VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Christian Morath Gunther, despre raportul afacerilor de succes
Iulie 2015, Nr. 132-133

Christian Morath Gunther, despre raportul afacerilor de succes

Comentează   |   Cuprins

Compania „Linella” şi-a găsit poziţia perfectă în domeniul retail din ţara noastră. Cu o tradiţie din 2001 de promovare a valorilor şi produselor autohtone, aceasta continuă şirul de lucruri frumoase şi inovative pe care le aduce pe piaţa din ţara noastră. Pentru o confirmare în plus a succeselor obţinute de companie, am discutat cu domnul Christian Morath Gunther, directorul general al rețelelor de supermarketuri „Linella” şi „Unimarket”. De la el am aflat în ce constă marele secret al unei companii respectabile.

Domnule Morath, este pentru prima dată când tatonaţi terenul investiţional din RM. Cum v-a primit acesta?

Pot să spun că m-a surprins plăcut. Domeniul retail din Republica Moldova este unul avansat, iar acest lucru demonstrează profesionalism şi o nişă fertilă în care poţi investi. Pe parcursul a patru luni, am înţeles că nu am dat greş. Echipa tânără şi promiţătoare susţine parcursul de a deveni şi mai buni în munca noastră, iar acest lucru îl apreciez sincer. Avem obiective clare pe care le vom realiza şi ne dorim să ne facem lucrul bine. Curajul anagajaţilor de a rămâne acasă şi de a contribui la prosperarea economiei autohtone poate fi considerat un act de altruism.

Anturajul e foarte prietenos. Îmi place să muncesc alături de profesionişti şi ştiu că munca depusă va aduce rezultate spectaculoase. Mereu suntem în căutarea celor mai bune soluţii pentru necesităţile consumatorilor noştri. Scopul de a fi cei mai buni în domeniu ne oferă încredere şi forţe spre a mişca lucrurile din loc.

De ce aţi optat anume pentru reţeaua de supermarketuri „Linella”& „Unimarket”?

Am avut ocazia să muncesc în mai multe ţări (Germania, Argentina, Rusia), dar în cadrul companiei „Linella” mă simt ca într-o familie. Linella este promotorul a ceea ce înseamnă autohton, e ca o carte de vizită a ceea ce se creează aici, în Republica Moldova. Suntem o familie cu peste 65 de magazine şi e o provocare interesantă. Credeţi-mă, fiecare angajat în această companie îşi are aportul la succesul acesteia. Cel mai calificat personal este la dispoziţia clienţilor pentru cumpărături de calitate şi deservire europeană. Reţeaua noastră aduce spiritul de acasă în orice magazin. Tradiţiile şi obiceiurile sunt precum nişte busole în susţinerea politicii companiei, iar noi le urmăm pas cu pas.

Linella nu înseamnă doar oferirea produselor de top din ţară, ci şi parteneriate de susţinere a diverselor evenimente cultural-artistice din Republica Moldova. Dorinţa de a păstra intacte valorile autohtone este înscrisă şi în valorile companiei „Linella”.

Ce proiecte aveţi pentru acest lanţ?

Păi, să vedem: în primul rând, îmi doresc meţinerea colectivului. Nu mă refer doar la partea cu motivarea salarială, dar și la dorinţa de ataşament față de munca depusă în companie. Vrem ca angajații să îşi iubească jobul, să-și facă munca din plăcere şi, în special, să fie conştienţi de faptul că au misiunea de a promova ceea ce este autohton.

Ne dorim să ne extidem, să cucerim piaţa locală şi să obţinem şi mai multă încredere în clienţii noştri, până la urmă, anume pentru ei muncim.

Avem o politică de preţuri stabilă, fără a provoca şocuri celor care vin să cumpere din magazinele „Linella”.

Cu ce „arme” veniţi să cuceriţi piaţa de retail din Republica Moldova?

Cred că deja suntem cuceritori! Avem tot ce ne trebuie, cum am şi menţionat anterior: produse autohtone de cea mai bună 3527851.jpg calitate, preţuri rezonabile, personal calificat şi profesionist, dorinţa de continuă ascensiune. Dacă iniţial aveam sloganul „Hai să fim mai buni”, acum pot menţiona fără ezitare că „Suntem mai buni”. În spatele acestei performanţe s-a clădit o muncă titanică, iar laurii nu au întârziat să apară.

Cum e să gestionezi afaceri în ţara noastră?

Este şi aceasta o experienţă. Cred că indiferent de ţară sau loc, sunt riscuri şi avantaje în afaceri. La moment, pot spune că Linella e o opţiune interesantă în care am investit spiritual. Conexiunea cu clienţii e cel mai important feedback, e acea satisfacţie pe care o primeşti când ştii că munca ta este apreciată. Prezenţa magazinelor noastre în toate colţurile ţării ne apropie şi mai mult de cei care apreciază calitatea autohtonă şi munca profesionistă.

Prin ce schimbări „la faţă” a trecut rețeaua „Linella” de când ați preluat conducerea acesteia?

Am trecut încrezători spre un nou slogan, „Suntem mai buni”. Aceste cuvinte consolidează şi mai mult faptul că sutem serioşi în ceea ce facem, că ne pasă de clienţi şi de imaginea companiei. Colaborarea cu Doina Sulac, interpretă de muzică populară, a fost una de succes, Doina fiind o promotoare a valorilor culturale autohtone.

Am o deosebită plăcere să lucrez în cadrul familiei „Linella”, iar acest lucru mă inspiră să fac şi mai multe lucruri frumoase pentru succesul companiei.

Chestionarul lui Proust

Data, luna, anul naşterii: 26 iunie 1964

Localitatea: Timişoara, România

Studii: Universitatea de Ştiinţe Economice din Köln, Republica Federală Germania

Funcţii deţinute până în prezent: (câteva) director operaţional – Germania, director comercial / logistică – Argentina, Chile, director comercial – Rusia.

Principala trăsătură: Perseverenţa, corectitudinea.

Principalul defect: Nerăbdarea.

Ce preţuiţi mai mult la oamenii din jurul dvs? Perseverenţa, loialitatea şi dorinţa de mai mult.

Eroii preferaţi din literatură: Sergiu Andronic (Nuvela „Șarpele” de Mircea Eliade).

Greşelile ce vă inspiră cea mai mare indulgenţă: Greşelile făcute muncind, cineva care munceşte cu adevărat nu poate evita faptul de a face şi greşeli.

Deviza dvs.: Nu există „nu pot”.

Ce urâţi cel mai mult? Lipsa de loialitate.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

TREBUIE SA FII FOARTE MINDRU DE CRISTI .M-AM BUCURAT MULT CIND L-AM REVAZUT MULT SUCCES IN CONTINUARE
PUPA DIN TIMISOARA   -  
08 Februarie 2016, 21:40
Sus ↑
TREBUIE SA FII FOARTE MINDRU DE CRISTI .M-AM BUCURAT MULT CIND L-AM REVAZUT MULT SUCCES IN CONTINUARE
PUPA DIN TIMISOARA   -  
08 Februarie 2016, 21:40
Sus ↑
TREBUIE SA FII FOARTE MINDRU DE CRISTI .M-AM BUCURAT MULT CIND L-AM REVAZUT MULT SUCCES IN CONTINUARE
PUPA DIN TIMISOARA   -  
08 Februarie 2016, 21:40
Sus ↑
Mult succes si numai bine !!
g & v Freiburg,Germania   -  
12 Februarie 2016, 00:18
Sus ↑
Mult succes si numai bine !!
g & v Freiburg,Germania   -  
12 Februarie 2016, 00:18
Sus ↑
Mult succes si numai bine !!
g & v Freiburg,Germania   -  
12 Februarie 2016, 00:18
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău