VIP Magazin
22 Octombrie 2018
Print
Print
Print
Print
Radu Dolgan s-a însurat cu prima sa dragoste
Decembrie 2008, Nr. 56

Radu Dolgan s-a însurat cu prima sa dragoste

Comentează   |   Cuprins

El ştie de ce plîng chitarele şi artiştii, iar de curînd a aflat cum e să te desparţi de burlăcie. Radu Dolgan a spus „Da” în faţa ofiţerului stării civile. Mireasa este chiar prima sa dragoste, o româncă cu cetăţenie canadiană, care timp de 12 ani a dispărut din viaţa lui.  A cunoscut-o într-o seară, în 1991, cînd avea doar 21 de ani.

Era proaspăt angajat la teatrul „Constantin Tănase” din Bucureşti, iar Loredana, împreună cu o prietenă de a sa, venise la unul dintre spectacolele lui. Fetele, studente la facultatea de actorie, îl cunoşteau deja pe talentatul artist din Moldova, care tocmai cucerise inimile românilor în cadrul Festivalului de la Mamaia. S-au plimbat toată noaptea, în trei, prin diferite localuri, au continuat discuţiile în camera de hotel a lui Radu, însă abia după a treia întîlnire şi-a dat seama că îi place Loredana şi că ar vrea să fie cu ea.

Cinci ani au trăit împreună la Bucureşti, iar în 1997 drumurile lor s-au despărţit, deşi erau doar la un pas de altar. Radu Dolgan a revenit atunci la Chişinău pentru noul proiect al artistului Mihai Dolgan (formaţia „Big Bang”), iar Loredana a plecat în turnee prin toată lumea cu spectacolul lui Silviu Purcărete „Danaidele”. Ea a decis să rămînă în SUA, pentru a cîştiga nişte bani, el - la Chişinău, pentru a dărui publicului ceea ce ştie să facă mai bine.

După nouă ani, Loredana a găsit întîmplător, pe internet, o informaţie despre concertele familiei Dolgan. L-a sunat acasă şi prima ei întrebare a fost „Radu, te-ai însurat?”. Trei ani au vorbit la telefon. El aflase că ea s-a stabilit cu traiul în Canada şi că lucrează la o companie de asigurări. Tot la telefon au decis că trebuie să se căsătorească, doar că evenimentele triste din viaţa familiei Dolgan au amînat acest moment, aşteptat de atîţia ani.

Şi-au serbat în iulie căsătoria civilă, într-un cerc restrîns, fără camere de luat vederi şi fără mare tam-tam. Acum o aşteaptă să revină definitiv la Chişinău.

Între timp, Radu Dolgan luptă pentru reanimarea formaţiei „Noroc”. O decizie a Ministerului Culturii ar putea da viaţă din nou trupei ce nu mai există oficial de 10 ani. Pentru a încînta publicul cu renumitul repertoriu al „Noroc”-ului, dar şi cu unul nou, formaţia are nevoie de salarii, dar şi de o investiţie iniţială. Pînă va avea toate actele în regulă, legendara formaţie „Noroc” va organiza, în martie, un mega concert, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înfiinţarea acesteia, dar care va fi şi un omagiu adus lui Mihai Dolgan, la un an de la trecerea sa în veşnicie...

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

ma bucur foarte mult pentru Radu, eu stiam de dragostea lor si ma bucur foarte mult de ei si le doresc CASA DE PIATRA. cu multa stima fata de familia DOLGAN.
Bustiuc Ion.
Bustiuc Ion   -  
16 Septembrie 2010, 21:41
Sus ↑
casa de piatra si multa sanatate!
nicu brinzea   -  
26 Octombrie 2010, 10:25
Sus ↑
Sa dea Domnul ca reinvierea formatiei NOROC sa devina realizabila si definitiva.Moldova are nevoie de aceasta formatie , cu repertoriul ei , deoarece putini din generatia noua cunosc cit formatia,atit si cintecele ei.Sunt tineri care nu-l cunosc nici pe Mihai Dolgan , nici pe Radu. Deacea ar fi o mare bucurie pentru poporul nostru readucerea in scena a NOROCului. Dar lui Radu ii doresc abnegatie , succese , invingerea tuturor obstacolilor , asa cum a putut sa le invinga tatal-sau - maiestrul MIHAI DOLGAN , iar in plan personal - numai fericire si casa de piatra.
AMAYA   -  
07 Noiembrie 2010, 03:43
Sus ↑
Desigur,CASA DE PIATRA!La multi ani!
sergiu   -  
14 Ianuarie 2011, 23:34
Sus ↑
ma bucur mult pentru ei
anastasia   -  
04 Aprilie 2013, 14:00
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+10°