VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Femeia care nu poate trăi oricum
Mai 2004, Nr. 02

Femeia care nu poate trăi oricum

Comentează   |   Cuprins

Crezul vieţii: Nu aştept fericirea, ci mi-o creez cu mâinile proprii. Alminteri, aş risca să nu-i simt niciodată gustul. Ce mâ frământă? Cum să-mi trăiesc această scurtă perioadă care se cheamă viaţă. Ce nu voi face? Nu-mi voi irosi existenţa judecându-i pe cei din jur. De ce mi-e frică? De singurătate. Cine sunt? O răscruce. Un om cu multe întrebări fără răspuns. Nu pot trăi oricum. Vreau ca totul să fie armonios şi echilibrat. Bărbatul care m-a uimit? Prinţul Edward care, pentru a fi cu femeia iubită, a renunţat la tron. Cea mai tulburătoare scrisoare? Mesajul de adio al lui Gabriel G. Marquez. Parfumul preferat? „Dune" de la Christian Dior şi „Coco Mademoiselle" de la Chanel.

Pentru prima dată am văzut-o dincolo de sticlă în ziua interviului. Nu avea nimic din îngâmfarea, din automatismul rece şi din manierismul afişat, caracteristice VIP-urilor. Nu era vorba de o simplă politeţe, ci de o deschidere către oameni, un zâmbet cald, o privire blândă, departe de cele desăvârşite şi elaborate în urma numeroaselor antrenamente. Nici urmă din gravitatea pe care o vedeam seară de seară la „Ştiri".

Totul a început în 1993. Televiziunea Moldovei anunţase un concurs de crainice. Apelul a sunat ca o provocare pentru zeci de fete, printre care şi o tânără studentă de la defectologie a Universităţii Pedagogice „I. Creangă" din Chişinău. Cu trei săptămâni înainte de data fixată, aceasta merge la un salon de frumuseţe ca să-şi împrospăteze culoarea părului. După ce a suportat cu stoicism soluţiile aplicate pe podoaba capilară de către coafeză, s-a pomenit cu... un look nou. Din părul lung şi blond îi rămăsese doar câţiva centimetri. Era cât pe ce să suporte un atac de cord când şi-a văzut chipul în oglindă. Nu avea să ştie că, în trei săptămâni, şi datorită noii imagini avea să câştige simpatia juriului TV „E o fată curajoasă, de vreme ce s-a tuns atât de scurt!... Avem nevoie de tineri îndrăzneţi şi excentrici", şi-au zis membrii juriului. „Lumea credea că sub chipul meu se ascunde un suflet dur şi un caracter rigid. Dar aparenţele s-au dovedit a fi înşelătoare. Chiar şi acum, după zece ani de activitate, mai am emoţii când ies în faţa publicului spectator. Nu pot explica acest fenomen, dar după mine emoţiile nu ţin nici de vârstă şi nici de profesionalism. Prezentarea ştirilor mi se pare o misiune foarte importantă, pentru că de mine depinde rezultatul muncii întregului colectiv. E o responsabilitate imensă, dar şi o satisfacţie enormă atunci când îmi reuşeşte".

„Lucrul unui prezentator de ştiri nu presupune doar apariţia, ci şi implicarea nemijlocită în realizarea ediţiei. Mă documentez asupra tuturor evenimentelor care se produc în ţară, ca să ştiu mai bine ce să le spun şi cum să le spun telespectatorilor. Prefer să-mi fac singură coafura şi machiajul. Mi se întâmplă să mă fardez în ultimele cinci minute înainte de emisie", îmi vorbeşte Aurica despre "bucătăria" televiziunii. Nu are week-end-uri. Preferă să lucreze de sărbători, chiar dacă lipseşte de acasă. Atunci poate să aducă în casele oamenilor un gând bun. În restul zilelor, în afară de „Bună seara!", nu-i aparţine nimic.

De ce nu-şi face o altă coafură şi de ce nu poartă bijuterii la serviciu? Unu, pentru că nu reuşeşte să-şi aranjeze părul, şi doi, pentru că nu vrea să sustragă atenţia cu o vestimentaţie extravagantă sau giuvaiericale. Trebuie să fie credibilă.

Îi admiră pe Cristi Tabără, Andreea Esca, Tatiana Mitkova, dar încearcă să-şi păstreze stilul propriu. La început de carieră a ajutat-o mult Ecaterina Bălan, dar în mare parte s-a format profesional de una singură. „La TV nimeni nu se ocupa de crainice sau de prezentatoare. Trebuia să intuiesc singură ce e bine şi ce e rău în prezentarea mea". în materie de vestimentaţie are o predilecţie pentru stilul clasic, deşi acceptă în variantă cotidiană şi stilul sport. Apropo, toate costumele în care o vedem la „Ştiri" sunt din garderoba personală. Un motiv în plus pentru ca soţul să-i reproşeze că serviciul ei îi va aduce în pragul falimentului, în loc să le suplinească bugetul familiei.

„Fata asta va fi nevasta mea"

Ea şi Victor s-au cunoscut pe la vreo 14 ani. „El era coleg de clasă cu vecinul meu şi venea des în vizită la el. Şi acum îi place să povestească cum m-a zărit întâia dată printre gard.

Îmi făceam temele. Ţine minte că purtam un trening, aveam părul lung. Imediat ce m-a văzut, şi-a zis: „Fata asta va fi nevasta mea". M-a cucerit prin caracterul său puternic şi prin dragostea enormă pe care mi-o purta. Este un om extraordinar şi un bun familist, chiar dacă în virtutea afacerilor sale deseori lipseşte de acasă", îmi spune protagonista acestui articol de modă vip. „Suntem de aproape 14 ani împreună. Din dragostea noastră s-a născut cel mai bun şi cel mai scump copil din lume. Diana a crescut mai mult cu taică-său, pentru că partea cea mai mare a timpului eu eram la TV sau în sălile de concert. Uneori, am impresia că ea ţine mai mult la el decât la mine, deşi suntem cele mai bune prietene şi ne împărtăşim toate secretele". Ceea ce nu poţi întâlni în apartamentul familiei Vasilică este dezordinea. Soţul a instituit o regulă strictă - în locuinţa lor cu trei odăi trebuie să fie întotdeauna ordine. O cană lăsată pe masă înseamnă debandadă. Menajul, gătitul, cumpărăturile sunt apanajul Auricăi şi le face împreună cu toată familia. Toţi care i-au trecut pragul, au gustat măcar o dată din specialitatea casei - peşte la cuptor garnisit cu legume. Preferă mâncarea uşoară şi de vreo trei ani n-a pus în gură carne de porc. „Am încercat să ţin cure de slăbire, dar nu am rezistat. Nu pot gândi când sunt flămândă. In schimb, în timpul liber merg la bazin sau în sălile de forţă". Timpul liber însemnând o zi într-o lună!

"De la mama am învăţat să pun preţ pe sentimente şi să stabilesc relaţii bune cu oamenii, pentru ca ei să se simtă bine alături de mine, continuă gândul. Am o mamă care îmi este exemplu în toate. Acum este departe, într-o misiune diplomatică, şi îi simt enorm lipsa. Părinţii m-au învăţat să fiu răbdătoare şi tolerantă, însă, de multe ori, aceste calităţi se transformă în neajunsuri. Cu toate acestea, le sunt recunoscătoare pentru tot ce au făcut pentru mine".

Am impresia că are o imagine "prea" pozitivă. Şi chiar nu ştie ce neajunsuri să invoce ca să-şi voaleze această emanaţie de energie pozitivă. De fapt, da, nu ştie să-şi organizeze timpul liber, mereu întârzie undeva şi este exagerat de autocritică... Dar, oricum, rămâne cu aceeaşi imagine de zînă bună.

Îi mănâncă tot timpul TV îşi zice de câteva ori pe săptămână „Basta cu televiziunea!", însă în câteva clipe îi trece. Asta s-a întâmplat şi atunci când s-a solidarizat cu ceilalţi colegi şi a intrat în grevă japoneză. Fapt pentru care a fost înlăturată de la emisie pentru vreo patru luni. „Nu ştiu a face altceva. Mi-ar plăcea să am o emisiune de autor. Şi poate, cu timpul, visul meu va prinde contururi". I-ar plăcea să scrie, chiar dacă n-a aşternut nicicând pe hârtie versuri sau proză. „Uneori, omul nu spune sau nu poate să spună tot ce gândeşte, deşi simte nevoia unei mărturisiri. Cuvântul este exteriorizarea sentimentelor ce ne stăpânesc. Aş avea ce spune oamenilor şi m-aş bucura ca gândurile mele să le fie de folos..."

Natalia Costaş

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Super articol!!! Am redescoperit-o pe AURELIA VASILICA.
VIPmagazin, va multumesc!
DIanaB   -  
28 Iunie 2010, 20:44
Sus ↑
Sa stiti ca sunteti o persoana care stiti ce doriti de la viata sunteti o persoana idiala.
Tatiana   -  
05 Iulie 2010, 14:00
Sus ↑
mea placut articolul cu adevarat , am descoperit femeia asta cae defapt se ascundea departe de ecranele altei televiziuni
Anuta   -  
29 Iulie 2010, 21:37
Sus ↑
Si mie mi-a plăcut cu adevărat articolul!

Atata înţelepciune si simpleţe, totodată. O combinaţie perfectă pentru o femeie!
L.I.   -  
13 Ianuarie 2012, 18:38
Sus ↑
Super;mi-a placut articolul.
Lidia   -  
24 Septembrie 2013, 00:11
Sus ↑
O femeie adevarata: frumoasa, eleganta, inteleapta. Un exemplu demn de urmat.
Aliona   -  
18 Noiembrie 2014, 16:06
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău