VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Aura. Vedetă fără şorţ
Mai 2004, Nr. 02

Aura. Vedetă fără şorţ

Comentează   |   Cuprins

Crezul vieţii: Să treci prin viaţă zâmbind. Ce mă frământă? Cum să nu îmbătrânesc. Ce nu voi face? Nu-mi voi schimba principiile de viaţă. De ce mi-e frică? De înălţime. Cine sunt? Un copil năzbâtios şi naiv, care nicidecum nu poate să se maturizeze. Bărbatul care m-a uimit? Părintele Petru de la Biserica „Sf. Nicolae", care mi-a spulberat frica de a intra într-un lăcaş sfânt. Ce i-aş cere lui Dumnezeu: un copil. Parfumul preferat? „Premier Jour", Nina Ricci.

Este ca un uragan. Are energie cât duce trenul şi îi place provocarea. Acestea sunt caracteristicile Aurei, mai bine zis, atuurile ei. Mai nou, a devenit şoferiţă şi prezentatoare TV Şi una, şi alta au fost un risc pentru ea. Deocamdată, nu a dat ochii cu cei mai duri agenţi de circulaţie, iar emisiunea pe care o prezintă, „Vedete cu şorţ", orice ar zice gurile rele, este una din cele mai vizionate premiere televizate de la „Moldova-1".

Toată lumea ştie că Aura poate să vorbească nonstop ore în şir. Când se întâlneşte cu prietenele la un suc, păzea: până la orice detaliu, poate să descrie tot ce i s-a întâmplat în ziua respectivă. Atunci când se apucă să facă ceva, chibzuieşte fir a păr, pentru că nu-i place lucrul de mântuială, neprofesionalismul, iar când e vorba de o banală şedinţă foto sau de un spectacol aniversar, pune la punct toate chiţibuşurile. înainte de spectacolul de la Palatul Naţional din decembrie 2003, nu a închis un ochi toată noaptea, pentru că de mii de ori a revăzut regia spectacolului de la "A" la "Z".

Îşi aduce aminte cu lux de amănunte întâlnirea din anul trecut cu regizoarea Svetlana Frumusachi de la Televiziunea Naţională. Era februarie, perioadă în care interpreţii nu prea au treabă. Se săturase de stat acasă, mai ales că ideile mişunau brownian în căpşorul ei blond: oare ce-ar fi dacă ar face o emisiune la TV? Cu această idee fixă în cap a trecut pragul televiziunii şi nu a ieşit de acolo decât învingătoare.

Aura s-a pus imediat pe treabă: a negociat, cu multă răbdare, cu sponsorii, a făcut o listă de invitaţi, şi-a ales cu migală garderoba. în ziua filmărilor, avea emoţii mai mari decât la primul concert. în subconştient îşi zicea că se va descurca - nu era ea cea care ştie să iasă din orice situaţie şi nu era ea guraliva care dă tonul în cercul ei de prieteni? A urmat un „stop!" din partea regizorului, apoi încă un „stop!"...

A ieşit de la filmări stoarsă ca o lămâie. Puţin dezamăgită. Credea că nu-i atât de complicat să prezinte o emisiune despre de-ale gurii. „Mi-am dat seama că e mult mai greu să pui o întrebare decât să răspunzi la ea. Am început să învăţ şi să mă cultiv, ca să nu fac greşeli de vorbire, de exprimare.

Cu ajutorul Svetlanei Frumusachi am reuşit să depăşesc această barieră şi să deprind unele secrete din jurnalistică. Uneori, mi-e milă de invitaţii care nu au avut niciodată de a face cu camera de filmat şi încerc să-i ajut", mărturiseşte Aura.

Cel puţin, la „Vedete cu şorţ", a rămas la fel de debordantă şi prea plină (!) de umor.

Ştie că falşii amici o bârfesc din cauza emisiunii: vezi, nu e locul ei acolo, că nu este ea jurnalistă... Dar, într-un an, a învăţat foarte multe, fiind vorba de o emisiune nouă în peisajul televizat autohton, mai ales că, zice ea, nu este o emisiune mimată, ci una sinceră.

„Opoziţia" însă nu-i poate tăia din elan. „Deseori am fost tratată ca o interpretă obişnuită. Mulţi însă nu ştiu că pentru mine este important, din tot ceea ce fac în scenă, cântecul. Un interpret trebuie să cânte barem o piesă pe care s-o recunoască şi s-o fredoneze toată lumea", este de părere Aura.

Când a încercat să urce o nouă treaptă în carieră, organizând concertul din anul trecut, a înţeles că a deranjat foarte multă lume care nu o suportă. Dar mai are rost să demonstreze cuiva că poate la fel de bine să facă un duet de canto academic, cânta la pian, interpreta un cântec popular sau executa o lucrare de jazz? I se pare că ceea ce face în prezent i se potriveşte cel mai bine.

Rămâne a fi puternică, ştie ce vrea de la viaţă şi ia de la ea cam tot ce îşi doreşte. Când şi-a pus în gând să-şi cumpere un automobil, asta a făcut şi în câteva luni s-a văzut la volanul unei maşini de culoarea vişinei. Instructorul i-a spus din prima că îi place să apese pe „surcică". In realitate, este o fricoasă la volan.

Din rarele întâlniri cu poliţia a scăpat cu câteva autografe şi nişte discuri. Ar prefera un „Jeep", pentru că nu se vede într-o maşină clasică, deoarece şi la caracter nu este „o bombonică mumuşică". Dar, până la urmă, nici viteza pentru ea nu este o problemă, fiindcă alături de Veaceslav de nimic nu-i este frică. Doar de bătrâneţe. Tare ar vrea ca medicii să descopere mai repede elixirul tinereţii.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău