VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Marcela Chironda. Moi et „Mes amis”
Iunie 2014, Nr. 121

Marcela Chironda. Moi et „Mes amis”

Comentează   |   Cuprins

Ea este Marcela. Dăm mâna în semn de salut, iar ea îmi zâmbeşte prieteneşte. Nu ai cum să nu-i observi din start naturaleţea şi simplitatea. Urmează o discuţie la o cafea, sinceră, glumeaţă, dar şi uşor emoţionantă. Femeia din faţa mea deţine secretele administrării afacerilor şi ştie cum să creeze la propriu frumuseţea, a studiat arta machiajului în SUA şi deţine propriul salon de frumuseţe. Şi toate la doar 24 de ani. Marcela este directorul salonului „Mes amis” şi, alături de colegii săi, care-i sunt şi buni prieteni, oferă porţia de frumuseţe celor care le păşesc pragul. Una rafinată şi nobilă.

Ne-am propus să aflăm mai multe despre ea, despre principiile sale de viaţă şi ceea ce face, iar pentru că suntem în plină vară, am ţinut să-i oferim un cadru plin de arome personajului nostru şi nu am putut concepe altfel sesiunea foto decât în tandem cu florile, multicolore şi aromate, pecete a frumuseţii.  „V” de la viaţă şi victorie
Viaţa mea de până acum a fost mai mult o mare liniştită decât una furtunoasă. Nu am trecut prin schimbări radicale, în schimb brize calde au fost multe şi de oameni care mi-au schimbat cursul vieţii am avut parte. Am crescut şi mi-am dezvoltat personalitatea armonios, odată cu trecerea timpului şi am făcut alegerile la fiece intersecţie. M-am ghidat după zicala „străduieşte-te, în orice circumstanţe, să vezi frumosul din jur”. Pentru mine, victoria nu vine la final, ci o dobândeşti cu fiecare pas făcut corect. Omul care mă schimbă în permanenţă şi de părerea căruia ţin cont în primul rând este mama mea. Toţi îmi spun că îi semăn foarte mult.
Dacă crezi, visurile devin realitate
Când erau mici, toţi copiii erau întrebaţi: „Ce vrei să devii când vei creşte mare?”, eu spuneam că vreau să fiu director. Iată că odată cu trecerea anilor, prin intermediul „Mes Amis” am ales ce fel de director vreau să fiu. Am avut un vis, să creez ceva frumos, să am un salon de frumuseţe. Îndrăgostindu-mă de tehnicile machiajului, după ce am urmat cursuri de make-up la Nely Covaş, mi-am perfecţionat cunoştinţele şi abilităţile studiind la „Make Up Designery” în New-York – prima şcoală din America în materie de machiaj. Make-upul s-a transformat în pasiune şi mai apoi în profesie, iar atunci când munca îţi aduce satisfacţie, nu e nimic mai frumos. Trebuie doar să o dezvolţi continuu.
Modeling
La 15 ani am fost iniţiată în modeling. În urma unui casting, am cunoscut-o pe Valentina Vidraşcu şi am devenit parte din agenţia sa. Acest capitol din viaţa mea a durat cam doi ani. Am defilat pe podiumuri, am fost şi în România; la „Mandarina Models”, unde am făcut multe poze şi proiecte interesante, am participat şi la Fashion Week din Iaşi, unde am avut parte de o experienţă deosebită. Modelingul m-a învăţat cum să pozez, să am o ţinută, m-a învăţat că regula de frumuseţe este să ai grijă de tine, astfel încât să-ţi placă de tine. Şi astăzi cred cu înverşunare că o femeie frumoasă înseamnă o femeie îngrijită. Nu m-am gândit niciodată dacă experienţa mea în modeling a jucat vreun rol în ceea ce fac acum. Poate că da. A fost şi modelingul o lecţie de frumuseţe.


De ce am rămas… Acasă
Iubesc foarte mult Moldova. Studiind Economie şi Finanţe la ASEM, am hotărât să-mi perfecţionez studiile în Italia, la prima Universitate din Europa. Am învăţat în Italia, dar am revenit acasă. Există un magnetism între om şi locul său natal, e bine în ţări străine, dar acasă este şi mai bine. Când am fost în New-York, după cursul de make-up, mi s-a propus chiar să lucrez acolo. Am refuzat şi am zis că revin acasă pentru că aici sunt părinţii mei, lumea mea pe care o cunosc, care mă cunoaşte, pe care o iubesc aşa cum este ea, prietenii. Iubesc ţara în care m-am născut şi vreau să locuiesc aici. E o iubire înnăscută, implantată undeva
în ADN-ul meu.


(Text: Doina Popa, Foto: SALT Moldova. Coafură și machiaj: salonul „Mes Amis”, Styling/Shooting Assistance: ÉTÉ Lab, Diana Frunză și Kristina Volkova. Decor: PERLA.)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău