VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Stela Popa . Faţa „EU TV”
Martie 2008, Nr. 47

Stela Popa . Faţa „EU TV”

Comentează   |   Cuprins

Este mai mult decât prezentatoarea de ştiri a postului de televiziune „EU TV”. Tinde să devină un brand. „Schimbarea la faţă” a televiziunii din strada Columna a coincis cu revenirea ei în faţa telespectatorului – cu un plus de experienţă, dar la fel de energică şi feminină, Stela Popa a devenit, nici mai mult, nici mai puţin, faţa postului tv respectiv. Este invidiată de colegele de breaslă şi nu numai. Şi-o doresc „în ograda lor” nu doar alte posturi de televiziune concurente de la noi, dar şi unele care se pregătesc să intre curând în R. Moldova. Şi dintre cele mai prestigioase dincolo de Prut...

Nume: Stela Popa
Vârsta: 25 de ani.
Locul naşterii: Coşcodeni, Sângerei.
Zodia: Leu.
Studii: superioare (Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, masteratul la Facultatea Ştiinţe Politice).
Maşina dorită: una mai bună ca cea precedentă.
Mâncarea preferată: tot ce e gustos.
Băuturi: apă plată cu lămâie, „Pinot Noir” de la Purcari.
Cuvântul de ordine: „Mereu înainte!”

Cum pe lângă „observatorul” nostru nu trece, fără a fi luată în seamă, nici o „stea” din viaţa publică basarabeană, iată-o şi pe Stela (atenţie la prenume) încadrată în rubrica noastră pentru a apărea în toată splendoarea ei şi în faţa cititorilor „VIP magazin”.

Nu se consideră vedetă şi nici nu vrea să fie astfel catalogată. Pe lângă munca de prezentatoare, ar vrea să facă şi reportaje, doar că de când prezintă are mai puţin timp pentru aceasta. Totuşi, spune ea, va incerca să îmbine şi pe mai departe prezentarea cu reporteria. În jurnalistică, a făcut de toate: ziaristică, radio şi tv („Semnal Junior” la „Radio Chişinău”, ziarul universitar, „Literatura şi Arta”, „Capitala” şi „Radio Sângera”, unde a fost apreciată cu premiul Soros, sunt doar câteva „titluri” de pe CV-ul ei. Proiectul „Viaţa în balanţă” de la „Euro TV” a însemnat un an de experienţă inedită în televiziune, pe care şi-a „betonat-o” ulterior timp de şapte luni la un post tv serios din Bucureşti, acolo unde a făcut un stagiu ca reporter şi a fost dăscălită de profesori cu renume în arta prezentării ştirilor, precum binecunoscuta Elena Cârstea.

Revenit acasă, după un concurs riguros, prezintă ştirile la „EU TV” – perioadă în care a reuşit să-şi creeze propria imagine (lucru deosebit de important pentru meseria ei). Asta a stârnit laude, elogii dar şi... invidii. Nu îi pasă de cele din urmă, le tratează cu înţelegere şi compasiune, iar pe primele le primeşte cu luciditate.

În pofida programului încărcat pe care îl are în prezent, nu pune accentul pe carieră.

Nu-i vorbă, ce prezentatoare nu se visează o „Esca”, dar Stela Popa e de părere că o carieră „sănătoasă” nu poate fi realizată fără o familie la fel. Lipsa, pentru moment, a unei relaţii instituţionalizate nu e, nici pe departe, un indiciu că ar fi o carieristă. Sau că nu ar exista cereri. De acestea din urmă nu duce lipsă, cum poate înţelege oricine...

Este extrem de pretenţioasă. Etalonul bărbatului pe care îl apreciază Stela este: înţelept, galant şi să ştie cum să se poarte cu o femeie. Nici banii nu sunt de neglijat, dar prefera un bărbat deştept care să facă el banii, pe parcurs, şi nu banii pe el.

În comunicare, Stela Popa e ca o carte deschisă – vorbeşte cu oricine care este O.K. şi nu este invidioasă. Citeşte mult, preferând literatura clasică. Din scriitorii români, îi place foarte mult Camil Petrescu. Ascultă multă muzică, dar priveşte rar filme – nu prea are timp, dar nici scenariile celor mai multe ale acestora nu o încântă prea tare. În schimb apreciază mult filmele istorice, documentarele…
Nu omitem nici calităţile „lumeşti” ale Stelei: recunoaşte că abia învaţă să gătească şi o face după carte, nu consumă sucuri să nu facă celulită – doar apă plată cu lămâie şi ceai cu miere de mai, care face bine la voce, principalul „instrument” al meseriei ei! Are carnet, conduce cu plăcere şi, atunci când i se iveşte ocazia, nu ezită să apese pe accelerator. Până nu demult, a condus un Renault Clio, dar nu va rezista mult timp fără un alt vehicul, neapărat o „Toyota”, marcă pe care o apreciază. Noua maşină îi va prinde şi la călătorii – o altă pasiune deosebită.

A colindat România, ţara ei preferată şi care a copleşit-o mai ales în zona sa muntoasă; dar a fost şi pe litoralul românesc. A vizitat Rusia, Turcia şi Egiptul. Tot colindând lumea, la un moment dat, şi-a dat seama că şi în Moldova există locuri deosebit de pitoreşti, pe care încă nu le-a „explorat”, astfel că e hotărâtă să lichideze acest handicap… doar că nu ştie când. Programul încărcat, bată-l vina…  (Marcel Toma)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Ma mindresc ca in Moldova sunt asa fete cu intelegenta rafinata.Mult suchces in viata draga Stela
Andrei   -  
29 Iunie 2011, 11:21
Sus ↑
e un bun profesionist,bravo,o admir
irina   -  
07 Decembrie 2012, 16:09
Sus ↑
Bravo, desteapta fata, inteligenta si frumoasa!!!
ioana   -  
27 Februarie 2013, 15:33
Sus ↑
Si iaca asa incepu cariera VIP a stelei Popa. Sprijinita atunci de Iurii Ivanovici si prietenul lui la catarama din 2008, Dungaciu, s-a cocotat repede unde trebuie, prin cine trebuie. Apoi a sarit din barca EUtv si Flux cand a luat aceasta apa. Steliana era o taranca mediocra, dar ambitioasa. Acum este doamna Dungaciu si juralista celebra. Doar ca in cochilia cu inspiratie proprie suna a gol. Se cam duce si tema romanismului, acum ca intram in UE. Despre ce vor mai scrie clientii obligatorii ai banilor romanesti DRP pentru mass media din Moldova ? Nu-i problema, se descurca ei, desi sunt mediocri, nu au prea multe scrupule.
Pionez   -  
19 Mai 2014, 20:44
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău