VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Vocile de aur 2010
Aprilie 2010, Nr. 72

Vocile de aur 2010

Comentează   |   Cuprins

A doua ediţie a concursului „Golden Voices” a adunat 21 de participanţi din 18 ţări. Au fost atraşi de spiritul competitiv şi de posibilitatea de a evolua în scenă o dată în plus, dar şi de valoarea premiilor anunţate – fondul de premii al concursului a constituit 18 mii de dolari.

Participanţii au interpretat câte două piese fiecare, una în limba maternă şi un hit internaţional. Deşi fiecare dintre ei visa să ia premiul mare, în valoare de 10 mii de dolari, acesta nu a fost oferit nimănui. Şi nu pentru că nu ar fi meritat nici unul din ei, ci pentru că au fost prea mulţi interpreţi buni. Membrii juriului – producători muzicali, interpreţi, compozitori din Moldova şi din străinătate, 11 la număr – au decis, în schimb, să ofere trei premii I, patru premii II, două premii III, mai multe premii speciale şi menţiuni, astfel încât nici un concurent să nu plece acasă fără vreun premiu.

Premiul întâi, în valoare de cinci mii de euro, le-a revenit lui Dessy Dobreva din Bulgaria, Teona Dolnikova din Rusia şi Victoriei Evtodienco, originară din Dubăsari. Teona a interpretat piesa pe care o cântase deja de nenumărate ori în renumitul muzical „Metro”, „Molitva”, iar în ziua a doua a impresionat publicul cu piesa „Je t’aime” din repertoriul Larei Fabian. Celelalte premii au plecat în Letonia, Belorusia, Italia, Israel, Marea Britanie şi Polonia.

Oficial, Moldova a fost reprezentată la concurs de trei participanţi, dar, de fapt, au fost patru - Cătălin Josan a reprezentat România. „M-au sunat şi m-au întrebat dacă vreau să participi la concurs din partea României, iar eu am acceptat,” a explicat Cătălin, care a interpretat propria piesă „Around Around” şi a luat premiul „Novelty Award” (noutate în domeniul muzicii). Premiul pentru originalitate a imaginii scenice i-a revenit concurentei din Croaţia, Andja Marich, care a impresionat publicul cu o coafură extravagantă şi costumaţie neobişnuită. Natalia Gordienco – nu cea pe care o cunoaşteţi cu toţii, ci reprezentanta Ucrainei – a luat premiul pentru stil individual de interpretare.

Surpriza cea mare a ediţiei din acest an a fost interpreta Ingrid, care a făcut parte din juriu, dar a ieşit şi în scenă pentru a interpreta câteva hituri şi piese noi, de pe ultimul album. În cele câteva zile cât a fost în ţară, interpreta a reuşit să apară în mai multe show-uri televizate, să viziteze câteva localuri din capitală şi să se delecteze cu zeamă şi vin moldovenesc – preferatele ei.
Iniţiativa de a organiza un concurs de acest fel îi aparţine omului de afaceri Leonid Volneanschi, care de mai bine de 10 ani susţine tinere talente şi sportivi moldoveni. „Moldova este o ţară plină de talente şi ar fi păcat să nu le susţinem”, spune Leonid Volneanschi, subliniind că mulţi dintre aceşti tineri au făcut nume bun ţării departe de hotarele ei. 

(Irina Tribusean)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău