VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Triumful Valentinei Vidraşcu
Aprilie 2009, Nr. 60

Triumful Valentinei Vidraşcu

Comentează   |   Cuprins

Un showroom la Bucureşti, o colecţie nouă de mare succes şi planuri de viitor care îi dau aripi.

Noua colecţie a designerului Valentina Vidraşcu - „La blouse roumaine” – a stîrnit o adevărată furtună în lumea modei de la Bucureşti. Prezentată pentru prima dată în februarie curent, în cadrul „Soiree de la Mode” de la „Athenee Palace Hilton” de la Bucureşti, colecţia a fost „invitatul de onoare” al mai multor show-uri de modă din România. Pînă şi cercetătorii-etnografi au rămas profund impresionaţi de creaţiile ei.

Una dintre cele mai nobile săli ale Bucureştiului. Fundal muzical – „Transbalcanica”. Decor, mai degrabă punct de reper – tablourile rustice ale Eudochiei Zavtur. Modele, una ca una, de la „Viva Models”. Cu machiaj semnat de Mirela Vescan, încălţăminte – „Prada” şi „Valentino”, oferită cu generozitate de magazinul italian multibrand „Mengotti”, bijuterii – „L’Orina”. Şi ţinute de neuitat, din stofe cu renume, care creează acel etnic de lux cu accente futuristice, pur, sincer şi direct. Şi în spate – Valentina Vidraşcu, emoţionată şi fericită.

A făcut o adevărată pasiune pentru portul popular românesc şi, în mod special, pentru ia românească. Aşa cum au făcut-o la timpul lor Matisse şi Yves Saint Laurent (primul a pictat în 1940 schiţa „La blouse roumaine”, iar cel din urmă a explorat intens spaţiile etnice, inspirîndu-şi colecţiile din ia românească). Probabil, e una dintre „piesele” care defineşte stilul Valentinei Vidraşcu, care se vrea a fi unul autentic, înainte de toate. Ştim că a muncit luni întregi pentru noua sa colecţie, luni ce se înscriu în cei 10 ani de căutări, plini de încăpăţînare de a face ceea ce-i place - modă. „E adevărat, au fost mulţi ani de muncă, căutări şi cercetări. Ani nebuni, nedormiţi, kilometri parcurşi pe jos, zeci de navete Chişinău-Bucureşti. Datorită dorinţei de a face ceva, am trecut peste toate momentele grele. Pentru fiecare greşeală a trebuit să plătesc. Ar trebui să fii dement ca să vrei să parcurgi acest drum din nou”, mărturiseşte V. Vidraşcu, care şi-a lansat prima colecţie în 1998 şi care este foarte mîndră de tot ce i se întîmplă în acest moment. Mai ales că a găsit la Bucureşti foarte multe susţinătoare, mai ales în cercul diplomatic din România.

După ce a alergat după succes ca după o himeră, acum se pare că visele ei prind contur – la începutul anului, şi-a deschis propriul showroom în centrul Bucureştiului.

Colecţia „La blouse roumaine” a intrat în atenţia colegilor, dar şi a publicului, care îşi doreşte neapărat o piesă semnată cu cei doi de „V”. „Sper ca în curînd să începem producerea în serii mici, limitate, a cîtorva piese din ultima colecţie”, ne-a mai spus designerul. Imediat după „Soiree de la Mode”, Valentina Vidraşcu a fost chemată să încheie fashion show-ul de la „Plazza Mall”, unde ţinutele ei au fost purtate de Ilinca Vandici, Ramona Gabor şi de „bebeluşele” Oana şi Delia. După care, fermecate de creaţiile Valentinei, membrele Clubului Internaţional al Femeilor din Bucureşti (IWA) şi-au dorit să prezinte personal noua colecţie, în cadrul unei seri speciale, organizate pentru toate cele 300 de membre ale asociaţiei. Nu în ultimul rînd, Valentina Vidraşcu a fost invitată să participe la Festivalul Modei, organizat de Ambasada Franţei la Bucureşti, care se va desfăşura în luna mai. Şi acesta e de abia începutul. (Rodica Trofimov)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Super coletzia,m-ia plakut foarte mult :)
Valeria   -  
30 Ianuarie 2011, 00:53
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău