VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
13 ani de PRO
Septembrie 2012, Nr. 100

13 ani de PRO

Comentează   |   Cuprins

13 ani de independenţă, experienţă, curaj, ataşament, spectacol şi încredere

Acestea sunt valorile pe care le punctează cei de la PRO TV Chişinău după ce au ajuns, iată, la cota 13. O cifră de care unii se feresc, pe care se străduiesc să o uite cât mai repede, scuipându-şi în sân de-a binelea. Or în televiziune nu este loc de superstiţii. Aici vorbim de muncă, perseverenţă, curaj… Mai ales la PRO TV Chişinău, post de televiziune care în fiecare lună de septembrie mai rupe câte o filă din calendar şi adaugă câte o pagină în istoria mass-media de la noi şi, de ce nu, în istoria liberă a ţării pe care televiziunea o scrie chiar din prima zi de emisie. În cei 13 ani, PRO TV Chişinău a trecut peste momente frumoase, dar şi destule sincope – na, dacă tot vorbim de malefica cifră. Doar că acestea au fost depăşite – aşa se întâmplă dacă îţi păstrezi coloana verticală fără a fi luat de vânturi politice sau de alt gen spre stânga sau dreapta. Au făcut mai mult decât o televiziune – PRO înseamnă un stil de viaţă şi o şcoală care a scos deja câteva promoţii şi a format o generaţie – generaţia PRO. Sunt tineri care au învăţat să trăiască şi să gândească, să fie neclintiţi şi neinfluenţaţi în gândire şi decizii. Îi învaţă o echipă de profesionişti inteligenţi şi şcoliţi, care ştiu cum se face televiziune şi cum să servească „produsul” pe sticlă în forma sa cea mai obiectivă, fără ocolişuri şi interese – albul nu poate fi negru în niciun caz. Că sunt la PRO de la începuturi sau au venit aici relativ nu demult, cu toţii servesc aceeaşi cauză şi se aliniază sub acelaşi drapel, pe care îl poartă unul dintre cei mai buni reporteri şi prezentatori de ştiri din ţară, dacă nu cel mai bun. Cea mai bună, de fapt – Angela Gonţa, faţa postului, cea care face ştirile şi le aduce pe ecrane de mai bine de un deceniu, cea care vorbeşte despre valori, muncă, perseverenţă şi modestie.

Cei care vor urmări pe ecrane campania „PRO TV – 13 ani”  o vor descoperi pe Angela Gonţa reprezentând „Independenţa” din toate cele şase valori, deşi ai fi putut fi ambasadorul „curajului” sau al „experienţei”…
Independeţa editorială şi financiară este ceea ce ne face diferiţi de ceilalţi. Faptul că nu am renunţat la această valoare în tot acest timp demonstrează ca avem curaj şi experienţă. Reprezint această valoare pentru că sunt unul dintre oamenii care a fost alături de PRO TV de la început. Am crescut şi m-am maturizat cu PRO TV. Orice eveniment legat de compania pentru care lucrez m-a afectat sau m-a bucurat în aceeaşi măsură. Mesajul campaniei nu reprezintă nişte cuvinte frumoase – PRO TV şi, odată cu el, întreaga „generaţie PRO” a trăit aceste sentimente. A fi independent înseamnă a fi liber. Liber să spui adevărul, să nu-ţi fie frică de nimic şi să-ţi faci meseria cu demnitate. Şi să poţi lua decizii. Bune sau rele, nu contează. Important e că-ţi apartin, că-ţi poţi trăi viaţa aşa cum vrei.

Ce se poate face în 13 ani? Care au fost ideile şi trăirile atunci, la începuturi, şi acum?
În 13 ani poţi creşte o generaţie sau îţi poţi vedea un vis realizat. Eu mi-am dorit tare mult să fac televiziune. Dar nu m-am gândit că va dura atât de mult şi că mă va prinde pentru atâţia ani.

„Faţa postului” ce înseamnă pentru tine? O ţoală de lux care îţi deschide drumuri în viaţă sau o salopetă care te obligă la lucruri noi şi noi?
Când, timp de 13 ani, apari la televizor seară de seară, indiferent că e ziua ta de naştere, Crăciunul sau „8 Martie”, este imposibil ca numele tău să nu fie asociat cu a cea a postului. Dacă munceşti, eşti perseverent, ai ambiţii, succesul nu va întârzia să-ţi bată la uşă. Totodată, sunt doar o piesă mică într-o maşinărie mare. Chiar dacă sună demodat, televiziunea este muncă de echipă. Şi, chiar dacă unii pleacă, iar alţii vin, important e ca cei care rămân sunt fideli ideii PRO TV.  

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău