VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Indiana. Femeia care iubeşte libertatea
Aprilie 2004, Nr. 01

Indiana. Femeia care iubeşte libertatea

Comentează   |   Cuprins

Autoportret

În copilărie preferam jocurile băieţilor, eu fiind întotdeauna generalul războiului Negru. Scopul jocului? Libertatea. Mă sufoc fără Ea. Sunt fericită când învăţ ceva nou. Cel mai bine mă simt acasă. Mă complexează proştii norocoşi. Maşina de vis: Aston Martin DV7. Asta da maşină! Ador caii. Voi avea odată mulţi. Flori: macii şi trandafirii galbeni. Actori: Demi Moor şi Jean Reno. Filme: „Leon", „Stafia". îngeri: fratele meu Ovidiu. Vis: să am cinci copii, chiar dacă nu toţi ai mei. Ce i-aş cere lui Dumnezeu: să-mi întoarcă pe o oră fratele, mi-e dor de el până la lacrimi. Sfânt: casa, fiul Ovidiu-Darius, sora Otilia, mama Pelagheea, tatăl Tudor. Axiomă: am o prietenă şi numai una singură: Inesa Stratulat. Milă: femeile invidioase. Repulsie: persoana beată. Utopie: vreau să am o bibliotecă de 100.000 volume. Ocupa|ie: scriu o carte. Intrigant: aş putea să fur o carte. Bărbatul ideal? cel pe care-l iubesc.

Unele femei ar sorbi-o pe Indiana într-o linjjjiră de apă. Bărbaţii, în schimb, îi admiră frumuseţea şi ar da un regat pentru o noapte cu ea. Buzele senzuale şi ochii negri ca de abanos îi dau un aer delicat, misterios şi jucăuş în acelaşi timp. Iubită şi contestată. A plâns şi de durere, şi de bucurie. Spinii vieţii au făcut-o mai puternică, mai tenace, mai încrezătoare în propriile-i forţe. A ştiut să-şi construiască o carieră muzicală de succes. Se mândreşte că are un băiat mare şi deştept. Şi iubeşte cu tot sufletul un bărbat . mai tânăr decât ea.

Indiana a cucerit Chişinăul având 40 de lei în buzunar, lăsând o carieră mult prea timidă de profesor şcolar rural. Oamenii cu care s-a întâlnit i-au dat şansa să le demonstreze ce poate. Aşa a ajuns să lucreze ca profesoară de limba română la Liceul „Prometeu", apoi la Radio „Contact". Crede că a avut mare noroc când a devenit interpretă. Pe nimeni nu a interesat, de fapt, că pentru a exista, mânca griş prăjit şi mergea pe jos de la Telecentru la Ciocana în lipsă de bani. A riscat. Pentru că îi place jocul. De-a viaţa, de-a muzica, de-a dragostea...

A vrut să plece din Pârlita Bălţilor, punând punct final unei căsnicii ce a ţinut şapte ani. Ca un deţinut politic, scăpat de sub regim, adulmeca cu disperare şi dor aerul libertăţii. Ce rost avea să se mai întoarcă acolo unde era să i se pecetluiască crinul „depravării"? Mama ei, când a auzit că desface mariajul şi pleacă la Chişinău, i-a zis: „Ai obosit de căsnicie? Vrei să te duci să te distrezi?". Atunci, ambiţia i s-a aprins şi mai tare, şi-a zis că pentru copilul ei va face orice, pentru că bărbatul pe care şi 1-a ales nu mai avea loc în viaţa lor.

Indiana s-a căsătorit la 19 ani. După moartea fratelui Ovidiu, mama ei a rămas însărcinată. Medicii i-au recomandat o sarcină, pentru că tragedia pe care a suportat-o familia Frunză (Ovidiu a fost ucis de un consătean) putea să ducă la o cădere psihică. „Când am aflat că mama este însărcinată, am simţit că nu mai trebuiam la nimeni", îşi aduce aminte Indiana. De aceea, a hotărât să se mărite. Pe viitorul soţ, cel mai bun prieten al fratelui ei, 1-a întâlnit într-o zi pe uliţă şi 1-a întrebat senină dacă nu vrea să fie mirele ei. El i-a răspuns nici cu nu, nici cu da: „O să mă omoare taică-tău". Chiar dacă căsătoria a fost un pas nesăbuit, şi-a dat seama că nu putea să dea înapoi: părinţii ei nu mai suportau un scandal.

In cei şapte ani de căsnicie, „fisurile" au apărut prea repede şi Indiana a crezut că un copil îi va apropia mai mult, că familia lor va fi zidul de tandreţe ce-i va despărţi de restul lumii. Când şi-a anunţat soţul că e gravidă, el i-a spus verde-n ochi că nu-i mai trebuie, pentru că i-a stricat planurile de vacanţă. Parcă se rupsese ceva în ea... Dar a iertat: era mamă.

„Nu-mi plac bărbaţii "leguma"

Astăzi, se bucură de popularitate, iar cariera ei muzicală este apreciată de toată lumea. A ajuns să se bucure de libertatea unei femei libere... Unul din avantajele acestei ipostaze este că nimeni niciodată nu o întreabă când vine şi când pleacă, iar de când s-a angajat la „EuroTV Chişinău" asumându-şi rolul de Andreea Marin, nu mai ţine minte când a venit la timp acasă.

Legile în casă le fac în trei: ea, Ovidiu şi pisica. Este stresată la culme când vin sărbătorile, atunci când o femeie normală îşi doreşte să aibă pe cineva alături. S-a obişnuit să-şi facă singură daruri şi surprize. Şi când simte că nu mai poate, se apucă de făcut ordine, mănâncă ciocolată şi cheltuieşte bani...

Nu a avut bărbat lângă ea care să nu fie bolnav de gelozie: o privire spre ea însemna că orice ins a avut-o pe Indiana... Şi nu a fost bărbat care să se despartă de ea şi să nu vrea să se întoarcă. Fiind o elevă bună la „psihologie şi pedagogia bărbaţilor", recunoaşte că ar putea niţel să-i „modeleze". „Dar viaţa nu ar avea nici un farmec dacă am fi robi unul altuia.

Nu-mi plac bărbaţii „legumă", pentru că nici eu nu sunt genul de femeie „legumă", să stau să aştept să-mi vină la scară un „Jeep", iar soţul să mă ducă la Bucureşti să mă înţolească.

Pentru orice lucru pe care îl am, am muncit. Nu-mi place să fiu datoare cuiva şi nu-mi place să vegetez. îmi trăiesc viaţa la maximum. Acum iubesc. Iubesc sincer!", ochii negri ai Indianei spuneau adevărul.

Cine este el, fericitul? Ea zice că Dumnezeu i-a dat o şansă. Nu prea apelează la cuvinte mari, dar iubeşte. Simte acest lucru, chiar dacă au fost prea multe probleme între ei, chiar dacă sunt mii şi sute de mii de dacă... S-au văzut prima oară într-o gaşcă de interpreţi şi după cum avea să recunoască el mai târziu, s-a îndrăgostit de cea mai frumoasă şi cea mai rea femeie din Moldova.

Relaţia lor durează în timp, chiar dacă iubirea a avut multe de pierdut şi mult timp au stat separaţi, totuşi este sigură că într-o zi se va produce marea întâlnire în viaţă, când sărbătorile o să fie sărbători adevărate.

„Este un bărbat obositor de inteligent şi asta îmi place cel mai mult. Este jenul care niciodată nu poate să te plictisească. Categoric! Este foarte talentat", mărturiseşte ea.

"Omul e TRĂDĂTOR, când trădează, dar trădează când e trădător".

Diferenţa de vârstă dintre ei a fost sursa multor dezbateri. Şi ea a fost bolnavă de stereotipul femeii moldovence care credea că bărbatul de lângă ea trebuie să fie cu trei ani mai mare, să fi făcut neapărat ASEM-ul sau dreptul. In momentul în care a apărut el, şi-a dat seama că face excepţie de la toate regulile, pentru că a rugat-o să rămână aşa cum a conoscut-o.

Şi asa a rămas: nebunatică, rea, copilăroasă, naivă, directă. La un moment dat, el a obosit să mai fie gelos şi i-a spus asta. Ea, din orgoliu sau poate din frică, a lăsat mâinile în jos şi nu a mai luptat pentru relaţia lor.

Ambii au încercat pe pielea proprie proverbul „ochii care nu se văd se uită". Ruptura a fost inevitabilă, fiecare găsindu-şi o altă pereche. „Pentru mine nu a fost o relaţie întâmplătoare, pentru că vroiam să fac sex. Nu era vorba de o necesitate vitală despre care vorbesc medicii. Eu mă obişnuiesc foarte greu cu un bărbat, dar nu am avut nici o relaţie pasageră, de o noapte, de două sau de o lună. Nu am putut să neg, nu am putut să ascund că am avut pe altcineva. în acest caz nu aş fi iubit... Şi el a avut pe altcineva".

A fost grea despărţirea, la fel ca şi vindecarea, dar când a luat sfârşit perioada de convalescenţă s-au întâlnit din nou...
 
Nu ştie dacă ar accepta o căsătorie cu el, nu ar vrea să-1 pună sub o ştampilă, nu ştie dacă asta i-ar ţine mult unul lângă altul. Ea a depăşit faza măritatului, poate din simplu motiv că nu a avut o căsătorie civilă cu fostul soţ. Chiar dacă a făcut nuntă şi a fost cununată, Indiana tot Frunză a rămas. „Sunt conştientă de faptul că într-o zi diferenţa de vârstă ar putea să-şi spună ultimul cuvânt. Şi dacă o să vină ziua asta, am s-o iau foarte liniştită. Mi-ar plăcea să ştiu că sunt una dintre interpretele de la noi care are un bărbat mai tânăr ca ea şi care este gelos la nebunie". Pentru că îi plac bărbaţii care luptă pentru o femeie şi crede că alesul ei e un luptător... Cel care îi dă încă un sens vieţii este tot bărbat. Fiul ei, Ovidiu, înzestrat cu o înţelepciune de matur, nu i-a cerut niciodată nimic. Nici chiar un tată care să fie permanent cu ei (chiar dacă tatăl lui ar da multe ca să întoarcă timpul măcar cu câţiva ani în urmă). Un lucru a rugat-o Ovidiu: până la 13 ani ai lui, să nu facă alt copil. Până atunci, i-a spus, să-1 iubească numai pe el...

Nu se crede o femeie glamour. Şi, în loc să fie de trei ori femeie, este mai degrabă de trei ori copil şi de trei ori bărbat. Nu degeaba o cheamă Indiana...*

Rodica Trofimov
Fotografii: Ion Chistrugă, Victor Guzun


Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Este evident faptul ca Indiana e o femeie moderna: divortata, curajoasa,luptatoare, desteapta si copilaroasa - iar acest cuvint o caracterizeaza mai mult, altfel n-ar mai avea acel atu,de a fermeca... Barbatii sunt atrasi de femeile de acest gen. SUCCES Indiana!!! Mult curaj si inspiratie in tot ce faci!!! P.S. pentru autor: greseli ortografice in text.
Nia   -  
19 Ianuarie 2010, 10:45
Sus ↑
Esuperba o asftel de femei,e de apreciat shi e imposibil sa nu o iubeshti,sa nu o adori shi sa nu o apreciezi.Bravo ai 10pentru viata pe care o ai shi pentru lupta data pentru orice picatura de existenta shi libertate.Apreciez la nebunie libertatea shi nu ash incerca sa mi-o ingrop.
rodika   -  
29 Martie 2010, 21:25
Sus ↑
Indiana, vreau sa-mi expun si eu punctul de vedere vis-a-vis de cele relatate mai sus. Te apreciez pentru tot ce faci, imi place la tine felul tau de a fi : desteapta, sincera, directa, clara si limpede in ginduri, stii cu exactitate ce-ti doresti de la viata. Ma bucur ca te-am cunoscut si ascult cu placere piesele tale. Sunt nascuta in luna mai, de aceea ascultind de fiecare data piesa "Ploile de mai" ma lasa pur si simplu fara cuvinte. Mi-as dori mult un CD cu piesele tale. Bafta tie in tot ce faci si sa stii ca esti o femeie, mama si sotie de invidiat. Trimite-mi te rog un mesaj pe :[email protected] irim.md
Nelea   -  
09 Iulie 2010, 15:37
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău