentează   |   Cuprins

Anul acesta, a făcut-o să plângă mai întâi, atunci când şi-a pierdut mama. Pe urmă, a trăit bucuria victoriei râvnite. Nu m-am gândit niciodată că fata asta, teribilă şi zburdalnică, va creşte atât de repede într-o profesionistă desăvârşită şi că ne va ţine emoţionaţi în faţa televizoarelor.

Vârsta. 19 ani.
Zodia. Săgetător.
Viciu. Nepunctuală. Uneori leneşă. Îmi place să dorm mult.
Fată rea sau bună? Bună.
Bărbatul ideal: Cel care mă iubeşte şi pe care-l iubesc.  
Băutura preferată: Laptele.
Mâncarea preferată: Găină la grătar.
Concursuri: Şapte concursuri internaţionale: „Sevastopol Ialta – 2004”. „Jocurile delfice – 2004”, „Două inimi gemene – 2004”, „Cântecele lumii – 2005”. Participantă la concursurile „Eurovision – 2006” şi „Slaveanski bazar” – 2006”.

Natalia râde. Aproape tot timpul. Îi place să fie şotioasă chiar dacă bunica îi tot reproşează că râde prea mult. Este un copil încă. Cu trup şi privire de femeie, dar cu suflet frumos de copil. Este înconjurată de oameni care o iubesc şi care, dacă pot, o sprijină să-şi realizeze visele aparent „nesăbuite”.

Acum, după ce s-a întors de la Iurmala, la fiecare cinci minute o sună cineva ca s-o felicite, să-i spună ce făcea în momentul în care ea a luat trofeul, cum a reacţionat familia, vecinii, copiii şi tot neamul. A stat cu noi la o cafea şi ne-a povestit ce trăiri a avut la concurs. Şi a acceptat să facă poze în rol de înger şi de drăcuşor pus pe nebunii. Exact aşa este în viaţă – înger şi demon. (Rodica Ciorănică)

A fost ideea şi ambiţia mea să ajung la Iurmala. Am expediat o cerere de participare. A mea era una din cele peste o mie primite pentru concurs. La prima etapă au  fost selectaţi 150 de candidaţi, după care au trecut preselecţia doar optsprezece pretendenţi. Este fantastic şi o minune că am nimerit şi eu printre aceşti optsprezece fericiţi.

Am sărit în sus de bucurie, dar asta a durat puţin. Emoţiile şi munca abia mă aşteptau. Am început pregătirile. Trebuia să hotărăsc care va fi hitul internaţional, hitul ţării şi piesa cea nouă. M-am gândit mult. Şi, în fine, m-am oprit la „I’ll survive”, Ioane, Ioane” şi „Ia ne poveriu”.

Preparativele au fost de-a dreptul infernale.
Durdom romaşka. A trebuit să rezolv singură problemele administrative şi cele de creaţie. Nu am avut o echipă. Dar m-am descurcat. Fără manager, fără producător, fără director.

Nu ştiu de ce toată lumea crede că Teo Rădulescu este producătorul meu. El este doar prietenul meu cel mai bun. Îl ador şi îl iubesc foarte tare.

Vreau să le mulţumesc lui Sandu Gorgos şi lui Alexandru Teacă, Svetlanei Sârbu, fraţilor Advahov care au făcut o nouă variantă a cântecului „Ioane, Ioane”, regizorului Aurel Mateuţă, dansatorilor şi bunelului Toderică de la Văleni, lui Roman de la „Zdob şi Zdub”. Pe Roman l-am sunat prieteneşte ca să-mi sugereze ceva original pentru apariţia mea scenică. Ne-am întâlnit şi am hotărât că dacă el a mers cu „bunica” la „Eurovision”, eu voi pleca la Iurmala cu “bunelul”. Că ar trebui să existe o continuare. Ideea mi-a plăcut. Valentina  Radcenco şi Janna Berezovskaia ne-a ajutat cu vestimentaţia. Parcă eram singură şi, totuşi, în jurul meu a fost multă lume care m-a susţinut. Nimeni dintre cei care au pus umărul nu mi-a cerut un ban.

În ultima săptămână, uitam să mă privesc în oglindă. Cele patru-cinci repetiţii pe zi îmi făcuseră nişte cearcăne enorme sub ochi.

Financiar a fost foarte greu. Cred că am cheltuit mai mult de 30 de mii de euro. Sunt bursiera „Elat”-ului şi m-a sprijinit mult dl Leonid Volneanschi. M-a ajutat Aliona Vengher de la „Tîseacea i odna noci” şi „Kavkazskaia plenniţa”, dar  şi Compania „Ascom”.  Nişte oameni care au făcut-o dezinteresat şi, pur şi simplu, au crezut în obsesia sau în aventura mea. Le mulţumesc din suflet şi mă închin până la pământ în faţa lor.

E fantastic când cineva crede în tine. Aşa că victoria e a noastră, a tuturor.

Cu trei săptămâni înainte de concurs, am plecat la Iurmala. Repetiţiile au început în ritmuri halucinante. Când am ajuns, am mers cu tot cu bagaje la repetiţii. Nici pentru duş nu am avut măcar cinci minute. Repetiţiile durau de la 11 ziua până la 11 noaptea. Am făcut o şcoală ireală de muzică şi comportament scenic. Am trăit o experienţă extraordinară.

Am urmat un regim foarte sever. Eram chemată pe scenă, ca la tablă, şi mi se ordona: „Gordienco, cântă!”. Puteam începe de 15 ori un cântec şi tot de cincisprezece ori puteam să fiu întreruptă dacă nu ţineam corect microfonul, capul, piciorul…

Am învăţat cântecele concurenţilor pe de rost. Eram o echipă, ca fraţii.  Eu o făceam şi pe traducătorul lui Mihai Trăistariu, singurul concurent din România. Mihai se emoţiona enorm.

Stresant pentru mine a fost că am fost vopsită cu tonic şi am ajuns roşcată. Nu mă recunoşteam. Am bocit. M-am spălat pe cap de 20 de ori în prima zi ca să scap de acea culoare. Până la urmă, am ajuns la o nuanţă acceptabilă.

Visam măcar la locul trei. Sau barem la premiul „Simpatia publicului”. Dar eram realistă, îmi dădeam seama cât de tari sunt concurenţii mei. Am acasă toate înregistrările cu acest concurs.  În anii precedenţi, era un lider incontestabil, acum însă a fost mult mai complicat să faci diferenţa. Intriga a ţinut până în ultima seară, pentru că diferenţa era de două-trei puncte, de la concurs la concurs.

Numărul 11. În prima şi în ultima zi de concurs, mi-a revenit să evoluez sub acest număr, prin tragere la sorţi. Aceasta e data zilei mele de naştere. Am luat-o ca pe un semn bun.

Era foarte frig. Cizmele cu care trebuia să ies în scenă mi-au prins bine. Şi treningul. Aveam numai tricouri, pantaloni şi fustiţe scurte, iar acolo erau 10-12 grade.

„Novaia volna” m-a emoţionat mai mult decât „Eurovision”-ul. Poate pentru că de data asta eram singură, fără Arsenie, doar eu şi juriul în faţa mea. Şi toată responsabilitatea căzuse pe umerii mei.

În prima zi am ocupat locul trei. Dar a doua zi, lucrurile s-au schimbat. Piesa „Ioane”  m-a făcut eroină naţională. În sală flutura steagul nostru, iar sub el s-au adunat ca să mă sprijine oameni de diferite naţionalităţi. Dacă în primele două zile am „încălzit” sala şi am făcut-o să danseze, a treia zi mi-am propus să-i fac pe spectatori să plângă. Am ales o piesă sfâşietoare. Şi le-am topit sufletul. Plângeam şi eu. Machiajul îmi curgea pe faţă, bliţurile mă orbeau insistente, iar mie mi-era totuna. Plângeam în hohote. De fericire, de recunoştinţă, nu mai ştiu acum.

Încă nu am primit banii. Cardul bancar e din Riga şi băncile noastre încă nu-l acceptă. Sper să primesc măcar 30 de mii de euro, după ce mi se vor scoate toate taxele, ca să-mi pot face un album, un videoclip, să restitui datoriile…

Dar primul lucru pe care-l voi face va fi să-i ridic mamei un monument funerar. Ea m-a ajutat să înving, i-am simţit tot timpul prezenţa alături.

Am primit multe oferte. După concurs. Mă gândesc ce anume să accept. Mi-ar plăcea să lucrez puţin în afara Moldovei. Dar neapărat să revin aici.

Nu ştiu ce are Pugaciova cu mine şi dacă, în genere, are ceva. La un eveniment cu uşile închise, Igor Krutoi m-a dus la ea şi m-a prezentat. Parcă nu s-a întâmplat nimic. Am ciocnit cupele cu şampanie.

 Nu mă pot astâmpăra. Am un nou vis mare. Vreau premiul MUZ TV la nominalizarea „Prorâv goda”. Bunica mea, când aude de noi planuri, mă întreabă de ce îmi place să mă leg la cap când nu mă doare.

Anul acesta am pierdut-o pe mama. Şi am luat cel mai mare premiu, la care nici nu am visat. Cred că mama a fost cea care m-a ajutat. Când rămân singură,  mi-e dor de ea. Şi plâng. Altfel, încerc să par puternică, râd mult.

I-aş mulţumi lui Dumnezeu pentru că sunt sănătoasă. Că bunicii mei sunt alături. Uneori, mă supăr pe El pentru că a luat-o pe mama, dar El ştie de ce a făcut asta. Dacă, printr-un miracol, L-aş întâlni, L-aş întreba de ce-i ia pe oamenii buni. Poate pentru că de cei răi nu are nevoie nici El. Iar pe cei buni nu-i lasă pe pământ ca să nu se umple de păcate, ci îi ia acolo, sus, ca să-i facă îngeri.

Nu mă port ca o stea, mă salut şi vorbesc cu jurnaliştii. Nu sufăr de boala numită „vedetism”. Lumea trebuie să te considere stea, nu tu însuţi. Să-mi pună note oamenii.

Stilul meu e glamour, elegant, sexy. Îmi place „Dolce Gabbana”, mai ales ceasurile, ochelarii şi accesoriile. Dar aşa cum pot cumpăra haine din buticuri scumpe, la fel pot lăsa bani şi în cele cu lucruri ieftine. Nu mă uit la mărci. Îmi plac rochiţele, fustele şi sarafanele.

Ador pălăriile. Dar, din păcate, la noi nu se poartă. Aşa că le cumpăr şi le ţin în dulap până când vor fi în vogă şi la Chişinău.  

La cine mă gândesc când cânt  „my lover”?
La un om pe care îl iubesc. Nu, nu a fost cu mine la Iurmala. E foarte ocupat.

Dacă mă gândesc noaptea la el? Nu, noaptea prefer să dorm.

Să vă spun cine e? Nu pot. Nu vreau. Viaţa mea e doar a mea. Cui îi trebuie să afle mai multe despre mine, află oricum, fără să confirm sau să infirm eu.

OPINII:

Raimond Pauls:
„De fiecare dată, la „Novaia volna” înţeleg un lucru – un muzicant înţelept trebuie să fie alături de participant. Vă dezvălui un secret: eu am acordat zece şi 11 puncte Nataşei Gordienco, deoarece cumnatul meu locuieşte la Chişinău. Dacă las gluma la o parte, voi spune că participanta din Moldova cântă foarte bine. Mi-a plăcut cum s-a prezentat îndeosebi în a doua zi a concursului. Aşa că totul s-a făcut cu dreptate.”  

Laima Vaikule:
„Tuturor ne-a plăcut de N. Gordienco.”

Evgheni Orlov:

„Nataşa e bravo. La ea totul este în armonie. Parcă emană lumină, energie pozitivă. Cred în viitorul ei.”

Vladimir Vinokur:
„Nataşa Gordienco e o fată uimitoare cu un mare viitor. Şi are numai 19 ani! Vă imaginaţi câte o aşteaptă înainte?”

Filip Kirkorov:
„Vom mai auzi de ea. Are în faţă un viitor promiţător.”

Nikolai Baskov:
„Cine mi-a plăcut? Moldoveanca, desigur.”

Producătorul lui Alsu:
„Natalia mi-a amintit de tânăra Sofia Rotaru.”

Text: Rodica Ciorănică • Foto: Roman Rîbaliov • Stil: Eugen Reabenchi


Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Natalia î-mi aduce aminte de Anastasia Volocikova...nu este reală...sinceră...etc...asta este
tanya   -  
08 Februarie 2010, 16:54
Sus ↑
NATALIA ESTI SUPER SEKSI SI FRUMOASA SUKCESE MAI DEPARTE PA
lLENKA   -  
18 Iunie 2010, 15:41
Sus ↑
Esti o zeita adevarata,succese mari in viitor,si visuri implinite!!!
Cristina   -  
19 Septembrie 2010, 15:03
Sus ↑
SUPER
VITEA NARTEA   -  
09 Martie 2011, 19:02
Sus ↑
super e chiar un inger
morari bogdanita   -  
12 Februarie 2012, 09:57
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău