VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Adela Guedon and Sergiu Postică. Echipa de top manageri Orange
 Descarcă
Februarie 2011, Nr. 81-82

Adela Guedon and Sergiu Postică. Echipa de top manageri Orange

Comentează   |   Cuprins

Adela Guedon
Director Financiar, ORANGE MOLDOVA


Data şi locul naşterii: 21 ianuarie 1978, Tulcea, România.
Zodia: Vărsător
Studii: EMBA Kenesawstate USA, ASE Bucureşti

>> Deşi nu a fost copilul timid şi cuminte, părinţii nu au pedepsit-o niciodată. Îi plăcea rolul de generator de idei la capitolul ghiduşii, dar pe care să nu le facă ea însăşi. De altfel, familia fericită şi căldura căminului sunt cele mai frumoase amintiri din perioada comunismului românesc, rece şi sumbru, în care a crescut. Au urmat studiile – economie, finanţe, contabilitate, lucruri mai complicate, pe care nu le pricepe fiecare, dar pe care Adela le-a deprins rapid şi cu plăcere.

>> La 19 ani a început să lucreze în departamentul contabilitate al companiei Orange în România. Cu siguranţă, se pricepe foarte bine la ceea ce face, pentru că în 13 ani a reuşit să urce toate treptele pe scara profesională în ţara ei. Au „expediat-o” la Chişinău, să se ocupe de finanţele companiei Orange Moldova, din poziţia de director financiar. Ca şef, respectă regula „Conduce prin exemplu”, iar de la angajaţii săi se aşteaptă la respect şi la o ambianţă calmă de lucru.

>> Cea mai importantă realizare este, pentru Adela, fiica Léa, care are un an şi opt luni şi s-a născut la Chişinău. De fapt, familia ei este una internaţională – ea este româncă, soţul ei, Stephane, este francez, iar fiica lor s-a născut în R. Moldova. Familia este singurul  lucru mai important decât serviciul, de aceea toţi membrii ei respectă cu sfinţenie o regulă – cina se ia în familie, la ora 8 seara, orice s-ar întâmpla. Chiar dacă are mult de lucru şi este nevoită să se întoarcă la birou după cină, Adela nu încalcă această lege. Le reuşeşte pe toate şi nu există „Nu am timp pentru asta” în vocabularul ei, atâta timp cât îşi doreşte să facă ceva. Poate doar pentru voluntariat şi caritate încă nu şi-a croit timp, dar se va întâmpla şi asta într-o zi, numaidecât şi atunci se va ocupa de copiii mai puţin fericiţi.

>> Îi place să călătorească şi a reuşit să vadă o bună parte din cele mai frumoase locuri ale lumii. Cel mai mult i-a plăcut la Bali şi acolo ar vrea să se întoarcă într-o zi. Următoarea destinaţie va fi, probabil, Veneţia – deşi e mai aproape, încă nu a reuşit să ajungă în acest oraş. Îl admiră pe Napoleon şi, dacă ar fi posibil, ar vrea să stea de vorbă cu el despre strategii. Nu prea are timp să se uite la filme, dar aici, la Chişinău, nici nu prea are unde – la toate cinematografele filmele sunt dublate în rusă, limbă pe care Adela n-o înţelege încă. În schimb, îi place să citească, ori de câte ori are timp liber. Are şi o carte preferată – „Lust for Life”, de Irving Stone.

>> Unii ar putea spune că este o răsfăţată, pentru că are de toate şi nici nu ştie ce altceva i-ar putea cere lui Moş Crăciun decât sănătate pentru ea şi pentru familia ei. Dar Adelei îi place mai mult să dăruiască decât să primească. Nu-i plac, categoric, cadourile prea utile. Din contra, când are de făcut un cadou, va alege ceva ce ştie că destinatarul şi-ar dori să aibă, dar nu şi-ar cumpăra singur pentru că nu face parte din priorităţi. Oricât de ciudat ar suna, Adela are şi o fobie – se teme de singurătate. Dar nu e o problemă pentru că nu i se întâmplă niciodată să rămână singură. Cel puţin, nu pentru prea mult timp!

Sergiu Postică
Director Strategie şi Dezvoltare a Businessului, ORANGE MOLDOVA


Data şi locul naşterii: 6 februarie 1972, s. Cuhureştii de Jos, r-l Floreşti
Zodia: Vărsător
Studii: Institutul Politehnic din Chişinău, Facultatea de Electrofizică

>> La Orange Moldova există o echipă care configurează viitorul companiei atât în plan naţional, cât şi în cadrul Grupului „France Telecom”, condusă de către domnul Postică, activitatea căruia, la prima vedere, este complicat de înţeles. Că e „om mare” şi se ocupă de chestii serioase, se simte de la o poştă.

>> Inginer de sisteme şi reţele, de format. La începutul începutului companiei Orange Moldova, pe atunci „Voxtel” - venea dintr-un domeniu legat de consultanţă mai mult, dar l-a tentat ideea de a fi parte a unui business activ, dinamic, de talie internaţională şi cu o „acoperire”  naţională. Provocare pe care a găsit-o aici, în această companie, fiind ceva prolific, pragmatic, aşa cum a vrut, iar de atunci au trecut peste  12 ani plini de planuri, proiecte şi realizări ale acestora. Ceea ce face Sergiu Postică împreună cu echipa,  ţine de o privire înainte pentru a modela situaţii şi prognoze pe termen mediu şi lung,  pentru a analiza contextul pieţii, serviciilor şi tehnologiilor noi, pentru a orienta afacerea spre o dezvoltare eficientă şi profitabilă.  Rezultatele activităţii sale nu sunt vizibile imediat, uneori necesită un efort semnificativ de resurse şi timp.

>> Spre exemplu, în aprilie 2007 „Voxtel”  a devenit Orange... Realizare precedată de un proces complex, care a schimbat afacerea radical, se poate spune chiar şi principial, iar proiectul de rebranding a fost condus de Sergiu Postică. Schimbările ce au avut loc la acea etapă nu au vizat doar denumirea şi culorile, au ţinut de implementarea cerinţelor brandului faţă de principiile aplicate în afacere, faţă de calitatea serviciilor prestate, calitatea deservirii clientului, s-au impus modificări în oferte, comunicare, principii de facturare etc… Şi lansarea reţelei 3G şi a serviciilor de acces în bandă largă, cunoscute ca Internet Acum, în noiembrie 2008. Primele discuţii cu acţionarii companiei la acest subiect strategic au avut loc la finele anului 2006...

>> Iese în faţă cu perspicacitatea şi perseverenţa – în jobul său fără aceste calităţi eşti ca şi pierdut. La pasiuni, îi place mult să pescuiască (cea mai mare captură cântărea vreo 4,5 kg)… Un alt hobby, care îi permite să petreacă mai mult timp cu băiatul său, este legat de aviaţie: modeling-ul de avioane cu telecomandă, pe care le construiesc împreună şi apoi le lansează în compania colegilor de pasiune. Nu este deloc simplu, avioanele-model sunt ghidate similar celor adevărate şi ating o viteză de peste 100 km/h. Ocupaţia îi aminteşte de copilărie, plină de evenimente şi clipe frumoase. A crescut pe malul Nistrului şi îşi aminteşte de prietenii săi, precum şi de primii baboi prinşi, care la acea vreme erau adevăraţi furnizori de fericire... Mai încearcă şi un alt hobby – arta fotografică, prin surprinderea celor mai interesante şi mai importante momente din viaţa familiei sale, dar mai ales prin captarea emoţiilor copiilor săi în aceste clipe. 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău