VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Vlada Gînga. Campioană la 10 ani
Aprilie 2011, Nr. 84

Vlada Gînga. Campioană la 10 ani

Comentează   |   Cuprins

ANUL 2010 A FOST UNUL DEOSEBIT PENTRU VLADA – EA A LUAT LOCUL I LA TREI CAMPIONATE INTERNAŢIONALE LA BADMINTON. DEŞI PENTRU MULŢI BADMINTONUL NU ESTE DECÂT O DISTRACŢIE PENTRU TIMPUL LIBER PETRECUT ÎN NATURĂ, PENTRU VLADA ESTE O OCUPAŢIE SERIOASĂ, CĂREIA ÎI DEDICĂ FOARTE MULT TIMP DE LA VÂRSTA DE ŞAPTE ANI.

De fapt, Vlada este un copil ca toţi copiii – îşi face studiile la liceul „Litterarum” din Chişinău, clasa a patra, şi împlineşte zece ani pe 22 aprilie curent. Spre deosebire de colegii săi, însă, Vlada este membru al lotului naţional de badminton, juniori under 13. Antrenorul principal al echipei cu care lucrează Vlada este Alexandru Coşeli, antrenor principal al selecţionatei URSS în perioada 1980-1989. Vlada a participat la turnee internaţionale în Rusia, Ucraina, Bulgaria, Turcia, iar anul trecut – la Campionatul Balcanilor la badminton. Cele mai bune rezultate le-a înregistrat tot în 2010: Locul I la Campionatul Internaţional din Voronej, Rusia, Locul I la Campionatul Internaţional din Lvov, Ucraina, Locul I la Campionatul Internaţional din Dnepropetrovsk, Ucraina, Locul IV la Campionatul Balcanilor printre copiii născuţi în 1998. Nici anul 2011 nu a început mai rău – Vlada a luat Locul II la Campionatul Internaţional care a avut loc la Chişinău în martie.

Toate aceste succese sunt rezultatul unor eforturi considerabile – antrenamente timp de două ore zilnic, şase zile pe săptămână. Pare un program prea încărcat pentru un copil, dar Vlada le reuşeşte pe toate, iar sportul nu dăunează deloc studiilor. „Îmi ajunge timp şi pentru studii, şi pentru antrenamente, şi pentru turnee. Cea mai aglomerată perioadă este vara. În  2010, am început turneele în luna mai şi ne-am „liniştit” de cutreierat la mijlocul lunii august. Am reuşit să fim şi la munte, şi la mare, şi la Dunăre. Practic, am avut parte şi de competiţii, şi de odihnă şi distracţii. Am văzut locuri noi, am cunoscut băieţi şi fete din diferite ţări. Acum comunicăm prin intermediul reţelelor de socializare”, spune Vlada.
Badmintonul face parte din cele mai practicate cinci sporturi din lume şi a devenit un sport Olimpic în 1992, la Olimpiada din Barcelona, Spania. Federaţia de Badminton din Moldova a fost fondată în 1993, iar din 1994 este membru al Asociaţiei Mondiale, Europene şi din Balcani de Badminton. În familia Gînga badmintonul este un sport cu tradiţie – şi bunicul, şi mama sunt foşti campioni naţionali, motiv pentru care şi Vlada a ales anume acest sport. „L-am considerat un gen de activitate foarte antrenant când încercam să jucăm cu bunelul în pădure sau la lac.

ÎN FAMILIA GÎNGA BADMINTONUL ESTE UN SPORT CU TRADIŢIE – ŞI BUNICUL, ŞI MAMA SUNT FOŞTI CAMPIONI NAŢIONALI, MOTIV PENTRU CARE ŞI VLADA A ALES ANUME ACEST SPORT.

Am căutat insistent unde se face badminton de performanţă în Chişinău şi am început să merg la antrenamente. Studiind istoria şi practica badmintonului în Europa, am descoperit că este un sport foarte practicat şi popular în rândurile tineretului studios.”.

Deşi mai are încă destul timp până atunci, Vlada are deja planuri foarte serioase de viitor. „Aş vrea să-mi fac studiile la o Universitate din Europa (tata ar prefera Danemarca), unde sper că voi putea să-mi dezvolt abilităţile şi cred că performanţele în sport îmi vor fi de folos”, mărturiseşte ea. Părinţii micuţei campioane sunt foarte mândri şi o susţin în toate, iar noi o felicităm şi îi dorim mult succes şi cât mai multe realizări frumoase!  (Irina Tribusean)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

vedeti eu sunt cine vrea sa fie prieten sa mi scri pe facebook diana potop si eu voi aparea
Vlada Ginga   -  
05 Noiembrie 2012, 17:48
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău