VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Jerome POULAIN. Magicianul ofertelor generoase
Decembrie 2006, Nr. 32

Jerome POULAIN. Magicianul ofertelor generoase

Comentează   |   Cuprins

Este născut în oraşul francez Orange şi cine ar fi putut presupune că munca lui avea să fie legată de unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume? Jerome Poulain a devenit director marketing VOXTEL acum câteva luni şi este dispus să-şi împărtăşească noilor colegi de la Chişinău experienţa acumulată în Franţa, Liban, Belgia, Salvador, şi chiar din Argentina. Ne mulţumeşte pentru primul său interviu acordat în Moldova şi ne promite că în câteva luni ne va oferi un alt interviu, dar în limba română. Jerome Poulain ne povesteşte despre strategiile de dezvoltare a companiei şi despre ofertele generoase pentru abonaţii VOXTEL.

Dle Poulain, ce strategii de lucru aţi adoptat venind în Moldova?

Îmi place să lucrez peste hotare, să „descopăr” cât mai multe state şi să învăţ limbi noi. Aş vrea să cunosc mai bine ţara dvs. şi să vorbesc româna, care pentru mine este o limbă lesne de însuşit deoarece se aseamănă cu franceza. VOXTEL este un operator GSM de succes în Moldova. Am fost impresionat de calitatea muncii făcute în companie şi de prestaţia echipei, care este foarte talentată. Rolul meu e să sprijin activitatea colegilor mei, să conduc serviciul de marketing şi să dezvolt ideile inedite, să gândesc noile „provocări” ale companiei.

Ce reprezintă astăzi serviciul marketing al Voxtel?

Un serviciu extrem de important, mai ales în situaţia în care piaţa a devenit foarte competitivă, iar marketingul o activitate-cheie a companiei. Echipa nu este foarte mare, de aceea, probabil, fiecare membru al acesteia este implicat în muncă până la cele mai mici detalii. Fiind un operator de talie mică, VOXTEL este foarte aproape de clienţi: putem afla imediat ce simte sau ce crede clientul despre produsele noastre. În grupul Orange nu se vorbeşte numai despre tehnologie, ci şi despre servicii şi aplicaţii pentru că în definitiv important este ce fel de servicii putem furniza consumatorilor.

Există situaţii complicate în marketing?

Faptul că ziua are doar 24 de ore, iar săptămâna - doar şapte zile. Avem de realizat foarte multe lucruri interesante.

Cum, de fapt, devii un bun marketolog?

Pe lângă cunoştinţe, ai nevoie neapărat de experienţă, organizare şi dedicaţie muncii. E important să ai fler, să ştii să identifici doleanţele clienţilor, atât ale celor actuali, cât şi ale celor viitori, care sunt  diferenţele dintre grupurile de abonaţi. În acest sens,
Orange are o experienţă considerabilă, care poate fi împărtăşită şi la Chişinău.

În cele câteva luni de când vă aflaţi la noi, aţi reuşit să vă faceţi o părere despre piaţa de telefonie mobilă din Moldova?

Cred că putem merge mai departe oferind servicii de telefonie mobilă mai multor persoane: penetrarea pieţei este de doar 37%, ceea ce ar însemna că piaţa moldovenească are un potenţial foarte înalt. Există posibilităţi de a dezvolta alte produse, de exemplu, multimedia. GSM oferă cele mai vaste posibilităţi pentru a dezvolta inovaţiile telefoniei mobile pe piaţa din Moldova, de care pentru moment beneficiază 2,5 miliarde de oameni.

Ultima ofertă generoasă a Voxtel-ului este legată de cea de-a opta aniversare a companiei. Cum au reacţionat abonaţii dvs.?

Într-adevăr, cu prilejul aniversării noastre, ne-am gândit la o noapte cu SMS-uri gratuite pentru toţi clienţii VOXTEL şi TEMPO. Am avut mult mai mult succes decât ne-am fi aşteptat. Pot să vă spun că graţie acestei promoţii mulţi dintre clienţii noştri au descoperit SMS-ul şi au aflat care sunt beneficiile acestuia. Cu această ocazie, VOXTEL a bătut toate recordurile: au fost transmise de zece ori mai multe SMS-uri ca de obicei. De asemenea, se bucură de succes noile tarife pentru apelurile internaţionale de calitate. Avem o mulţime de idei de acest fel, mai ales în cadrul lansării Orange, care sunt la fel de generoase ca şi aceasta. Veţi vedea şi îmi veţi da dreptate.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău