VIP Magazin
22 Octombrie 2018
Print
Print
Print
Print
Andreea Marin. Costul celebrităţii e lipsa intimităţii
Decembrie 2009, Nr. 68

Andreea Marin. Costul celebrităţii e lipsa intimităţii

Comentează   |   Cuprins

Aflată pentru prima dată la Chişinău la invitaţia Companiei „Le Bridge Corporation Limited”, Andreea Marin Bănică a fost cea care a prezentat evenimentul de lansare a lanţului de magazine „Le Bridge Duty Free”. O surpriză de proporţii pentru toţi invitaţii din sală, căci Andreea Marin este o prezenţă cu totul specială, de la care nu-ţi poţi lua ochii.

Şi pe care chiar nu am văzut-o de ceva timp pe micile ecrane, pentru că s-a măritat cu interpretul şi actorul Ştefan Bănică şi a adus-o pe lume pe Violeta. Frumoasă ca la televizor? Frumoasă ca la televizor, într-o rochie neagră, impecabilă, de la Alexander McQueen, cu o voaletă în ultimele tendinţe. Înaltă? Înaltă. Sarcina cu Violeta nu i-a „afectat” silueta? I-a dat şi mai multă sclipire în ochi. Anul acesta a avut cîteva proiecte în derulare, cele mai importante fiind lansarea cărţii „Preţuieşte viaţa!” şi a liniei vestimentare pentru bebeluşi „Violet”. I-a plăcut Chişinăul. Precum şi oamenii de aici. Ne povesteşte cu căldură despre primele sale impresii.

Dragă Andreea, eşti pentru prima dată la Chişinău. Te-a impresionat ceva la noi?
Am făcut un tur al Chişinăului imediat ce am păşit pe tărîm moldovean, împreună cu primarul Dorin Chirtoacă, care a fost mîna mea dreaptă la emisiunea „Surprize, Surprize”. E un om destoinic - nu ştiu dacă în aceşti doi ani, de cînd e primar, aţi apucat să vă daţi seama ce om hotărît e. Chişinăul mi-a amintit de Iaşi, care îmi este foarte drag, acolo am făcut facultatea. Cred că există multe asemănări, căci am simţit aceeaşi căldură a oamenilor. M-au impresionat Clopotniţa, Parcul de lîngă monumentul lui Ştefan cel Mare şi Aleea Clasicilor. Sînt multe locuri frumoase. Mi-a plăcut deschiderea oraşului cu bulevarde largi, mîncarea bună şi oamenii.

În toţi aceşti ani, ţi-ai mai adus aminte de colegul tău Dorin?
Cum să-l uit, dacă a fost sprijinul meu? Mai cu seamă că în mare parte ceea ce am făcut în echipă a fost aportul lui. Sînteţi norocoşi că aveţi un astfel de primar. Nu e o lozincă. Nu sprijin nici o forţă politică, sînt echidistantă faţă de stînga şi dreapta, pur şi simplu nu sînt subiectivă. Primarul vostru mi-a fost coleg de suflet, nu un coleg pur şi simplu. Pentru că am construit ceva de la zero. După ce am stat de poveşti, căci au trecut 6-7 ani de cînd a plecat Dorin de la „Surprize”, am avut senzaţia că nu ne-am despărţit nici pe o clipă. Prietenii buni se regăsesc întotdeauna.

Ai prezentat la Chişinău lansarea reţelei de magazine „Le Bridge Duty Free”. Te leagă ceva de această companie?
Acum mă leagă mai multe decît înainte, pentru că i-am cunoscut ca oameni. Nu mai sînt doar o companie, o noţiune abstractă, mi-au plăcut foarte mult şi sînt prietenii mei. Mă ocup de prezentare de evenimente de multă vreme. O fată foarte drăguţă de aici m-a contactat (Tatiana Lazăr de la „Tatrabis” SRL, n.r.). Mi-a plăcut modul în care a făcut-o, a ştiut să prezinte intenţia foarte civilizat şi am răspuns invitaţiei, fiind încurajată şi de soţul meu.

Despre moldoveni se vorbeşte în multe cazuri nu în cele mai frumoase culori, sîntem săraci, inculţi şi tot aşa. Tu ce părere ai?
Nu pot să vorbesc în numele altora. În general, nu-mi place bîrfa şi nici subiectele facile. Şi atunci, nu arunc uşor cu cuvinte despre oameni de orice etnie, sînt un om mai cumpătat, din punctul acesta de vedere. Poate că da, Moldova e percepută ca un tărîm mai sărac, mai puţin dezvoltat, dar, să fiu foarte sinceră, după ce am făcut turul oraşului, am altă părere. Am vizitat un oraş pe care l-am găsit foarte civilizat, deschis, curat, cu servicii bune. E o idee preconcepută despre Moldova, poate a fost valabilă mult timp în urmă. Doar şi noi, acum cîţiva ani, eram în aceleaşi punct, nu văd de ce ne-am umfla în pene şi am privi de sus lucrurile. Şi nu cred că e un mod corect de a aborda astfel problema - sîntem fraţi, vorbim aceeaşi limbă, acelaşi sînge ne curge în vene.

Îţi doreşti să revii în televiziune?
Aş putea reveni în televiziune cu o condiţie, pe care am mai spus-o, cea a calităţii. Nu-mi doresc să revin în televiziune deloc, poate niciodată, în cazul în care, aşa cum văd că se întîmplă în televiziunea de la noi - mi se cere acceptarea unui compromis. Un program bine făcut peste hotare se poate transforma la noi acasă în unul de calitate scăzută, ieftin chiar. Or asta nu-mi place. Asta ar deprecia toată munca mea din ultimii 15 ani.

Televiziunea a rămas o pasiune pentru mine, dar pasiune înseamnă să dai tot ce ai mai bun. Şi dacă nu există ideea de echipă, format, atunci nu mă interesează.

În goană după rating, majoritatea televiziunilor româneşti oferă telespectatorului prea multă crimă, non-valoare, scandal. Nu ţi se pare că publicul e săturat deja de aceste subiecte şi aşteaptă emisiuni de calitate?
Cu regret, lucrurile s-au schimbat în rău. În acest moment, sîntem în punctul culminant al compromisului în televiziune. Există foarte puţine programe la care îţi mai doreşti să te uiţi. Eu mă uit la emisiuni informative mai mult, în special la Realitatea TV şi CNN. Programele de divertisment, însă, în general, sînt un dezastru. Acolo compromisul e dus mult prea departe.

Ce-ţi place şi ce nu-ţi place în televiziunea românească?
O să fiu foarte sinceră, deşi sînt foarte critică, mai ales atunci cînd e vorba de cei care îmi sînt dragi. În momentul acesta, ca program de divertisment valabil, în afară de „Dansez pentru tine”, nu mă uit la nimic. E clar că mă uit acolo că e şi partenerul meu de viaţă, dar este şi un program foarte bun.

Poţi să ne spui nume de jurnalişti, prezentatori pe care îi apreciezi?
Andreea Esca, Robert Turcescu, Gabriela Vrînceanu-Firea. Cred că sînt mai mulţi oameni care ar putea să facă treabă bună, programe bune, doar că nu-şi folosesc abilităţile acolo unde sînt. Se investeşte extrem de puţin în calitate şi asta înseamnă un mare dezavantaj şi pentru postul respectiv de televiziune, şi pentru privitor, căci ajungi la un moment dat să închizi televizorul cînd îţi intră copilul în cameră, pentru că îţi dai seama nu că n-are ce învăţa, dar chiar poate învăţa lucruri proaste.

Ţi-ar plăcea să faci un proiect de televiziune legat de Chişinău, de Republica Moldova?
Experienţa mea cu moldovenii de aici e una foarte emoţionantă, cazurile de la „Surprize”, în care eram faţă în faţă cu oameni de-ai locului, erau impresionante. Pentru că voi sînteţi calzi, foarte emotivi şi atunci asta e ceea ce m-a frapat cel mai mult. E o legătură foarte puternică dintre cele două Moldove, de fapt, nu-mi place să spun aşa, consider că e una singură.

Ştefan de ce n-a venit cu tine?
El a fost acum cîteva săptămîni, s-a „lăsat” cu flăcări, la acel concert de Hramul Chişinăului. Bineînţeles, a fost o întîmplare nefericită... Dar Ştefan mi-a spus foarte clar să merg la Chişinău, pentru că el, de fiecare dată cînd a fost aici, a avut parte de primiri calde.

Cum e viaţa de familie împărţită de două vedete de calibrul vostru?
Noi nu ne uităm unul la celălalt văzînd o vedetă: vedem omul pe care îl iubim. Atîta tot. Nu sîntem vedete acasă şi nici în afara casei - încercăm să ne facem treaba foarte bine, să ne vedem de pasiunea care ne-a adus în această meserie. Vedetă înseamnă mult mai mult şi poate poţi să spui acest lucru după ce faci un bilanţ al realizărilor tale.

Ce spune fiica voastră Violeta cînd vă vede la televizor?
Are impresia că sîntem reali şi că ne poate vorbi şi atunci se produce un dialog - pune mînuţele pe ecran şi turuie în voia ei. E foarte haioasă.

Violeta va fi prezentatoare sau cîntăreaţă?
Ea va decide. Important e să aibă bucuria de a-şi trăi viaţa.

De unde s-au luat zvonurile despre a doua sarcină?
Zvonurile acestea sînt pur şi simplu create, nu sînt auzite de undeva. Se adună oamenii într-un birou, pentru că nu au despre ce să scrie şi nu li se vînd publicaţiile şi se gîndesc unde să-ţi pună numele, inventînd un zvon.

E adevărat că  aţi făcut „deliciul” multor ziare de scandal din România. Cum te-ai simţit în acele momente?
Preţuiesc foarte mult valoarea intimităţii. Am probat, fără voia mea, momentul cela în care intimitatea îţi este călcată în picioare. Cum te simţi atunci? Te simţi violată. Acesta-i răspunsul. Îţi dai seama că ceea ce citeşti despre tine e ca şi cum ai citi despre un străin, dar, de fapt, tu eşti în acele pagini! Nu merg la evenimente mondene decît strict cînd am o obligaţie. În rest, îţi vezi de treabă, îţi reaşezi priorităţile, faci o listă potrivită sufletului tău. E ceea ce am făcut acum doi ani, cînd am renunţat la viaţa mea de pînă atunci şi am construit una nouă, mai bună şi mai înţeleaptă.

Cum se poate pune punct abuzurilor presei de scandal?
Repet: printr-o acţiune şi atitudine consecventă, prin renunţări. La un moment dat trebuie să înţelegi că nu poţi să-ţi înmoi degetele în borcanul cu dulceaţă şi să stai aşa o viaţă. Trebuie să înţelegi că există o limită în toate. Dacă n-ai această moderaţie, rişti să te pierzi în final pe tine. Te uiţi la eşecurile celor din jur şi dacă nu înveţi nimic din acestea şi mergi orbeşte în continuare spre propriul eşec, nu e decît vina ta.

Nu crezi că e şi vina consumatorilor?
Cititorul este format de către ziarist. Deci, veşnica scuză că ni se cere informaţia asta, pentru mine e o minciună. Ziaristul trebuie să-şi vadă de meseria sa. Altfel, el nu se mai numeşte ziarist, ci un vînător de zvonuri şi atîta tot.

Ai lansat recent cartea „Preţuieşte viaţa!”. Despre ce scrii în ea?

Despre momentele de echilibru după care tînjim cu toţii, cu toatele, e o carte în mare parte dedicată femeilor, mamelor şi fetelor, şi la care e posibil să ajungi. Echilibrul e tangibil. Eu mă bucur de el în acest moment, am trăit momente bune şi momente grele în viaţă, povestesc despre ele, deşi nu este o carte autobiografică, temele abordate sînt pe o arie foarte largă. Am rugat specialiştii să scrie la temele pe care nu le cunosc foarte bine. E o carte cu o grafică excepţională, Editura „Tritonic” şi-a dat toată silinţa pentru ca lucrarea să fie la cel mai înalt standard de calitate.  

Cele mai frumoase femei din România par să fie moldovence... Tu, moldoveancă de la Roman, soţul tău are ca parteneră la emisiune o altă moldoveancă. În general, nu eşti geloasă?
Soţul meu e un tip foarte dedicat familiei noastre şi, sincer, nu mi-a dat motive de gelozie. Dar sînt femeie şi nouă tare ne mai place să complicăm lucrurile, aşa că uneori da, intru în acest  joc al geloziei, care pînă la urmă face parte din ritualul iubirii, dar am grijă să nu exagerez, asta ar fi deja prostie.

Sînteţi un cuplu foarte popular, mereu în vizorul publicului. Nu-ţi vine cîteodată să laşi totul şi să pleci undeva unde nimeni nu te cunoaşte? Cît costă, în general, celebritatea?

Ba da, îţi vine şi de aceea adesea o şi faci. Costul celebrităţii este lipsa intimităţii. Şi cum eu nu am visat să devin celebră, ci doar să-mi fac munca din ce în ce mai bine şi cu pasiune, iar notorietatea a venit ca o consecinţă a anilor cu rezultate frumoase, cumva nu simt la fel de motivată această goană nebună cu aparatul foto după mine, precum e în cazul celor înnebuniţi să apară în reviste oricum, oricum, numai să fie acolo. Aşa că îmi rezerv dreptul la intimitate şi lupt pentru ea, dacă e nevoie.

Cum şi prin ce te-a cucerit Ştefan?
Iubindu-mă. Lăsîndu-mă să-l iubesc aşa cum ştiu eu. A fost pur şi simplu potrivire. Restul e istorie.

Text: Rodica Ciorănică, Rodica Trofimov
Locaţie: hotel codru. Foto: www.fotoroom.md; Marius Bărăgan pentru „Tempores” şi „Diva”.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Esti extraordinara Andreea si plus la asta mai esti si modesta.Bravo!!!
Ludmila   -  
20 Ianuarie 2010, 12:47
Sus ↑
Wow,a venit si Anreea Marin...Nu vreau sa par rau dar sper sa vina si domnul Tiriac cu investitiile ))
dan   -  
28 Ianuarie 2010, 03:40
Sus ↑
Andreea este o persoana principiala si isi respecta principiile...si dupa cite am observat e un om perfectionist care mereu va pune accentul pe calitate...ceea ce ii subliniaza caracterul si personalitatea unica...si cit timp va mege pe pasi siguri...va fi cred eo respectata si isi va mentine un cerc de persoane care mereu o va privi impresionati...
Cred eo k oamenii cu principii bine definite sunt si bine criticati...si critica la rindul sau acorda o forta indirecta celui ce e criticat...Bravo ei ca poate fi PUTERNICA
~ViO~   -  
30 Ianuarie 2010, 11:54
Sus ↑
Super frumoasa!!! O vedeta de individiat!
Ana   -  
30 Ianuarie 2010, 14:43
Sus ↑
Andreea Marin e genul de femeie de la care trebuie sa luam exemplu....
Euegnia   -  
02 Februarie 2010, 23:40
Sus ↑
E buna de ciocan...
Voronin   -  
03 Februarie 2010, 11:13
Sus ↑
dragii mei cum nu ar zîmbi în faţa noastră totuna ne urăsc...suntem pentru dînşii cum ei întotdeauna accentuează "BASARABENI"...nici nu ne lasă să mergem liber în ţara lor...da noi îi primi aici ca pe regi şi regine...
Elena   -  
08 Februarie 2010, 17:15
Sus ↑
Elena, esti rautacioasa....eu zic ca romania a facut foarte multe pentru voi, problema e ca, ceva va intuneca gandirea....sper sa nu fie Moscova!
Qlimax   -  
09 Februarie 2010, 23:41
Sus ↑
In Rominia sunt oameni speciali,precum e si Andreea,si nu trebuie sa ne influentam de la oameni care au ceva cu Ro si sa nu-i apreciem si noi...
Hai sa fim realisti,Andreea e o personalitatea si are calitati de a fi ....
doina   -  
14 Februarie 2010, 21:14
Sus ↑
SUPER LADY
Karen   -  
20 Februarie 2010, 11:34
Sus ↑
SUPER LADY
Karen   -  
20 Februarie 2010, 11:36
Sus ↑
E cea mai dintre cele mai super indragite persoane...eu kiar o ador...Bravo pt tupeul si talentul sau
Aurash   -  
24 Februarie 2010, 12:17
Sus ↑
A adus multe bucurii fiind prezentatoare la Surprize Surprize oamenilor care deja perduse nadejdea in viata.. Bravo... Si este o Doamna super
Igor   -  
26 Februarie 2010, 22:37
Sus ↑
Inca de mic copil o tin minte cum ne bucura cu emisiunea "surprize surprize".. O DOAMNA impecabila, atragatoare, gingasa si plina de suflet, Andreea sunteti Bravo, Va doresc tot binele din lume.
P.S. O zi frumoasa tuturor.
Ciupercuta   -  
22 Martie 2010, 02:44
Sus ↑
O apreciez la maxim pe Andreea pentru ceea ce este !!!! E o femeie de exceptie !!! Bafta si numai bine !!!
Natalitza   -  
13 Aprilie 2010, 19:16
Sus ↑
E cea mai deosebita femeie din lume, un exemplu pentru mine, demn de urmat. Intelegenta, frumoasa...ce destinge o femeie inedita! Bravo Andreea, mersi pentru carte. Poate deschizi si o scoala a femeilor...cred ca nu ar strica!
Rodica   -  
21 Aprilie 2010, 14:56
Sus ↑
Andreea te mai asteptam la Chisinau,,,si pe Stefan sotul tau,,,:)
Aura   -  
25 Aprilie 2010, 15:06
Sus ↑
SPUNETI-MI VA ROG , UNDE POT GASI ACEASTA CARTE IN CHISINAU?VA MULTUMESC
STELLA   -  
05 Iunie 2010, 20:19
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+16°