VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Happy împreună
Aprilie 2009, Nr. 60

Happy împreună

Comentează   |   Cuprins

Happy împreună

ANDRA & CĂTĂLIN MARUŢA. Despre glume porcoase, capitala de la Tîrgu Jiu, tăcerea lui Pavel Stratan, playback, fair-play şi declaraţii de dragoste.

Cu ei doi, într-adevăr viaţa ţi se pare mai happy. Şi te apucă fredonatul, o-la-la, adică. Unul şi-a dorit să iasă din anonimat, să spargă tăcerea şi să facă zarvă într-un oraş şi aşa gălăgios, celălalt – să accepte televiziunea ca pe o provocare. Andra şi Cătălin Măruţă sînt cei doi prezentatori de succes de la PRO TV, care ne aduc distracţia la „Happy Hour” şi muzica bună la „O-la-la”. Sînt atît de molipsitori în energia, tinereţea şi non-conformismul lor, încît am rîs cu ei pînă la urechi. Pe deasupra la toate, mai sînt soţ şi soţie, un cuplu frumos, năstruşnic pe alocuri şi mereu la vedere. Privesc cu mare doză de bun-simţ la popularitatea lor şi s-au străduit să găsească timp pentru interviul solicitat de „VIP magazin”.

Ce este pentru voi televiziunea? Ce fel de televiziune aţi vrea să faceţi?
Andra: Un nou prilej de a mă întîlni cu publicul. Îmi place orice format, numai cu muzică să fie.
Cătălin: Un loc unde poate vedea mama cîte gafe fac. Mă simt ca la mine acasă cu formatul pe care îl am acum la „Happy Hour”.

Cît de repede poţi deveni vedetă în România? Şi ce fel de vedete se poartă astăzi?
Andra: Este greu să devii vedetă, în adevăratul sens al cuvîntului. Asta presupune să ai reale calităţi şi pe termen lung. Să fii cunoscut de public, iubit şi respectat, aşteptat şi admirat, să ai prestanţă şi talent, decenţă şi verticalitate. Nu-mi place că trebuie să spun asta, dar... mă tem că se poartă pseudo-vedetele!
Cătălin: Păi, la noi, calci pe vedete. Cine apare la televizor, îşi agaţă ecusonul de vedetă şi nimeni nu-i poate scoate aroganţa din cap. Din păcate, cei mai popularizaţi sînt cei mediocri, adevăraţii artişti rămîn în umbra bunului simţ al lor şi a uitării celorlalţi. Astăzi se poartă silicoanele, picioarele lungi şi cît mai goale, tupeul şi suficienţa, dar, mai ales, scandalul. Posesorii acestor „calităţi” sînt vedetele zilei.

Cătălin, cine din Republica Moldova a păşit pragul la „Happy Hour”?
Foarte mulţi şi foarte talentaţi. Pavel Stratan, Cleopatra, Baletul „Teodor”, „Millenium”...

De ce crezi că Pavel Stratan a avut succes în România?
Pentru că aducea un stil cu totul nou, prin care el se autodefinea complet. În cîntecele lui, Stratan povesteşte despre el, aşa cum n-ar putea s-o facă, vorbind. Atunci cînd vorbeşte, Stratan devine timid şi preferă să treacă sub tăcere tot ce-i macină sufletul.

Vova de la „Dansez pentru tine” are şansa să devină o vedetă?
A participat la ultimul sezon al emisiunii, iar, la final, a fost cooptat în corpul de balet. E un început bun şi are toate şansele să devină foarte cunoscut şi apreciat.

În general, ce se cunoaşte la Bucureşti despre Chişinău? Cînd aţi fost ultima oară la Chişinău?
Andra: Că este un loc unde oamenii încă mai cred în iubire şi în sensibilitate. Am fost nu demult la Chişinău pentru 2 concerte.
Cătălin: Că acolo sî ia omu’ cu ghinişoru’, pîni spuni iel tăt ci ari pi suflit. Din păcate, nu am fost niciodată la Chişinău.

De ce a depins cariera voastră?
Andra: De talent şi de foarte multă muncă, de zile fără odihnă şi nopţi petrecute pe drumuri.
Cătălin: De foarte mult noroc şi de faptul că am un farmec irezistibil. (rîde)

Cine au fost oamenii care v-au influenţat viaţa sau felul de a fi?
Andra: Primii mei profesori, părinţii şi fraţii mei, care m-au înconjurat cu foarte multă dragoste şi toată încrederea lor.
Cătălin: Tatăl meu, pentru că multă vreme am vrut să-l imit întocmai. Prietenul meu, Cătălin, care mă enerva constant, rîzîndu-mi în nas că nu am vocaţie de om serios, aşa că m-am străduit să-l contrazic. Şi toţi oamenii de televiziune şi de radio care m-au făcut să-i urmăresc cu sufletul la gură, visînd să ajung şi eu, cîndva, în atenţia publicului.

Vă deranjează ceva anume în România?
Andra: Faptul că există foarte mulţi oameni săraci, foarte mulţi copii care nu vor mai ajunge la şcoală, foarte mulţi bătrîni ai nimănui.
Cătălin: Pe mine, mă deranjează (pînă la isterie) traficul, măi, oameni buni! Am ajuns să-mi trăiesc jumătate din viaţă în maşină.

Ce aţi schimba în Bucureşti?
Andra: Culoarea. E prea mult gri.
Cătălin: Aş muta capitala la Tîrgu Jiu. Dar, cum nu pot să fac asta, nu-mi rămîne decît să visez la ziua cînd Bucureştiul va redeveni „micul Paris”, despre care tot aud vorbindu-se. Sper că pînă ies la pensie să apuc să văd măcar îndrăgostiţi care admiră apusul de soare, pe malurile... Dîmboviţei.

Dar în viaţa voastră?
Cătălin: Aş schimba anotimpurile şi aş lăsa doar două - primăvara şi toamna, aş da bucuros kilogramele mele în plus altcuiva, aş vrea să am o voce nemaipomenită şi să cînt. Să plesnesc dacă aş face playback vreodată!

Cătălin, jos pălăria pentru campania anti-playback... Ce succese a înregistrat campania?
Să ştii că a meritat. Mi-am făcut eu mulţi duşmani, dar s-a ales grîul de neghină, cum zice mamaie. Cine are voce, cîntă oricum, cine ştie că n-are, măcar recunoaşte.

Cît de sinceri sînt oamenii cînd le pui întrebări aMăruţe?
Sinceri! Cei mai mulţi nu ştiu cum să schimbe vorba. Practic, gestul constă tocmai în capacitatea de a juca fair-play, dar... puţini sînt cei care nu sînt penibili în încercarea de a-şi face calităţi, pînă şi din defecte.

De ce o inviţi pe S. Sensual atît de des la tine în emisiune?
Adevărul e că mă enervează, dar mi-am zis că poate e bine să afle lumea ce-i umblă ei prin cap. Deja cred că s-au convins cu toţii de ifosele duduii, aşa că să mai poftească şi pe la alţii.

Ce vă place şi ce nu în show-businessul românesc? Odată la cîţi ani se nasc talente?
Andra: Îmi place orice încercare de promovare a oamenilor valoroşi, dar nu pot să înţeleg inflaţia de „ciudaţi” care ocupă toată atenţia televiziunilor şi a presei scrise. Cred că talentele se nasc constant, atît doar că nu toţi posesorii talentului ajung în prima linie.
Cătălin: Îmi place tot ce mi-a plăcut dintotdeauna: oamenii talentaţi şi serioşi în profesia lor. Ce nu-mi place? Promovarea nulităţilor şi mahalaua ajunsă la ore de maximă audienţă. Talentele se nasc într-o vreme în care nu talentul te propulsează pe prima pagină a publicaţiilor, mă întreb dacă mai e cineva interesat de talentul autentic.

Faceţi amîndoi emisiuni de divertisment de mare audienţă. Ce notă i-aţi da entertaitmentului românesc? În funcţie de ce se formează gusturile publicului în materie de show?
Andra: Nu pot să dau note. Multe lucruri îmi plac, dar foarte multe mă îngrijorează, prin vulgaritate şi agresivitate. Eu nu cred în sondaje spectaculoase, indiferent de nivelul emisiunilor. Eu cred că publicul face o selecţie de bun simţ.
Cătălin: Divertismentul românesc, în cea mai mare parte, s-a transformat într-o caterincă penibilă, în jurul unui singur subiect: sexualitatea. N-am auzit atîtea glume porcoase în viaţa mea! Povestea cu „asta vrea publicul” nu m-a convins niciodată. Se spune că televiziunea nu e datoare să educe, dar cred că nici nu are dreptul să vicieze gustul public, pentru că, orice s-ar spune, cînd vezi acelaşi lucru pe toate canalele, nu prea mai ai de ales.

Cine dintre invitaţii voştri la emisiune, din ultimele luni, v-a impresionat foarte tare?
Andra: Mi-a plăcut duetul cu Marcel Pavel la „O-la-la”! Şi mai urmează unul tare... cu Viorica de la Clejani.
Cătălin: Cei sinceri şi nu prefăcuţi, cei care fac show...

Şi totuşi, de unde atîta energie, inspiraţie şi baterii mereu încărcate?
Andra: Sînt tînără, fericită şi-mi iubesc meseria. Sînt suficiente motive pentru a nu obosi.
Cătălin: Audienţele foarte bune îmi amintesc că telespectatorii emisiunii „Happy Hour” de la PRO TV aşteaptă zilnic ceva nou. Şi, în situaţia asta, tu, ca individ, nu-ţi mai aparţii. Întîlnirea cotidiană cu publicul te motivează, nu poţi să „dormi pe tine” şi să aştepţi aplauzele.

CĂTĂLIN despre ANDRA

Ce ţi-a plăcut la Andra?
Că nu semăna cu nici o altă fată de care credeam că m-am îndrăgostit. În schimb, semăna uluitor de bine cu femeia visurilor mele din adolescenţă.

Cum ai descri-o unor persoane care nu o cunosc?
Este un boboc de fată, cu suflet mare şi o voce de aur.

Cum se împacă o vedetă TV cu o vedetă de muzică?
E, ca-ntre noi, „vedetele”, un duel de ifose, de snobisme, ce crezi? Ha-ha-ha! Sîntem doi oameni obişnuiţi care se iubesc, atîta tot.

Ce părere aveai despre muzica ei înainte de a o cunoaşte?
Mi-a plăcut dintotdeauna, mai ales că voci ca a ei nu întîlneşti la tot pasul. O admiram. Sincer.

Cine „cîntă” în casa voastră?
Facem duet. Aşa am stabilit, aşa facem. Deşi ea zice că eu vorbesc cam prea mult pentru un bărbat!

Cum eşti în viaţa de cuplu?
Mai bine întrebaţi-o pe ea. Că, după mine, eu sînt fără cusur, aşa zic!

Ce responsabilităţi de casă ai? Cine găteşte, cine duce gunoiul, cine plăteşte facturile?
Eu, eu, eu! Eu am toate responsabilităţile, tot fac!

Nu te-ai gîndit vreodată să-i scrii Andrei o piesă?
Ce să fac??! Sînteţi siguri că eu trebuie să răspund la întrebarea asta? Păi, am eu talente de-astea, vai de zilele şi de talentul meu!

Cine dintre vedete vă sînt prieteni?
Prietenii noştri nu sînt vedete sau, cel puţin, nu se comportă ca nişte vedete.

Care este mîncarea ei preferată?
Orice, cu o singură condiţie: să nu sărim peste dulciuri.

Care este locul vostru preferat din Bucureşti?
Acele puţine străzi care mai păstrează parfumul anilor de altădată: Bucureştiul vechi.

Cum ai cerut-o în căsătorie?
Sincer să fiu, mai întîi am întrebat-o pe ea. Ca să fiu sigur. Pe urmă, m-am dus la părinţii ei.

Cît durează dragostea?
Atîta vreme cît crezi în ea.

ANDRA despre CĂTĂLIN

Ce închipuire aveai despre Cătălin, înainte de a-l cunoaşte mai bine?
L-am perceput dintotdeauna ca pe un prieten sincer, deschis, jovial. Îmi plăcea să-l văd rîzînd; o face cu toată fiinţa lui – cu ochii, cu sufletul, cu mintea.

Prin ce te-a cucerit?
Prin faptul că nu-şi dădea seama cît de îndrăgostit e.

Este la fel de exuberant şi acasă?
Cătălin nu are mai multe identităţi, el este acelaşi, oriunde s-ar afla.

Ce fel de muzică ascultă Cătălin?
De toate! Acum este înnebunit după o piesă de-a Holografilor, „Primăvara începe cu tine”.

În ce vă asemănaţi şi vă deosebiţi?
Dacă n-am fi găsit foarte multe asemănări, nu ne-am fi hotărît să avem un cămin al nostru. Deosebiri? Nu le-am găsit încă... Sînt convinsă că am făcut un transfer reciproc de preferinţe.

Cît de des îţi spune că te iubeşte?
Tot timpul.

Cum îl alinţi?
În fiecare zi, altfel. Dar nu facem publică treaba asta, că-i ştirbim din personalitate.

Cum te-a primit familia lui?
Ca şi cum ar fi fost propria mea familie.

Ce contează cel mai mult într-o relaţie?
Admiraţia, respectul şi iubirea.

Ce spune el despre munca ta din TV?
Cătălin e în sală, aproape la fiecare ediţie pe care o filmez la „O-la-la”. Este una dintre frumoasele lui declaraţii de dragoste. Prezenţa lui îmi încălzeşte sufletul.

În ce alte domenii ţi-ar plăcea să te manifeşti?
Nu mi-am dorit niciodată mai mult decît ceea ce ştiu că pot face.

Dacă se întîmplă să vă certaţi, cine face primul pas spre împăcare?
Mă faceţi să rîd! Cu Cătălin nu poţi să te cerţi!

De ce nu pot bărbaţii fără noi, femeile?
Pentru acelaşi motiv pentru care noi, femeile, nu putem fără ei. Cred că este una dintre legile cosmice. Sîntem părţile aceluiaşi întreg.

TEXT: Rodica Trofimov
FOTOGRAFII: PRO TV

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

sunteti o familie super
braila. elena   -  
03 Ianuarie 2010, 17:55
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău