VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Vatra neamului ne va readuce în fiecare seară de decembrie în lumea străvechilor colinde de Crăciun
Decembrie 2007, Nr. 44

Vatra neamului ne va readuce în fiecare seară de decembrie în lumea străvechilor colinde de Crăciun

Comentează   |   Cuprins

Acolo ni s-au trezit toate simţurile – cele de neam. Iubeam, cu sufletul, tot ce se întâmpla în incinta restaurantului – muzica noastră, istoria noastră care ne privea de pe pereţii tapisaţi cu portretele domnitorilor şi pagini de letopiseţ, oaspeţii serii, plini de personalitate, şi gazdele care au aranjat în fiecare dintre cele şase săli mese grele de bucate savuroase şi vinuri domneşti. Să tot stai şi să chefuieşti, să te vezi cu lumea şi să comentezi ultimele evenimente.

În decembrie, când se încheie crugul unui an astronomic, restaurantul „Vatra Neamului” ne va readuce în lumea străvechilor colinde de Crăciun. Managerii restaurantului au reuşit să pregătească pentru luna decembrie un program care parcă reînnoadă timpurile, asumându-şi rolul de punte între tradiţie şi modernitate. Astfel, „Vatra Neamului” nu este ceea ce noi tradiţional denumim cu o expresie răsuflată „unitate de comerţ” sau „de alimentaţie”, ci o veritabilă instituţie de cultură, o instituţie etnoculturală şi pedagogică, în care se reîntâlnesc şi-şi dau mâna spiritul milenarelor tradiţii cu spiritul modern.

În premieră, un restaurant ne face să înţelegem altfel noţiunea de patriotism. Aici se trece peste lozinci politice şi discursuri parlamentare patetice şi se demonstrează că cea mai productivă formă de patriotism este contribuţia la prosperarea economică şi culturală a ţării.

Patronii localului au preferat să creeze o ambianţă istorică, evadând din secolul XXI în Moldova de altădată, reflectând pagini din propria-ne istorie de la origini până în prezent. Obiceiurile şi tradiţiile se regăsesc până şi în meniul de bucate, care include un amalgam inspirat din diverse culturi: turcă, rusă, română etc. Cei care aleg „Vatra Neamului” vor sta la o masă veche, plină de amintiri, vor servi bucatele comandate din tacâmuri împărăteşti, caracteristice epocilor de altădată. Până şi designul sălilor restaurantului poartă amprentele timpului, iar sălile pot găzdui până la 85 de clienţi.

Ambianţa sălii antice vă predispune la meditaţie şi amintiri. În această sală, clienţii au posibilitatea să frigă ei înşişi o bucată de carne pe cărbuni încinşi. Dacă aveţi suficientă imaginaţie şi vă place istoria, cu ajutorul artei culinare, vi se oferă o călătorie, cu ochii minţii, în epoca lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, care a apărat cu spada în mână  integritatea şi suveranitatea ţării, dar şi credinţa neamului.

În sala domnitorilor puteţi rezerva mese pentru prânzuri amicale şi business-lunch-uri, savurând bucatele în preajma focului din vatră, ascultând cum trosnesc lemnele arzând.

În sala clasică predomină o atmosferă poetică, unde aveţi posibilitatea să-i regăsiţi pe Bogdan-Petriceicu Hasdeu, Mihai Eminescu, Ion Creangă, Alexandru Donici, Alexe Mateevici ş.a. Aici, bucatele se prepară în prezenţa clienţilor, la o bucătărie stilată, cu piese de anticariat.

Sala – cetate vă face mai siguri de sine, cu anturajul său şi conţinutul istoric: puteţi să-i admiraţi portretul lui Petru Muşat, făuritor de stat şi dinastie, fotografia de familie „Titanii Muşatinilor”, portretul lui Bogdan Vodă, făuritor de independenţă statală şi portretul lui Dragoş Vodă, Descălecătorul legendar al Ţării Moldovei, cetatea Tighina (construită în 1538-1541), cetatea Hotin, construită pe timpul lui Alexandru cel Bun (1400-1432) etc.

Sala regală pentru clienţii VIP vă face să vă simţiţi regeşte: în ambianţa portretelor lui Miron Costin, care a fost mare dregător şi carte de căpătâi, Mitropolitului Varlaam – debutul cugetului moldovenesc, Dimitrie Cantemir, denumit „rege între filosofi şi filosof între regi”...

În incinta restaurantului se află o vinotecă, în care se găsesc vinuri de marcă, de colecţie de la producător, ce se menţin în condiţii speciale de păstrare, o cantitate numeroasă de vinuri de calitate, ce reprezintă tezaurul vinificaţiei moldoveneşti şi care Vă îndeamnă să mai serviţi câte un păhărel pentru pace, sănătate şi prosperitate.

Muzica deosebită, pentru toate vârstele, creează o atmosferă de sărbătoare, întreţinută cu inspiraţie de strunele de vioară. Vă asigurăm că veţi petrece o seară de neuitat în compania prietenilor, a iubitelor.  

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău