VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Lenuţa Burghilă. Totuşi, iubirea...
Septembrie 2004, Nr. 05

Lenuţa Burghilă. Totuşi, iubirea...

Comentează   |   Cuprins

„Aveam 24 de ani, iar el - 31. Nu am simţit că Ion Chiorpec ar fi fost marea mea iubire, nu eram gata să păşesc măritată prin viaţă, dar m-a tentat spectacolul în care urma să joc rolul principal - nunta mea.

Tocmai mă lansasem ca tânără interpretă şi căsătoria mi se părea un rol neobişnuit la care aş fi putut renunţa în orice moment. Ion, redactorul de la radio care mă ajuta să-mi înregistrez şi să-mi promovez piesele, mi s-a părut un tip drăguţ. Comunicam frecvent, deoarece lucram tot mai des împreună şi nu m-am gândit prea mult când am decis să mă căsătoresc cu el. Credeam că mă va iubi doar pe mine toată viaţa şi că... Oricum, acum nu mai contează.

Era serios, elevat, aveam ce învăţa de la el, dar intuiţia îmi şoptea că nu el este bărbatul ideal pentru mine. începeam să înţeleg că viaţa mea de atunci era o mare iluzie, îmi plăceau oamenii plini de viaţă, veseli, Ion era însă o fire mai introvertită, într-un fel, reuşise să mă plictisească destul de curând, deşi atunci încă nici eu, nici el, nu realizasem asta. Ion nu avea nevoie de nimic. Avea un program foarte previzibil - serviciul, cărţile şi televizorul. Eu trebuia să aduc banii, să văd cum ne descurcăm mâine... Am reuşit să facem şi doi copii minunaţi, spre deosebire de viaţa noastră de cuplu - Măria Augustina şi Ovidiu Bartolomeu. Căsnicia noastră a durat 12 ani, dar ar fi putut ţine şi 25. Oricum, aş fi înţeles că într-un an ai putea aduna mai multă fericire decât în cei 12 sau 25 de ani de... singurătate în doi. întotdeauna am ştiut că trebuie să fiu cu altcineva. Nu că nu mi-ar fi fost bine cu el, dar ceva nu mergea.

Aveam caractere diferite şi aşteptări diferite de la viaţă. La urechile mele ajungeau tot felul de zvonuri despre flirturile lui, dar le-am lăsat să treacă pe alături. Ion îmi lămurea că nu era ceea ce credeam şi îşi cerea scuze, dacă era mai mult decât un zvon. înţelegeam. Cu orice bărbat se poate întâmpla să mai încalce disciplina conjugală. Nu zic, cochetam şi eu, mai împărţeam zâmbete, dar ştiam că asta e limita admisibilă. Când am decis că nu mai putem continua aşa şi că trebuie să divorţăm, lumea m-a acuzat că aş fi o insensibilă şi o ingrată, amintindu-mi-se mereu că Ion m-ar fi adus pe scenă şi mi-ar fi făcut un nume..."

Divorţul, scandalos în familie şi neaşteptat pentru mediul artistic, mutatul Lenuţei la gazdă cu doi copii nu era o etapă atât de uşor de suportat. Dar continua să iasă pe scenă, să zâmbească, să-şi camufleze tristeţea din priviri şi să-şi ascundă durerea în cântec...

...Pe Vitalie l-a întâlnit întâmplător. La un spectacol pe care el 1-a organizat la Ignăţei. O căuta mereu, voia să o vadă, o invita pe la cafele... La spectacolele ei venea cu buchete lungi de jumătate de metru şi avea emoţii pentru fiecare evoluţie a Lenuţei. Ea a început să simtă că cineva chiar se gândeşte la ea şi că pentru acel cineva ea e cea mai importantă fiinţă din lume.

„Era un om disperat, avea privirea pierdută şi un exterior scăpat de sub controlul unei femei. „îmi place să fiu cu tine, mi-a zis de nenumărate ori. Vreau să petrecem cât mai mult timp împreună. Tu eşti femeia ideală..."

M-a cucerit prin sufletu-i pur şi prin dorinţa nebună de a se rupe din întunericul lui, din familia sa în care de mult nu se mai simţea confortabil... Eram (şi suntem) două suflete pereche... El avea nevoie de o femeie care să fie ceva mai mult decât mobilă în casă. Voia ceva viu, un ghem de emoţii, de sentimente şi de viaţă.

Vitalie "m-a prins" în momentul în care luasem o decizie. Ştiam că trebuie să-mi schimb viaţa. Mi-am luat copiii şi am plecat la gazdă."

A doua nuntă s-a consumat într-o atmosferă de lux, în una din cele mai scumpe săli de nunţi ale Chişinăului. Mirii s-au ţinut toată seara de mână, fericiţi de fericirea lor. In scurt timp, li s-a născut un băieţel, Ionuţ. L-au numit Ion în cinstea tatălui lui Vitalie, fost primar de Ignăţei.

„De trei ani, sunt în armonie perfectă cu mine şi cu el. Dacă vrem să mergem undeva să ne distrăm, ne ducem. Respirăm la fel şi, în ciuda problemelor pe care ni le mai creează fostele familii, ne iubim. El face abstracţie de trecut. Pentru Vitalie există doar prezentul şi viitorul nostru."

"Nu îţi imaginezi cât de bine este că ai apărut în viaţa mea, îi zice el deseori. M-ai ajutat să-mi schimb viaţa şi să cunosc fericirea".

Pentru părinţii lui vestea a fost ca un trăsnet. Oameni cumsecade, de la ţară, conservatori şi stâlpi ai familiei, indiferent de calitatea acesteia. Să o duci câine-câineste, dar să mergi mai departe, să nu faci neamul de ruşine - iată unul din principiile oamenilor care niciodată nu iau decizii pe care le-ar putea condamna satul. Dar nu s-au opus. Până la urmă, s-au bucurat că băiatului lor îi merge bine şi că se împacă cu Lenuţa, chiar dacă ei, în locul lor, ar fi preferat să se suporte în fostele familii, numai să nu intre în gura lumii, adică să lase problema nerezolvată toată viaţa.

„Mi se pare că au trecut abia trei zile. Niciodată nu mă satur să fiu lângă Vitalie, ni se destăinui Lenuţa tot mai îndrăgostită de el. Mereu mi se pare puţin. De câte ori vin din străinătate, de la Moscova, New York sau Paris, Vitalie mă întâlneşte în aeroport cu un trandafir alb. Nu există seară în care să nu adorm fără sărutul lui. Este cu totul diferit de viaţa mea anterioară. Cuvintele pe care mi le spune Vitalie sunt mai poetice, chiar dacă se ocupă de agricultură. Dar unei femei ce-i trebuie? Poate că nici bani. Noi iubim pentru ceea ce auzim. Asta e."

Dispariţia de la tv şi apariţiile sporadice ale Lenuţei Burghilă pe scenele concertistice ale Chişinăului au o explicaţie logică, - i-a trebuit un timp ca să "filtreze" tot ce adunase în aceşti ani, să repună pe foaia minţii tot ce avea de făcut, iar concediul de maternitate era un prilej extraordinar ca să facă toate astea şi să poată reveni cu forţe refăcute mai târziu. Mai era şi confuzia intenţionată dintre muzica bună şi parametrii de model, ce i-a făcut pe unii să uite vocea Lenutei care, acum zece ani, era marea speranţă a muzicii uşoare moldoveneşti. Talentata fată de la Conservator, posesoarea acestei voci de excepţie, a luat pe moment o formă fizică asemenea femeilor lui Rubens... dar, oricum, arată bine, ca nenumărate femei după a treia naştere...

În pauzele dintre zilele în care merge la sala de sport, ignorând tot ce zice lumea despre ea, artista şi-a reorientat recitalurile în afara ţării, încântând marile personalităţi ale acestui spaţiu, dar şi ale lumii. Recent, la Braşov, s-a bucurat de aplauzele prinţului Paul şi ale prinţesei Lia. Lenuţa încă nu a uitat plăcutele emoţii care au încercat -o la invitaţia lui Julio Iglesias de a cânta în duet în concertul lui de la Chişinău, sau, mai devreme, la aplauzele sincere ale preşedintelui Franţei, Jacques Chirac, pentru care a cântat în franceză. Apropo, albumul „Eminescu etern", editat în zece limbi, e cea mai mare realizare a interpretei. Dar viaţa îmi promite "multe". Veţi mai auzi de mine, ne avertizează Lenuţa, şăgalnic. Ştie ea ce ştie. Ceva ce nu ştim noi. E vorba de nişte proiecte curioase şi de o realizare absolut inedită în colaborare cu Eugen Doga. Iar la începutul anului viitor, ne vom delecta şi cu un spectacol jubiliar cu ocazia a 15 ani de activitate a Lenuţei, la care interpreta va evolua cu propria formaţie. O formaţie care este pe drum. Este visul ei de aur să cânte live, ca acum 15 ani, când nu se ştia de fonograme...

Iată că am şi divulgat secretele Lenuţei. Admirată de unii şi neiubită de alţii. Ca orice vedetă. Doar că în viaţa Lenuţei a triumfat, până la urmă, cântecul şi iubirea. Totuşi, iubirea...

Rodica Ciorănică

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

curva proasta lenuta asta, chiar si cu serafimca urechean se freca pentru o masina acolo jeep
havuz   -  
28 Aprilie 2011, 23:33
Sus ↑
Este opersoana de exceptie si a murdari pe cineva e mai usor decit a cinsti ..sa ne uitam sub mustatile noastre...dar talentul inascut este o comoara de mare pret....si noi moldovenii nu stim a ne pretui valorile ..in schimb le stiu cei de peste hotare... LENUTO CAPUL SUS SI AM SA-MI APAR SI EU CONSATENCA.......IAR PE SERAFIMKA LASATI-L SA SFORAIE!!!!!!!!!!!!))))))))
LANA   -  
28 Decembrie 2012, 18:15
Sus ↑
N-ui merge cîntăreaţă cînd o adud mereu îmi pare că vrea să semene cu altă cîntăreaţă nu are harmul ei
veronica   -  
29 Martie 2013, 14:13
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău