VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Anişoara Loghin. Viaţa mea din afara orei 17:00
Martie 2014, Nr. 118

Anişoara Loghin. Viaţa mea din afara orei 17:00

Comentează   |   Cuprins

O vezi la televizor prezentând cele mai proaspete ştiri. Profesionistă, echidistantă, rece şi zâmbitoare în acelaşi timp, Anişoara Loghin nu lasă nici urmă de neclarităţi pentru telespectatori. Pe lângă munca în studio, PRO TV înseamnă pentru ea şi o muncă asiduă de reporter, zi de zi, oră de oră este pregătită să prindă firul unui subiect de maxim impact şi să-l descoase cu meticulozitate, în mod direct, fără a menaja pe nimeni, riscând deseori şi depăşind obstacole. Oare cum e Anişoara în afara sticlei, ce gânduri o macină şi după ce principii de viaţă se ghidează? Ne-am propus să aflăm.

Ora 17 face parte din ceasul meu biologic. Cred că şi fără ceas îmi dau seama deja când se apropie ora la care trebuie să fug repejor în studio. Este ora la care, indiferent de ceea ce mi s-a întâmplat peste zi, trebuie să fiu calmă şi binedispusă.Se întâmplă să am emoţii când sunt în faţa pupitrului de ştiri. De obicei, este atunci când lipsesc câteva zile sau sunt după concediu. De asemenea, am ceva fluturaşi atunci când sunt evenimente extrem de importante pentru ţara noastră şi vreau să fiu cât mai expresivă. În rest, emoţiile m-au cam părăsit. (zâmbeşte)

Nu mă văd în alt domeniu decât televiziunea. Asta am dorit mereu să fac şi spre televiziune am tins. Dar, dacă e totuşi să aleg un alt domeniu de activitate, cred că m-aş descurca de minune într-o agenţie de publicitate sau o echipă de PR.Ce se ascunde în spatele acelui „Bună dimineaţa” de zi cu zi? Nimic filosofic la acest capitol, ziua mea începe cu gândul „Ce ştire să mai fac oare astăzi?”.

Am devenit mai atentă la ceea ce fac, pentru că am început să fiu observată de oameni. Fie că mă duc la magazin, la spital sau la benzinărie, lumea începe să întoarcă privirea şi să se gândească „Oare unde am mai văzut-o?”. Citesc asta pe chipurile lor.

Trebuie să recunosc, realizarea mea este munca. Mă bucur că reuşesc, tânără fiind, să fiu de ceva timp reprezentanta unui post de televiziune important din ţara noastră. Înseamnă că există oameni care au încredere în mine, iar acest fapt îmi dă sentimentul că am realizat ceva.

O femeie prezentator TV este mai flexibilă decât un bărbat în aceeaşi postură, zic eu. Reuşeşte să iscodească pe oricine mult mai iscusit decât un bărbat. Bărbaţii pe sticlă, în schimb, sunt mult mai doriţi, pentru că, cel puţin la noi, sunt foarte puţini.

Viaţa şi viziunile mele s-au schimbat odată cu naşterea nepoţelei mele. Sarcina surorii mele a fost destul de dificilă şi a fost un bun prilej pentru ca eu să înţeleg cât de greu poate fi uneori să aduci pe lume un copil şi de ce trebuie să preţuim viaţa. Faptul că urmăresc cu atenţie fiecare etapă din viaţa nepoţelei mele mă face să fiu altfel, poate mai blândă şi mai calmă. Un copil este o adevărată comoară, iar felul în care creşte viaţa în noi este un miracol. După mine, fericirea se măsoară în zâmbete de copii.Nu pot spune care a fost cel mai fericit moment din viaţa mea. Tot timpul am impresia că fericirea încă urmează.

Bărbaţii sunt mai sinceri şi mai simpli decât femeile. La şcoală am avut mai mulţi prieteni de sex masculin. Acum, s-au împrăştiat, aşa că am rămas mai mult cu femei în jurul meu, dar nişte femei puternice ca bărbaţii. (râde)

Viaţa personală îmi aparţine, aşa că prefer să o ţin doar pentru mine. Şapte lacăte? Nici chiar aşa.

Nu aş putea trăi fără familie şi muncă. Nu vreau să mă lipsesc de nimic din ce am, pentru că toate au marea lor parte de importanţă în viaţa mea.

Fiecare dintre noi are momente când vrea să renunţe la tot şi să o ia de la capăt. Eu nu fac excepţie. Păţesc asta, de obicei, la sfârşitul iernii, când parcă ceva mă apasă. Însă îmi trece şi îmi dau seama că nu sunt o adeptă a schimbărilor, îmi place să construiesc lucruri şi să le păstrez.

Deşi e greu de crezut după faţa mea rigidă, sunt foarte emotivă, plâng extrem de repede. Recunosc şi că nu mă pot certa, pentru că îmi dau lacrimile foarte repede.

O femeie de succes este femeia care reuşeşte să facă o carieră, dar să nu lase pe plan secund familia. Să le găseşti îmbinarea perfectă e foarte dificil, pentru că, de regulă, atunci când munceşti mult, timpul devine un lux.

Am avut modele la diferite etape ale vieţii mele, pentru ca mai apoi să-mi dau seama că nu erau modele, ci doar simpatii. Dintre prezentatoarele de ştiri, îmi place Andreea Esca pentru felul în care reuşeşte să-ţi „vândă” ştirea. Totuşi, dacă încerci să imiţi pe cineva, rişti să devii ridicol.

Părinţii mei mi-au demonstrat că dragostea durează cel puţin 27 de ani. (Atât cât durează căsnicia lor.)

În ultima perioadă, viaţa m-a învăţat că toţi oamenii care păşesc în viaţa ta la un moment dat vin cu un motiv. Care este menirea fiecăruia, descoperim cu timpul şi vine vremea când înţelegem exact de ce a apărut în viaţa noastră un om.

Misiunea mea pe pământ este simplă şi ţine doar de mine: să fiu fericită.

O zi din viaţa Anişoarei Loghin:
Zilele mele cunosc rutina, dar, în acelaşi timp, sunt deosebite. Pentru că petrec foarte mult timp la serviciu, nu prea am timp de alte activităţi. Chiar şi aşa, munca îmi rezervă diverse momente frumoase. Mă trezesc tot timpul terorizată de alarma de la telefon, sunt somnoroasă şi, de obicei, fără dispoziţie. Până la serviciu, conduc şi ascult muzică, ceea ce mă relaxează şi îmi oferă o stare plăcută. De la muncă ies seara, în mare parte după ora 20. Aşa că, mai departe, am doar câteva opţiuni: să ies cu prietenele sau colegele în oraş să mai stăm de vorbă, să petrec timpul cu prietenul meu sau, pur şi simplu, acasă, să citesc o carte sau să stau de vorbă cu părinţii. În ultima perioadă, am o nouă pasiune, nepoţica mea, pe care mă străduiesc să o văd cât mai des, măcar pentru câteva minute.  

(Text: Doina Popa. Foto: fotoroom.md)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău