VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
De la sport la turism
Martie 2015, Nr. 127-128

De la sport la turism

Comentează   |   Cuprins

Lumea sportului are multe avantaje. Cei care îşi dedică viaţa acestui domeniu, pe lângă faptul că promovează un mod de viaţă sănătos, mai au şansa să viziteze ţări şi destinaţii unice. Pentru Ion Jardan, fotbalistul de la FC „Zimbru” şi al Selecţionatei Moldovei, viaţa din cantonamente şi competiţii s-a contopit cu o afacere frumoasă în domeniul turismului. Sportivul şi-a lansat Agenţia de Turism „Favorit-Tur” şi deja îşi conturează un nume respectabil pe piaţa de profil.

Ion, ai lansat recent Agenţia de Turism „Favorit-Tur”. Ce servicii propui pentru iubitorii de călătorii?

În cadrul acestei agenţii, lansată la 26 ianuarie curent, încercăm să prestăm tot spectrul de servicii turistice precum: sejururi la mare şi la munte, circuite internaţionale, tururi interne, croaziere, bilete de avion, asigurări medicale etc. Chiar dacă suntem o agenţie tânără, avem ambiţii mari și credem că vom reuşi mai departe.

Cum se împacă afacerile cu viaţa ta de fotbalist?

Foarte bine. Chiar dacă foarte des sunt plecat în cantonamente şi, aproape săptămânal, în antrenamente, deplasări, meciuri, apoi de fiecare dată îmi găsesc timp pentru agenţie. Am parte de nişte colegi foarte buni, care se descurcă perfect în ce privește organizarea şi deservirea clienţilor noştri. Sincer să fiu, îmi vine relativ uşor să combin afacerile cu sportul. Toţi angajaţii mei au experienţă şi sunt profesionişti în domeniul turistic.

Ce destinaţii propuneţi turiştilor?

Agenţia noastră propune clienţilor o diversitate largă de oferte turistice! Ne conducem după principiul: „Clientul nostru, stăpânul nostru”. Astfel, ne străduim să satisfacem pretenţiile fiecărui client. Potrivit estimărilor noastre, circa 70 % dintre turiştii moldoveni preferă litoralul Turciei şi al Bulgariei. Alte 10 % dintre turişti aleg Grecia şi România! Deci, circa 90 % dintre clienţii noştrii au doar patru destinaţii favorite.

Care sunt pachetele exclusiviste oferite de „Favorit-Tur”?

„Favorit-Tur” lucrează cu cei mai mari tur-operatori din Republica Moldova şi din străinătate, astfel avem oferte peste tot în lume! Zilnic pe pagina de Facebook şi pe site-ul www.favorit-tur.md oferim cele mai inedite pachete turistice, puteţi să vă convingeţi singuri de acest lucru. Încercăm să fim corecţi şi oferim diferite cadouri, reduceri la fiecare ofertă turistică procurată. De exemplu, pentru toţi clienţii care pleacă la mare, oferim gratis o pereche de ochelari.

Totuşi, ce te-a determinat să deschizi o afacere în domeniul turismului?

Nu sunt străin deloc de domeniu. Acum doi ani, am absolvit Facultatea de Geografie şi Istorie a Universităţii din Tiraspol (cu sediul la Chișinău), specialitatea turism. Am decis să intru în acest business după o experienţă mai puţin plăcută pe care am avut-o cu o agenţie destul de cunoscută din Chişinău. Vroiam să merg într-o vacanţă, am fost la ei, am făcut legătura cu un agent de-al lor, care însă a dispărut după asta. Timp de o săptămână m-am chinuit să dau de el, dar în zadar. Indignat de acest fapt, am decis să deschid propria agenţie de turism pentru a oferi la un preţ accesibil servicii de înaltă calitate.

Cantonamentele, dar şi turneele diverse ţi-au influenţat și ele cumva decizia de a iniţia o afacere în acest domeniu?

Desigur. De exemplu, atunci când suntem în cantonament, avem mult timp liber, o şansă foarte bună de a pune la punct anumite gânduri sau idei. Succesele de pe terenul de fotbal sunt remunerate. Poate nu sunt cei mai mari bani pe care un fotbalist îi câştigă, dar sunt destui pentru a iniţia o afacere. Viaţa de fotbalist e scurtă şi trebuie să fii pregătit pentru momentul în care va trebui să renunţi la fotbalul profesionist, iar o afacere este o soluţie foarte oportună.

În ce măsură promovezi turismul intern comparativ cu cel extern?

Încercăm să oferim o diversitate cât mai largă de oferte interne, dar şi externe. Pe teritoriul Republicii Moldova punem la dispoziţie tururi de pelerinaj la toate mănăstirile şi bisericile, avem oferte pentru vizitarea celor mai frumoase vinării şi crame din ţară. Ne-am luat angajamentul să oferim elevilor şi studenţilor programe turistice speciale la un preţ redus. Avem o ţară nedescoperită sau prea puţin explorată, cu locuri frumoase, dar care suferă la capitolul infrastructură şi promovare. 

Chişinău, str. Nadejda Russo 2/2
tel: 022 902 257
Mobil: 068010170
Mail: favorit.turism@gmail.com
www.favorit-tur.md

Text: Iuliana Mămăligă
Foto: Ion Savin
Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău