VIP Magazin
19 Octombrie 2018
Print
Print
Print
Print
Mickael Faure. Succesul se ţese prin munca de echipă
Decembrie 2012, Nr. 103

Mickael Faure. Succesul se ţese prin munca de echipă

Comentează   |   Cuprins

Mickael Faure
Preşedinte al Consiliului Fundaţiei Orange Moldova şi director de marketing şi comunicare în cadrul companiei Orange Moldova.

A venit în Moldova acum doi ani pentru a-şi aduce aportul  în procesul creativ şi activitatea socială a companiei Orange. Pentru Mickael, fiece treaptă în evoluţia fundaţiei şi a companiei înseamnă un nou prilej de împlinire interioară şi o nouă dovadă că stă la cârma unei echipe puternice, creative şi solidare. Perioada propice pentru creaţie este cea din preajma sărbătorilor, când Orange Moldova lansează oferte generoase şi multe surprize pentru clienţii săi.

>> Sărbătorile de Crăciun sunt deosebite atât pentru fiecare client al companei, cât şi pentru întreaga echipă Orange. Desigur că ne-am străduit şi în acest an ca oferta pe care o prezentăm pe piaţă să fie una diversă, revoluţionară, să uimească şi să schimbe aceste sărbători pentru cea mai mare familie de peste două milioane de utilizatori.

>> La conceperea campaniilor şi ofertelor Orange, munceşte atât echipa de marketing, cât şi celelalte departamente ale companiei: brand şi comunicare, PR şi RSC, contabilitate, vânzări, logistica, departamentul IT ş.a. Ideile se nasc în departamentul marketing pentru a fi mai apoi discutate şi cizelate prin comunicare cu întreaga echipă.

>> În acest an, prezentăm două oferte diferite, una dedicată utilizatorilor de internet şi cealaltă pentru serviciile voce. Ne-am propus să oprim timpul în loc prin conceptul „stop the clock”, iar oferta este foarte simplă: convorbiri gratuite după trei minute. De sărbători, oamenii doresc să-şi spună multe cuvinte frumoase, calde şi noi vrem să le oferim această posibilitate. Pentru prima dată, oferta se referă atât la utilizatorii Orange Abonament, cât şi la cei care beneficiază de Orange PrePay.

>> Cinci mii de minute în reţea, 5000 SMS şi 5000 MB, atât vor primi utilizatorii Orange Abonament de Crăciun, iar cei care utilizează Orange PrePay  se vor bucura de 5000 de lei gratuiţi în reţea pentru doi ani. De ce 5000? Am încercat să avem indici clari, care să fie înţeleşi şi memoraţi instantaneu de către consumatori. În plus, avem oferta pentru achiziţii. Le avem pe toate în stoc: telefoane la preţuri foarte bune, laptopuri, tablete, tot ce-şi pot dori clienţii Orange.

>> Orice ofertă şi orice campanie trebuie să fie transparentă. Urăsc cu desăvârşire costurile ascunse ale produselor şi nu vom implementa niciodată o asemenea strategie. Dacă un produs costă 199 de lei, plăteşti 199, nici mai mult, nici mai puţin.  

>> Marea surpriză din ajunul sărbătorilor de iarnă a fost concertul lui Dan Bălan din 12 decembrie şi CD-ul pe care îl oferim tuturor clienţilor noştri. Pe Dan Bălan îl admir de când făcea parte din trupa „O-Zone”, muzica lui răsuna în toată Europa şi cred că nu doar pentru mine a fost o fericire să-l ascult live. Chiar ne-a făcut plăcere să avem această asociere de brand cu brandul Dan Bălan, care este, de asemenea, unul de talie mondială ca şi Orange.

>> Proiectele pe care le pregătim prevăd nu doar oferte, concertul lui Dan, dar şi alte surprize foarte frumoase. Anul trecut ne-am propus să aducem aportul nostru modest pentru a avea o capitală cu adevărat europeană şi am organizat pentru prima dată Orăşelul de Crăciun. A fost un succes, orăşelul fiind vizitat de foarte multă lume. Anul acesta am investit mai mult şi am organizat un orăşel similar cu cele pe care le vedeţi în Viena sau în Paris, sau în orice oraş european.

>> Un moment important în orăşelul de Crăciun Orange este faptul că sunt instalate două boxe imense, iar fiecare poate cumpăra în orăşel cărţi sau jucării ca să le arunce în această boxă, iar toate aceste bunuri, ulterior, vor fi donate copiilor bolnavi de tuberculoză din două şcoli-internat.

>> Pentru tradiţionalul concert de binefacere organizat de Orange, am oferit noi surprize. Anul acesta, pentru prima dată concertul a fost organizat în parteneriat cu Victoriabank şi a fost susţinut de Geta Burlacu însoţită de un band de cca. 30 de persoane, cu orchestră. Toţi banii colectaţi vor fi donaţi întru susţinerea copiilor defavorizaţi.

>> Pentru al patrulea an consecutiv, Fundaţia Orange lansează în preajma monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt expoziţia „Une monde en partage”, prin intermediul căreia ne propunem să prezentăm realizările fundaţiei, pentru că avem o activitate foarte vastă de responsabilitate socială... este un raport fotografic al investiţiilor pe care le facem în societate  şi îl prezentăm oamenilor.

>> Fundaţia continuă şi în acest an campania SMS „Şi tu poţi fi Moş Crăciun”, prin care sunt colectate fonduri de la clienţii noştri, Fundaţia Orange dublând această sumă. Anul trecut, peste 800 de copii din 11 regiuni au primit daruri, iar în acest an vizităm  încă 13 regiuni din republică, oferind din partea Fundaţiei Orange bunuri pentru 100 de familii. Clienţii noştri sunt cu adevărat foarte-foarte generoşi, în fiecare an, ei donează sume considerabile în cadrul acestui proiect şi le mulţumim pentru încrederea pe care o au în Fundaţia Orange.

>> Cred că succesul campaniilor de comunicare rezidă în comunicarea propriu-zisă. Faptul că noi discutăm, venim cu idei şi creăm împreună ne permite să vedem lucrurile aşa cum le prezentăm în final, să dăm naştere unui concept unic care să fie într-adevăr pe placul clienţilor noştri.  

>> Fiind în Moldova de doi ani, am avut ocazia să petrec Crăciunul aici şi am rămas încântat. Îmi place foarte mult perioada sărbătorilor în Moldova, care este una particulară: ninge, este o altă atmosferă a oraşului, sunt organizate multe evenimente în Chişinău. Este perioada anului când a devenit o tradiţie să le mulţumeşti oamenilor din jurul tău, partenerilor tăi, echipei din care faci parte – o tradiţie foarte frumoasă.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+21°