VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Metamorfoze în timp. Treizeci de ani ai Ecaterinei Tutuescu
Octombrie 2015, Nr. 135

Metamorfoze în timp. Treizeci de ani ai Ecaterinei Tutuescu

Comentează   |   Cuprins

Dacă scriitorul francez Honoré de Balzac ar trăi în zilele noastre, cu siguranţă s-ar inspira din viaţa Ecaterinei Tutuescu pentru volumul doi al celebrei lucrări „Femeia la 30 de ani”. Fiind poliţistă de profesie în cadrul Inspectoratului Naţional de Patrulare, Ecaterina şi-a adunat lecţiile de viaţă şi le-a povestit într-un material sincer în paginile revistei noastre.

>>> La 30 de ani am înţeles că norocul este o şansă în viaţa omului. Ea vine ca o opţiune, iar reuşita şi succesul sunt doar pe cont propriu. Când te ajuţi pe tine însuţi, şi Cerul te ajută. Am învăţat să iau decizii şi să-mi asum responsabilităţi, chiar dacă frica şi riscul mă bântuiau intens. Niciodată nu vei şti cât de puternic eşti până nu te confrunţi cu situaţia. Am învăţat să sărbătoresc un eşec la fel ca şi o victorie. Atunci când nu ai unde să cobori, viaţa îţi oferă şansa să urci din nou pe trepte.

>>> Această vârstă e începutul unei tinereţi mai definite a femeii, care îţi permite să abordezi lucrurile cu maturitate în totalitatea lor, să tragi concluzii, să faci alegeri, să dai viaţă, să realizezi planuri, să-ţi îndeplineşti dorinţe, să dezvolţi aptitudini, să încerci lucruri noi, să trăieşti momentul.

>>> Vârsta balzaciană e un suflu nou în viaţa unei femei, care devine enigmatică şi stăpână pe sine, parcă renăscută din cenuşă ca pasărea Phoenix. În sufletul ei se ascunde tentaţia de a explora orizonturi noi, de a obţine victorii privind planurile nerealizate, gândurile neîmpărtăşite, scopurile stabilite.

>>> Familia mea este un proiect prodigios al părinţilor mei. Este o realizare de succes, bazată pe compatibilitate, respect, sprijin, consiliere. E un pilon care mi-a asigurat întotdeauna înţelegere, libera gândire şi exprimare, stabilitate şi prosperitate. Părinţii mei au fost şi vor rămâne mereu un exemplu pentru mine. Eu am avut parte de multă dragoste, de sfaturi înţelepte, de o copilărie frumoasă, de studii în afara ţării, de vacanţe. Tot ei mi-au dăruit o soră care, spre marele meu noroc, este şi prietena mea cea mai bună. Ea a fost întotdeauna primul meu critic, primul meu spectator, un om dintre acei care plânge când sufăr şi radiază când am realizări. Unicul lucru care mă face să mă simt neputincioasă în faţa lor este Timpul. Mi-aş dori ca Universul să fie solidar cu mine când vine vorba de Părinţi pe pământ... nu în gând.

>>> La 30 de ani m-am echipat cu poftă de viaţă, voie bună, înţelepciune, flexibilitate şi rezistenţă ca să dobândesc rezultate de performanţă în familie şi în carieră, sarcini pe care și le propune orice femeie din sec. XXI. Totodată, mi-am promis să mă evaluez temporar prin două întrebări: 1. „Dimineaţa când pleci de acasă la serviciu, o faci cu bucurie?” şi 2. „Seara când te întorci acasă, o faci cu bucurie?”.

>>> Sufletul unei femei de 30 este o metamorfoză. Fiecare umbră care i-a lăsat o amprentă are valoarea şi piedestalul său. Primăvara se transformă în stare sufletească, iar raţiunea capătă esenţă.

>>> Bărbaţii sunt așa cum sunt, dar structurarea gândurilor şi cultul de a vorbi cu o femeie l-am apreciat de fiecare dată. Am decis că e mai bine să privesc lucrurile în perspectivă pentru a le putea analiza şi înţelege mai uşor; am învăţat de la bărbaţi să fiu mai calculată în ceea ce priveşte luarea unor decizii, fie că e vorba de persoane, emoţii sau achiziţii; am învăţat să fiu uşor egoistă, să mă apreciez mai mult şi am avut doar de câştigat, chiar dacă egoismul nu prea se înţelege cu modestia.

 Text: Iuliana Mămăligă

Foto: Ion Savin

 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Bravo Ecaterina!
Ar fi toate bune si frumoase dar parca lipseste ceva si banuiesc eu ca lipseste un barbat la casa, maternitate si copii....
Bodhi sattva   -  
11 Decembrie 2015, 09:34
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău