VIP Magazin
22 Octombrie 2018
Print
Print
Print
Print
Valeriu Pleşca decorat cu Ordinul “Sf. Paisie Velicicovschi”
Decembrie 2008, Nr. 56

Valeriu Pleşca decorat cu Ordinul “Sf. Paisie Velicicovschi”

Comentează   |   Cuprins

Într-un cadru festiv de la Centrul de convenţii “Leogrand”, alături de soţia Angela şi de cei doi copii ai săi, Valeriu Pleşca, ex-ministru al Apărării şi actualul doctor în domeniul securităţii militare, şi-a sărbătorit ziua de naştere.

La aniversarea de 50 de ani au venit rudele, prietenii vechi şi noi, oaspeţi înalţi, printre care ÎPS Teoclast al Iordaniei şi ÎPS Vladimir, Mitropolitul Moldovei, care l-a decorat pe omagiat cu distinsul Ordin “Sf. Paisie Velicicovschi”, de gr. II, pentru participare la viaţa duhovnicească a ţării. Surprizele serii nu s-au oprit aici. În memoria zilei în care s-au cunoscut (14 februarie, pe cînd încă nu se sărbătorea Ziua îndrăgostiţilor) şi a locului unde s-au văzut pentru prima dată (pe pragul căminului studenţesc nr. 3, de la Facultatea de matematică, în momentul în care Valeriu se întorcea în cămin cu o notă de “doi”, primită la militărie), Angela Pleşca i-a dăruit soţului un tablou de Valentina Brîncoveanu cu... imaginea căminului nr. 3. Peste cîteva luni după ce au făcut cunoştinţă, Angela şi Valeriu Pleşca şi-au chemat familia şi prietenii la nuntă. În mare taină, Valeriu Pleşca i-a pregătit şi el soţiei un cadou – un tablou cu trandafiri, florile ei preferate, înveşniciţi cu aceeaşi pasiune de dna Brîncoveanu.

Atmosfera de sărbătoare a fost “confirmată” de Ion Suruceanu, Nelly Ciobanu, Valentina Cojocaru, Vitalie Dani şi Natalia Gordienco, instrumentiştii Sandu Rotaru şi Vasile Goia, care le-au creat tuturor dispoziţie de zile mari. Cum era şi firesc, Valeriu Pleşca a primit, din partea celor dragi şi a cunoscuţilor, o mulţime de cadouri şi felicitări, printre care şi urări pentru o carieră politică de succes, fostul ministru al Apărării declarînd recent că se pregăteşte să (re)intre în acest domeniu controversat. (Rodica Trofimov)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+10°