VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Un cuvânt durabil
Mai 2004, Nr. 02

Un cuvânt durabil

Comentează   |   Cuprins

Crezul vieţii: Totul ce se naşte din dragoste este dragoste. Ce mă frământă? Acordul cu mine însămi. Ce nu voi face? Nu voi înceta să sper. De ce mi-e frică? De necredinţa oamenilor. Cine sunt? Sunt un fir de gând. Bărbatul care m-a uimit? Toţi cei din viaţa mea, pe rând şi împreună. Cea mai tulburătoare scrisoare? Răvaşul fiicei Dana, scris la şapte anişori. Ce i-aş cere lui Dumnezeu: să mă ierte şi să măîndrumeze. Parfumul preferat? „Bazar", Christian Lacroix .

Am cunoscut-o acum şapte ani, cred, într-un cerc de foarte buni prieteni. Ea, proaspăta vedetă a ecranelor, premiantă la concursul „Galbenă gutuie", ne arăta nouă, fetelor, la bucătărie, cum se face o mămăligă.

Peste ani, neafectată de "boala stelară", discută cu aceeaşi deschidere despre orice altceva. De la mama ei, născută la poalele Ceahlăului, în Izvorul Muntelui de lângă Bicaz, a moştenit firea liberă şi sinceră, semănând în jurul ei numai lumină. Desigur, în urcuşurile şi coborâşurile vieţii, a ştiut să reînvie din tristeţe, precum pasărea Phoenix din cenuşă, şi s-o ia de la capăt cu aceeaşi dragoste de viaţă. îşi ascunde ochii frumoşi verzi-albaştri după lentilele ochelarilor: rugaţi-o să-i dea jos şi veţi descoperi o femeie puternică şi curajoasă. „întotdeauna îmi urmez glasul inimii şi procedez astfel încât să nu mă mustre conştiinţa".

Până în prezent a compus peste 100 de cântece pentru copii. S-ar putea chiar să devină prima autoare de musicall moldovenesc pentru copii, pe care intenţionează să-1 monteze în cadrul studioului de estradă „Star-Ty", înfiinţat împreună cu Sergiu Scarlat anul trecut. O încercare nouă pentru Georgeta ca autoare sunt şi cântecele de cult. în mediul artistic de la noi este considerată o compozitoare şi o interpretă de succes. „Un şlagăr e precum un om cu talent, este ori nu este; în unele cazuri, depinde un pic şi de noroc", este de părere Georgeta. Pentru că este prea modestă, a lansat un singur album, în 2001, „Rămâi", fabricând în acelaşi timp hituri după hituri pentru întreg bomondul muzical din Moldova şi contribuind la multiple lansări de discuri. în schimb, tot mai des, în ultimul timp, Geta scrie versuri, ce nu au şanse să ajungă cântece, ci mai curând să se adune într-o culegere poetică.

Dana, Iancu, Ilie şi Bianca sunt „colegii de formaţie" ai interpretei Georgeta Voinovan. „Chitarista" este Dana, născută acum 13 ani, la opt martie. La trompetă „cântă" Iancu, care în februarie a împlinit 12 ani. Ilie-Răzvan, la cei cinci ani ai săi, poate să „concureze" cu oricare baterist din Chişinău. Mezina formaţiei, Bianca, îşi va serba degrabă a patra aniversare şi „ştie" să doinească dulce din fluier. Tuspatru sunt copiii Georgetei Voinovan şi, la ora actuală, împreună cu mama-solistă, reprezintă unul din cele mai invidiate cvintete din R. Moldova. într-o familie unde trăieşte muzica, e loc numai de dragoste, bună înţelegere şi răbdare.

Nu îşi imaginează să trăiască fără cei patru copii, să aibă mai puţine griji, să cânte piesele altora şi să lipsească prea mult din studio. Pe lângă rolul de mamă, şi le-a asumat cu plăcere şi pe celelalte - de interpretă, textieră, compozitoare. Astfel, de vreo 14 ani încoace, Georgeta combate teoria potrivit căreia scena nu se are de bine cu familia. Şi, cum se cade unei familii unite, cei mari - Dana şi Iancu - au grijă de mezinii Ilie şi Bianca şi nici nu-şi mai fac griji când mama vine cu întârziere acasă. „E o simbioză perfectă în viaţa mea - muzica şi copiii. Piesele îmi sunt dragi, ca şi copiii. Aceştia mă bucură foarte mult, la fel ca şi succesul în scenă", asta le răspunde jurnaliştilor curioşi să afle detalii din viaţa de familie. Fiecare rol îi aduce satisfacţii. „Secretul e să te bucuri din plin de ceea ce ţi-a dat Dumnezeu, să ştii să te menţii în formă şi să fii tânăr în suflet".

Posedând o „zestre" mai puţin obişnuită, după cum îşi numeşte Geta cei patru copii, nu duce lipsă de atenţie din partea bărbaţilor. Atâta doar că frământările sentimentale din trecut i-au creat un fel de imunitate faţă de o eventuală suferinţă. Ca urmare, priveşte bărbaţii cu mai puţină încredere, dar nici nu se teme de singurătate, „îmi pare rău că celor care îşi caută astăzi perechea le lipseşte dorinţa de a face totul împreună. Femeile vor bărbaţi cu maşini şi apartamente, iar bărbaţii vor femei fără pretenţii..."

Uită să mănânce, nu are timp să se odihnească, acestea ar fi secretele unui exterior ca al Georgetei Voinovan după patru naşteri. în schimb, are destul timp pentru a râde şi a le spune bancuri celor din jur. În răstimpuri, prietenii o atenţionează că este prea credulă şi prea sinceră, lăsându-i pe unii să profite de ea. „Dacă cineva mă foloseşte în anumite scopuri, iau acest lucru drept un bine făcut din partea mea. Dacă celălalt îl ia altfel, este păcatul lui".

Marele vis al Georgetei este sa-şi cumpere o casă la munte. Şi să călătorească. „Civilizaţia a creat o lume a consumului. Uneori, simt necesitatea de a evada din lumea creată de om în lumea creată de Dumnezeu. Mi-aş dori foarte mult să ajung în locuri neumblate şi neatinse de noi, oamenii, acolo unde armonia este la ea acasă".

Rodica Troflmov

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Bravo Geta esti universul cintecelor, muza , intelectul, farmecul, frumusetea si multe multe altele te fac sa devii regina muzicii!!!!!!!
Emy   -  
08 Martie 2010, 00:49
Sus ↑
Asta nu are familie,casa ei arata ca satra de tigani.Unde a-ti mai vazut familie frumoasa,implinita,fara de tata.Ha
corina   -  
16 Iulie 2010, 18:42
Sus ↑
ar mai vrea GEorgeta Voinovan sa fie regina...iii sta bine la sters funduletele .
jenea   -  
16 Iulie 2010, 18:43
Sus ↑
...))) Asa e...! Unei femei adevarate nu doar ii sta bine sa stearga funduletzele copiilor sai, ci sa se si bucure din plin de asta, asa cum o face Geta! Pacat de femeile carora nu le e dat sa afle aceasta fericire... scuipa venin prin comentaii, saracele! Nu le da atentie, Geta, nu merita, noi doar stim cine sunt...)
Ledy Dy   -  
30 Decembrie 2010, 12:30
Sus ↑
am inteles ca asta chiar nu se ocupa de copii sai. are probabil chestii mai interesante...o duc eo aduce cu marsadasul un nene.toti vecii vad asta, chiar nu are nimic in constiinta sa.ea naste si mama ei ii creste..
pacat de viata copiilor, crescuti de straini   -  
06 Octombrie 2011, 13:03
Sus ↑
bai, da cunoscatori mai sinteti! se vede de la o posta ca cei care scriu aici de rau, anonimi si lasi, n-o cunosc deloc nici pe Geta, nici familia ei! fratilor, da mai este si lume care chiar o cunoaste personal si se indigneaza de nerusinarea cu care cineva se pronunta fiind in totala necunostinta! GETUTA, EU SINT CU TINE, SI TOTI DIN FAMILIA NOASTRA!
BALAN   -  
02 Decembrie 2011, 21:00
Sus ↑
Acum se distreaza cu Alexei Leahu,dna Geta va vad foarte des dormind la dragul meu vecin,oare nu ai casa, ca asta e insurat si pina la tine vinea Mariana Sura, l-ai intrebat pe amantul tau.daca a schimbat asternutul dupa Sura aia cu tita mari si ochi holbati
mary   -  
13 Decembrie 2011, 14:22
Sus ↑
bre,da picante comentarii mai dati....eu nu stiu cu care tabara sa tin,dar dupa ce a mai nascut ea inca 2 gemeni nu stiu de la cine atunci chiar nu-i buna aceasta Georgeta
olesea   -  
14 Ianuarie 2012, 19:33
Sus ↑
VAI DE CAPUL TAU DRAGA GEORGETA FACI COPII SI CU TREABA SI FARA TREABA,macar sa-ti fie rusine de fiica mai mare
olesea   -  
14 Ianuarie 2012, 19:36
Sus ↑
oameni buni, ce va faceti griji atita de Geta shi de copiii ei de parka voi o sai kresteti ???!!! Veniti-va-n fire ! e viata ei personala pe kare voi nu aveti dreptul s-o comentati ! Si daka Dumnezeu a hotarit sa-i dea acesti copii frumosi, inseamna ka merita ! e treaba ei prin ce metode isi intretine kopiii ! adika mamele kare au doar kite un copil si nu sunt in stare sa-l creaska, pleaka peste hotare sa-si vinda korpul, acelea-s mame bune,da...? nu va uitati ka are 6 copii, da, toti 6 o iubesk enorm pe mama lor! voi aveti acces doar la viata ei profesionala, aici puteti aprecia!!! asa ka v-ajuge o data ku pupatu-n fund pe interpreta!
Viorika   -  
08 Februarie 2012, 14:31
Sus ↑
pacat ca nu stie ce o asteapta,copii ei vb foarte urit despre ea.urechile mele sau vestejit sa auda de toate
angelica   -  
23 Iunie 2012, 12:33
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău